Reklama

Reklama

O kouli na zeměkouli

  • angličtina Globe on a Globe (festivalový název)
Krátkometrážní / Dokumentární
Československo, 1965, 12 min

Režie:

Bohuslav Musil

Obsahy(1)

Dokumentární film z roku 1965 ironicky komentuje centrálně plánované hospodářství a celkem otevřeně mluví o nedostatku (a na druhé straně nadbytku) některého druhu zboží, jehož výrobu a prodej určil plán nikoliv spotřebitel a trh. Na svoji dobu poměrně odvážný pohled.... (oficiální text distributora)

Recenze (4)

troufalka 

všechny recenze uživatele

"Naše koule uspokojí každého kominíka!" "A sklady jsou plné nejen hranatých koulí!" Za socialismu jsme byli schopni vyrobit všechno! :o) ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Když to člověk dneska slyší, tak blije v koutě jako šakal! Hrůza, hrůza, hrůza!!! Soudruzi, málo jste se nad sebou zamysleli a vidíte jak to s váma dopadlo! 75% ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Paradoxy soudružského plánování a byrokracie, byly na svou dobu jistě úsměvné. Doby, kdy poptávka převyšovala nabídku, už jsou jen v těchto záběrech. Dnes jsme naopak zavaleni nepřeberným množstvím většinou zbytečného zboží, která nás korporace nutí všemožnými způsoby si koupit. Skutečně by mně zajímalo, jak by tvůrci popsali dnešní globálně tržní dobu, která na prodeji v podstatě závislá. Možná by nenašli slov a i ty koule pro kominíky by vedle toho vypadaly logicky. ()

McMerkurion 

všechny recenze uživatele

...kdyby si byli bývali soudruzi z tohoto filmu vzali ponaučení, tak by možná všechno bylo jinak,"...a vyrábíme i inovativní koule hranaté..." ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama