Reklama

Reklama

Trůn egyptského vládce obsadil nemilosrdný bůh temnoty Set (Gerard Butler). Kdysi mírumilovné a prosperující impérium se kvůli němu zmítá ve válce, chaosu a strachu. Setově krutovládě si troufá vzdorovat jenom hrstka odvážných povstalců. Překvapivé spojenectví s cílem zastavit Setovo řádění nakonec uzavřou obyčejný zlodějíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný bůh Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Jejich dech beroucí dobrodružství a boj proti Setovi a jeho krvežíznivým poskokům je zavede do podsvětí i na nebesa. Smrtelník i bůh musí projít zkouškami odvahy i obětavosti a postavit se monstrům, o kterých smrtelník do té doby pouze slýchával. Jinak nebudou mít nejmenší šanci nakonec zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (717)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ano, je to neskutečná pí*ovina, ano, má se to odehrávat v Egyptě, a přitom tam není jediný Egypťan, a to, že se jedná o historický mega-shit, taky vím. Ale nebýt tří věcí, které ignorovat prostě nemůžu, napálila bych plný počet a vůbec bych si při tom nepřišla blbě. Prvním problémem je rozpočet. Proč někdo točí film založený na efektech, když na něj nemá dostatek finančních prostředků?!? Uvolnit 200 mil. $ namísto necelé stovky a půl (a udělat tomu pořádnou reklamu), mohlo to být EPICKÉ. Neříkám, že je celý film udělaný špatně, ale vedle scény s obřími hady, které nemám, co vytknout, jsou nám titéž lidé schopni naservírovat napůl rozostřené souboje jak vystřižené z počítačové hry, nebo nedej bože plátno pohybující se za herci (WHAT THE F**K?!?), což je ve filmu, který jde do kin pod nálepkou A, vážně brutální... Druhým problémem je *spoiler* happy-end *spoiler*. Ještě 10 minut před koncem jsem plesala, protože ač by to byl taky happy-end, tak ne úplný (kdo viděl, chápe), a oni to na poslední chvíli takhle podělají. Posledním problémem je délka. Tohle je asi poprvé, co něco takového říkám, ale chtělo to dva filmy. Na to, co všechno tam scénáristé narvali, jsou dvě hodiny prostě málo. Ale jak už jsem zmínila v úvodu, nebýt těchhle tří věcí, dám klidně i 5*. Postavy ploché až hrůza, nikoli však nesympatické, (pouštní) hudební motiv mi nejednou připomněl "Mumii", ale jako celek to nebylo vůbec špatné. Holt jednotlivé komponenty... Nejvíce se mi líbila ta rescue scéna na věži. Miluju zpomalené záběry v kombinaci s dramatickou hudbou při snaze někoho zachránit.:-)) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jak spáchat komerční sebevraždu. 1) Vyberete si námět, který bude zajímat pár fanoušků Igora Chauna 2) scénář necháte napsat chlápky, co prznili Drákulu a nechali Vina Diesela lovit čarodějnice 3) obsadíte to prkennými herci a těm, kteří prkenní nejsou, necháte napsat absurdní lajny a pro jistotu je oblečete do pytle od brambor 4) povoláte režiséra, který budget rozpustí do přehlídky neuvěřitelně přeplácaných digitálních setů, kde skoro žádný pohyb kamery nepůsobí přirozeně. Zbytek už se udělá sám. Po hodině mě přestalo bavit se smát té pekelné naivitě, čímž to celé ztratilo kouzlo. Dokonce ani přehlídka macatých poprsí a doběla vypraných egyptských božstev to nečiní o nic více milosrdným. Nejabsurdnější blockbuster roku 2016, o tom žádná. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka Gods of Egypt predovšetkým trpí určitou dávkou schizofrénie, pretože nevie, koho chce vlastne osloviť. Jednoduchý a tuctový príbeh a u nás i dabing je vhodný pre deti do 15 rokov, romantická linka zaujme ženy milujúce červenú knižnicu, rodinné dráma osloví čitateľa Shakespeara a vizuálna a akčná stránka nadchne milovníkov jednoduchých akčných popcornoviek. Jednoducho povedané, každý z vymenovaných táborov bude vychvaľovať a nadávať na niečo iné, ale vo výsledku nebude úplne spokojný ani jeden. Bohovia Egypta sú skrátka hnusná digitálne vtákovina, ktorá ak od nej čakáte aspoň zmysluplnú zábavu na necelé dve hodiny, vás nesmierne sklame. Bezbrehé prznenie egyptského odkazu odpudivo komponované dobrodružnou stránkou, ktorú nezachráni ani papierový herecký potenciál, ktorý skrýva jeho obsadenie. Väčšina hrá ako na nácviku, z Brentona Thwaitesa sa ani tentoraz nestane herecká hviezda a táto hovadina skončí za pár mesiacov v prepadlisku dejín, kde po nej už nikto ani neštekne. Čo je jedine dobre. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Kdybych tenhle digitální mrdník viděl ve 3D v kině, vrazím si jednu nožičku od těch debilních brejlí do oka a druhou si, pěkně po egyptsku, nosní dírkou vydlabu zbytek mozku. Což doma nebylo zapotřebí. Jen se mi to utrpení protáhlo na pět hodin, protože jsem mezi dekolty párkrát usnul...Jo, a Gerarde. Až budeš chtít příště hrát v nějaké vyložené píčovině, nech sandály ve skříni a radši si nech zase něco upadnout. Bílý dům, Londýn, pařezovou chaloupku, to je jedno. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Připravil jsem se na Anubise dalmatina, Rea jakožto vlastníka vzducholodě na solární pohon i pyramidy ve tvaru krychle, takže mě nějaký ten drobný historický nonsens či mytologická nesrovnalost nemohly rozhodit. Zatímco poprsí špulící křoví mě docela oslovilo (od toho tam ostatně je), charismatu skoupý Lannister z Trocnova či Leonidas hrající si na Xerxese nikoliv a u chmatáka Thwaitese jsem si dokonce přál, aby sestoupil Apofis a udělal s ním to, co hladová krajta dělá potkanům. Nevadil mi scénář, který neměl ani cenu papyru, na kterém byl vytištěný. Skousl jsem i Proyasovu snahu vytáhnout mi měděnými dráty trikového bordelu mozek z dutiny lebeční. Vlastně v zásadě proti té pohádce nic nemám, jen mě ti různí starověcí bohové v moderních hollywoodských sandálech už poněkud unavují.. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (14)

  • Nikolaj Coster-Waldau hraje v seriálu Hra o trůny (od r. 2011) postavu Jamieho Lannistera, kterému se říká Králokat. Znakem Lannisterů je přitom lev - lev, který zabil krále. Ve filmuBohové Egypta si zahrál Hóra - krále, který zabil lva. (ArsenalEagle)
  • Film sa nakoniec natáčal v púšti v Austrálii, ktorá nahradila zamýšľanú Saharu. Tá sa filmárom zdala príliš nebezpečná. (beso74)

Související novinky

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Gerard Butler se vrací do starověku

Gerard Butler se vrací do starověku

27.09.2013

V Řecku mu šlo válčení pěkně od ruky. Tentokrát se pro změnu vypraví do Egypta a zahraje si hlavního padoucha. Kultovní režisér Alex Proyas se poté, co mu studio Warner zatrhlo biblický epos Paradise… (více)

Reklama

Reklama