Reklama

Reklama

Trůn egyptského vládce obsadil nemilosrdný bůh temnoty Set (Gerard Butler). Kdysi mírumilovné a prosperující impérium se kvůli němu zmítá ve válce, chaosu a strachu. Setově krutovládě si troufá vzdorovat jenom hrstka odvážných povstalců. Překvapivé spojenectví s cílem zastavit Setovo řádění nakonec uzavřou obyčejný zlodějíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný bůh Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Jejich dech beroucí dobrodružství a boj proti Setovi a jeho krvežíznivým poskokům je zavede do podsvětí i na nebesa. Smrtelník i bůh musí projít zkouškami odvahy i obětavosti a postavit se monstrům, o kterých smrtelník do té doby pouze slýchával. Jinak nebudou mít nejmenší šanci nakonec zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 4

Recenze (717)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ano, je to neskutečná pí*ovina, ano, má se to odehrávat v Egyptě, a přitom tam není jediný Egypťan, a to, že se jedná o historický mega-shit, taky vím. Ale nebýt tří věcí, které ignorovat prostě nemůžu, napálila bych plný počet a vůbec bych si při tom nepřišla blbě. Prvním problémem je rozpočet. Proč někdo točí film založený na efektech, když na něj nemá dostatek finančních prostředků?!? Uvolnit 200 mil. $ namísto necelé stovky a půl (a udělat tomu pořádnou reklamu), mohlo to být EPICKÉ. Neříkám, že je celý film udělaný špatně, ale vedle scény s obřími hady, které nemám, co vytknout, jsou nám titéž lidé schopni naservírovat napůl rozostřené souboje jak vystřižené z počítačové hry, nebo nedej bože plátno pohybující se za herci (WHAT THE F**K?!?), což je ve filmu, který jde do kin pod nálepkou A, vážně brutální... Druhým problémem je *spoiler* happy-end *spoiler*. Ještě 10 minut před koncem jsem plesala, protože ač by to byl taky happy-end, tak ne úplný (kdo viděl, chápe), a oni to na poslední chvíli takhle podělají. Posledním problémem je délka. Tohle je asi poprvé, co něco takového říkám, ale chtělo to dva filmy. Na to, co všechno tam scénáristé narvali, jsou dvě hodiny prostě málo. Ale jak už jsem zmínila v úvodu, nebýt těchhle tří věcí, dám klidně i 5*. Postavy ploché až hrůza, nikoli však nesympatické, (pouštní) hudební motiv mi nejednou připomněl "Mumii", ale jako celek to nebylo vůbec špatné. Holt jednotlivé komponenty... Nejvíce se mi líbila ta rescue scéna na věži. Miluju zpomalené záběry v kombinaci s dramatickou hudbou při snaze někoho zachránit.:-)) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo znesiteľná fantasy báchorka. Alex Proyas si chcel proste natočiť svoj Súboj titanov. Samozrejme, dejom je to volovina a znalci egyptskej mytológie by mali utekať opačným smerom... ale má to sympatických borcov a krásne bohyne, veľmi rýchlo to odsýpa a tie triky nie sú až také príšerné, ako sa zdalo z trailerov. Plus teda je to triumf dizajnu - kostýmy, rekvizity, dekorácie, všetko pastva pre oči. Veľkolepá hudba úspešne kopíruje Goldsmithovu Múmiu. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Opulentní fantasy pohádka s parádními herci a neskutečným drajvem. Ultrazáporný Butler si vychutnává každou větu a hláškující duo Thwaites/Coster-Waldau taky není marné. Elodie Yung je proklatě hot a jako bohyně lásky více než vyhovující. Akce jak z videohry, ale často nápaditá a střídá CGI prostředí (džungle/poušť/podsvětí) dost často, tak nestíhá omrzet. Fajn překvápko a rád se mrknu znovu. Proyas zvládá i pohádky. P.S: Děda Rush válí. Nejsem jeden Bůh, jsem všichni bozi! ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Bohové Egypta nejsou úplně boží, ale vůbec nejsou špatní a dokonce jsou v některých částech i nečekaně vtipní. Na začátek vám vypravěč elegantně vysvětlí, proč příběh neladí plně s egyptskými bájemi a pověstmi. Stylem se film podobá, jak už tu napsali i další uživatele, Souboji Titánů. Horus (Nikolaj Coster-Waldau) tu hraje o trůn nebo trůny. Seth (Gerard Butler) si od Peršanů (ne koberců) půjčil Nesmrtelné, jen je hodil do červené a dal jim jiné masky. Možná si od spekulativního prapotomka Leonidase ze Sparty půjčil hua pokřik ze 300. Ateista a zloděj Bek je sympatické doplnění příběhu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Som sklamaný. Po celkom namakaných traileroch som dostal toto. Aby bolo jasné, Bohovia Egypta sú rovnako namakaný aj vo filme, nie len v trailery, ale to je asi jeden s tých najväčších plusov. Vizuálne v podstate úchvatné, dizajnovo premakané a herecký fajn obsadené, ale ma to jeden háčik. Cela ta výstavba okolo príbehu je síce pekná, ale s spolu s príbehom mi to moc nesedí. Proyas ako keby nevedel, či chce točiť vážny alebo odľahčený film a tento kontrast, ktorý niekedy spadá skoro do absolútnej komédie mi moc nesedel. Aj herci vo svojich postavách sú akýsi utopený a nie moc výrazný. No a to je asi najväčší problém, inak je to vizuálne pekne a hudobne fajn ozvučené. Obľúbený soundtrack: Wings And A Prayer, Bek And Zaya's Theme. 65% - 3* ()

Galerie (82)

Zajímavosti (14)

  • Prvý film natáčaný novými objektívmi série Primo 70 od Panavisionu. (beso74)
  • Režisér Alex Proyas se narodil v Egyptě, ale řeckým rodičům. Když mu byly 3 roky, tak se rodina odstěhovala do Austrálie. (ArsenalEagle)
  • Ve Spojených arabských emirátech a Egyptě se film distribuoval pod názvem „Kings of Egypt“ (Králové Egypta). (ArsenalEagle)

Související novinky

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Gerard Butler se vrací do starověku

Gerard Butler se vrací do starověku

27.09.2013

V Řecku mu šlo válčení pěkně od ruky. Tentokrát se pro změnu vypraví do Egypta a zahraje si hlavního padoucha. Kultovní režisér Alex Proyas se poté, co mu studio Warner zatrhlo biblický epos Paradise… (více)

Reklama

Reklama