Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave, Adam a Doofer jsou členy studentského spolku a mají na starosti finance. Jednoho dne je trezor prázdný, chlapci jsou obviněni z krádeže a vyloučeni jako zrádci. Jsou přesvědčeni, že zlodějem je předseda spolku Spence. Rozhodnou se dokázat svou nevinu pomocí videonahrávky. Jenže aby ji získali, musí se dostat zpátky na internát. Využijí k tomu následujícího večírku spolku, kam se chtějí dostat v přestrojení za dívky. To, co mělo trvat jeden večer, se nečekaně protáhne na zbytek pololetí. Jsou vtaženi do dívčího spolku bojujícího proti sexuálnímu obtěžování. Mladíci, kteří se jim dřív posmívali, mají nyní možnost poznat jejich problémy z druhé strany a uvědomit si, jak špatně se k nim chovali. Aby dotáhli plán do konce, musí pokračovat ve hře a udržet tajemství. Na každém kroku jim kluci dávají drsně najevo, jaké to je být neatraktivní dívkou. Druhá šance dostat se k nahrávce nastane po fotbalovém zápase. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Parádní komedie s několika vydařenými fórky (hvězdněválečnej souboj s obřími robertky místo světelných mečů; ultranadrženej, jinak zcela nechutnej puberťák; story jak jsem objevil videokameru a vůbec role Harlanda Williamse celkově; propadání Michaela Rosenbauma své nové identitě; "ty jsi tak štíhlá" v závěrečných titulcích atd.) Kromě toho má film dva parádní momenty, které mají co říci a nejsou jen prvoplánovitými fórky - 1) když Michael Rosenbaum vtrhne do domu a seřve přítomné dívky, proč si to (chování kluků) sakra nechají líbit (+ jeho reakce na pořvávání kluků) a 2) a hláška "šéfky" DOG o tom, že si myslela, že by to s holkou mohlo klapnout, tedy ukázání, že existujou lidi, kteří prostě hledají štestí/lásku/vztah atd. bez ohledu na pohlaví, tedy, že ne každý se homosexuálem/lesbou rodí, ale někdo to tak prostě chce sám, více mu to vyhovuje, nebo je to to nejlepší řešení vzhledem k okolnostem. A holky z DOG (včetně tří převlečených vetřelců) jsou parádní!!!!!!!!! Klasickou americkou romantickou zápletku je tak třeba brát jen za nutné a přežitelné zlo v jinak docela obstojné komedii. A navíc s mou oblíbenou Heather Matarazzo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Náhodou som sa vracal z... z knižnice a úplnou náhodou som v izbe našiel spadnutý reproduktor a tak som náhodou našiel videokameru, z ktorej vychádzal kábel. Keď som ho, samozrejme úplnou náhodou, sledoval, našiel som v skrini odomknutú truhlicu, v ktorej bol videorekordér. Samozrejme to bolo súkromné vlastníctvo, ale bol zapnutý a tak...“ Tínedžerská bláznivá komédia, u nás bežiaca pod názvom DÁMY ALEBO NEDÁ MI? ma zaskočila tak príjemne, ako kedysi GEORGE, KRÁĽ DŽUNGLE, TAKMER HRDINOVIA alebo NEKECAJ A PÁDLUJ!. Nie sú to vyložene dobré filmy (bodaj by s takými scenármi, rozpočtami, ambíciami a hercami boli). Ale hoci som si k nim sadal s otrávením, čo za koninu zasa uvidím, už prvé minúty ma príjemne prekvapili. DÁMY ALEBO NEDÁ MI?je mix "prezliekacej komédie" (NIEKTO TO RÁD HORÚCE, AGENT V SUKNI, MRS. DOUBTFIRE – OTEC V SUKNI, SUPERMAN) a "štipľavej mládežníckej komédie" (séria PRCI, PRCI, PRCIČKY). Niekoľkokrát som sa takmer prevrátil dozadu (retrospektívna pasáž s do izby sa vracajúcim opitým ústredným hrdinom), zaskočila ma konkrétna scéna (súboj, odďaľujúci sex), šokoval ma sekundový záber na penis či fajn dialóg. Časom prišla stagnácia (najmä v druhej polovičke, ale aj v nej sa našli svetlé miesta - futbal), ale celkovo príjemné prekvapenie. ()

Reklama

gekons 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film zbožňuju!!!V první řadě upozorňuju,že film je třeba vidět v originálním namluvení. Je sice pravda,že zápletka filmu je poněkud stupidní,některé gagy jsou pro spoustu lidí trapné,ale to je základ mnoha jiných,třeba i úspěšnějších teenagerských komedií u nichž je potřeba stát se na hodinu a půl jedním z nich a mě se velmi líbil přerod třech maníků na hnusné buchty se zadky,kteří role dle mého zvládli skvěle a některé jejich ksichty a hlášky jsou nezapomenutelné.Osobně řadím mezi klasiky jako Prci prci,road trip... ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem lepší věc. U některých teenage komedií jsem se nechutně byvil. Tady jsem se taky párkrát brutálně zasmál, ale spíše nad trapností některých scén. Chyběly mi trochu inteligentnější vtípky. Ale co považuje za plus je M. Rosenbaum, který konečně odložil neustále vážnou tvář Lexe Luthora a hodil na sebe ženský šaty. Jen to mohlo být vtipnější. Někde jim jde o to být trapný a tím pobavit a aby je diváci tak brali, což bohužel nevyšlo. ()

RomanBond007 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerná komédia s perfektným obsadením a dôvtipom. Síce sa zdá, že je to nejaký prepadák, ale nie je to tak. Názov filmu celkom vystihli, všetko je viac než dobré. Trebalo by to vyzdvihnúť nad 50%, ale všimol som si, že väčšina nemá takú vkus ako ja. Takže, je to to lepšie, čo kedy natočili. 75%!!! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Absolventi KOK (jako Daveův otec, John Kloss a další) byli všichni členové bratrstva ve filmu Zvěřinec časopisu National Lampoon (1978). Proto je zde také cameo Johna Vernona - nemocný stařík na křesle ošetřovaný Adamem, možná lépe známý jako děkan Wormer ze Zvěřince. (c.tucker)
  • Michael Rosenbaum nosil paruku v průběhu celého filmu, neboť jeho role v televizním seriálu "Smallville" (2001) vyžadovala, aby měl hlavu stále oholenou. On vyžadoval, že když má nosit paruku, tak jen nějakou špatnou, a proto má jako Adam takové divné vlasy. (c.tucker)
  • Odhalené vnady Melissy Sagemiller, která hrála dívku Leah, nejsou její. Byla použita dublérka. (KdG)

Reklama

Reklama