Reklama

Reklama

Michael Haneke – Profese: režisér

(festivalový název) (TV film)
  • Rakousko Michael Haneke - Porträt eines Filmhandwerkers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Režisér Michael Haneke se etabloval jako jedna z nejvýznamnějších postav moderní kinematografie. Tento dokument umělcovo dílo objasňuje i z jeho pohledu a osvětluje nezadatelnou důvěrnost jeho procesu tvorby. Dosud nezveřejněné záznamy ze zákulisí i rozhovory s častými spolupracovníky - z nich vyvstává portrét muže, jehož oddané soustředění na filmařské řemeslo přivedlo na svět díla hluboké umělecké hodnoty, např. nedávno uváděný snímek Láska nebo celovečerní debut Sedmý kontinent. (Fresh Film Fest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Hanekeho optika zblízka. S mistrovskou úsečností skládá ostré střepy dlouhých záběrů statiky reality a zobrazení lidské hloubky, krvácející všednosti, které z větší části vzbuzují u diváka nechápavý pocit, který se postupně v divákovi mysli rozkládá do úplného závěru, tam Haneke provádí frontální útok obrazem i zvukem a z dosud nemotivované koláže tvoří překvapivý a brutální obraz rozkladu a destrukce diváka. Démon a král Evropy. ()

Galerie (8)

Související novinky

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

08.10.2014

Odvážné dokumenty odhalující praktiky světa vysoké ekonomiky či pozadí moskevských procesů s Pussy Riot, prestižními cenami ověnčené snímky bojující o Oscara, filmové adaptace slavných bestsellerů… (více)

Reklama

Reklama