Reklama

Reklama

Adonis Johnson nikdy nepoznal svého slavného otce, světového šampióna v těžké váze Apolla Creeda, který zemřel ještě před jeho narozením. Přesto však svůj původ nezapře a box má v krvi, takže ho to stále tahá do Philadelphie, města, kde se odehrál legendární souboj Apollo Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhledá a požádá ho, aby se stal jeho trenérem. Rocky zpočátku odmítá, protože ring je pro něho už jen minulost, ale postupně v Adonisovi objevuje sílu a odhodlání jeho otce Apolla, bývalého rivala a blízkého přítele. A tak nakonec souhlasí, že se mladého boxera ujme, i když sám bojuje s o mnoho nebezpečnějším soupeřem. Adonis je pod Rockyho vedením na nejlepší cestě získat svůj vlastní titul, ale má kromě talentu i srdce pravého bojovníka? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (828)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě že mám nakoukané všechny díly s Rockym. S tátou jsme takhle protrávili mnoho nedělních odpolední. Box jako sport mě však nudí a viděl už jsem víc boxérských filmů, než bych třeba chtěl, ale po většinou stály za to i tak a mnohdy byl box až v druhé řadě. To je tak trochu i případ tohodle spin-offu, do kterého Sylvester Stallone po důstejném ukončení v "šestce" před deseti lety k mému údivu šel. A jak se ukázalo na Globéch, nemá čeho litovat. Nemusíme litovat any my diváci, jelikož Creed je strhující sportovní drama s několika nezapomenutelnými momenty, do kterých dávají Sly a vycházející hvězda Michael B. Jordan naprosto vše a z výsledného filmu je to cítit. Ryan Coogler připravil nadstadardní a v jistém ohledu emotivní a líbivou žánrovku, která šlape od začátku až do konce a dává zároveň prostor i nostalgii. Snad ho u Marvelu nezkazí...9/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak tohle je prostě typická Slyovina, on ty chlapský duši fakt rozumí, pár keců, pár momentů ve kterých předvede, že zásadovej chlap možná v dnešní době není cool, ale co na tom, když to uvnitř prostě má tak nastavený a kyž na to přijde umí se rvát, rozdávat rány a i je pěkně schytávat, přesně tak jak káže nejen pobyt v ringu, ale i život sám a proto budu mít Rockyho vždycky ve svým srdci hodně vysoko a když tohle všechno předává mladší generaci, tak jenom dobře. Filmu by možná slušelo víc boxu a míň keců, ale to je prostě Sly, neuděláš nic. 2.10.. Absolutně nechápu co se mě honilo při hodnocení v palici, ale ted po další prokejci na HBO, jdu na plný koule. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Co by to bylo za Rockyho, aby nepřišel na hřbitov ke své Adrianě? A co by to bylo za Rockyho, kdyby se nechal nějak dlouho přemlouvat k návratu do tělocvičny? Lidé se fotografují u jeho sochy před Muzeem umění ve Philadelphii, ale Rocky pořád tepe životem a rozdává životní moudra. Samozřejmě série to už byla solidně uzavřená a mělo/mohlo to tak zůstat. Tehdy (2006) z toho byla zatraceně dobrá nostalgie a poctivý melancholický kus (pravda, trochu zašlapaný závěrečným „moderním“ zápasem) a leckdo to bral jako definitivní loučení. Ryan Coogler musí mít docela talent, když ze Slye vymlátil takový herecký výkon, hodný nominace na Oscara (Zlatý glóbus mu šel nakonec do kapsy). Rozhodně si to ale nijak nekomplikuje. Přihraje Rockymu mladého nadějného boxera, který si prošel několika pěstounskými rodinami a několika bitkami, aby dozrál, a zkusil štěstí v ringu, aniž by někdo věděl, že je synem (drobný úlet) slavného Apolla Creeda. Tihle dva se respektují, konflikty nehledejme ani v novém vztahu Donnieho a jeho sousedky, ani v intrikánech v pozadí, ani nikde jinde. Když bouchnou saze, za pár minut je vše urovnáno. Rocky je mezi lidmi respektovanou personou, mladý Creed (jehož otec vynikal rychlou prací nohou i rychlou hubou) je docela sympaťák a tvůrci přinášejí i velmi dobrou filmařinu, třeba v podobě prvního zápasu na americké půdě. Někde bych stříhal, ale celkově dobré. Stallone vynikající. Už se tu sice neboxuje do bezvládně visících půlek prasat, ale pořád je to solidní jízda. Díky za ní. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rocky se nám s příchodem Creeda rozloučil poměrně s úctou. Nepřišel totiž vůbec s ničím novým a tak jediné, co tu opravdu zbývá, je nekonečné moralizování Sylvestra, které mě jakžtakž baví a nebo hraní Michaela B. Jordana, na které si musíte zvyknout. On, jakožto dítě ulice, totiž ze začátku ve mně příliš emocí nevyvolal. To až samotná výchova Stalloneho z něj vytvořila relativního sympaťáka. Nicméně už to, jak to tady píšu, je mi z toho patosu vysloveně na blití. Klasičtější příběh by snad ani nemohl být. Velcí fanoušci se Creedem pravděpodobně uspokojí a nostalgicky zamáčknou slzu. Mně osobně postačí film Rocky Balboa, který dokázal z nostalgie udělat originální film, o kterém nemusím říct to samé, co o tomto. A to, že tenhle je, na rozdíl od předchozího filmu, absolutní rutina. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sedm a půl-tý Rocky jako to nejlepší možný klišé. Vlastně ten samý jednoduchý příběh srdcaře outsidera po cestě na vrchol, co tu od roku ’76 byl už tolikrát, jenže on ten zápas sama se sebou prostě neomrzí, zvlášť když CREED bere to nejlepší z poctivýho, civilního, devět let starýho comebacku, zůstává přitom inspirativní, má to nenahraditelný Slye charisma, přidává kus pěkný filmařiny, hecující soundtrack, krásnou Tessu a sympatickýho Jordana. Samá radost nejen pro Black Lives Matter :) Zkrátka... nemůžu se dočkat jít běhat sprinty do kopce, mrazu a deště, sáhnout na hranu sil, padat a zase vstávat. Bojovat. "If I fight, you fight." ()

Galerie (100)

Zajímavosti (43)

  • Druhý film v sérii, který byl označen ratingem PG-13 (rodičům se důrazně doporučuje, aby své děti mladší 13 let na film doprovázeli). Prvním byl Rocky V (1990). (DEXTER099)
  • Zápas mladého Creeda (Michael B. Jordan) a Lea (Gabe Rosado) je bez viditelného střihu. Záběr je dlouhý 4:31 min. (Satyrek)
  • Niektoré davové scény boli natočené na štadióne Goodisonon Park v Liverpoole, počas polčasu futbalového zápasu Everton – West Bromwich, ktorý sa hral 19. januára 2015. (m.a.t.o.)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

02.12.2022

Tak o tohle si asi žádný z diváků neříkal. Legendární americký snímek Bezstarostná jízda herce a debutujícího režiséra Dennise Hoppera z roku 1969 má dostat novodobý reboot. Konsorcium vlastníků práv… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (více)

Reklama

Reklama