Reklama

Reklama

Adonis Johnson nikdy nepoznal svého slavného otce, světového šampióna v těžké váze Apolla Creeda, který zemřel ještě před jeho narozením. Přesto však svůj původ nezapře a box má v krvi, takže ho to stále tahá do Philadelphie, města, kde se odehrál legendární souboj Apollo Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhledá a požádá ho, aby se stal jeho trenérem. Rocky zpočátku odmítá, protože ring je pro něho už jen minulost, ale postupně v Adonisovi objevuje sílu a odhodlání jeho otce Apolla, bývalého rivala a blízkého přítele. A tak nakonec souhlasí, že se mladého boxera ujme, i když sám bojuje s o mnoho nebezpečnějším soupeřem. Adonis je pod Rockyho vedením na nejlepší cestě získat svůj vlastní titul, ale má kromě talentu i srdce pravého bojovníka? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (828)

Fr 

všechny recenze uživatele

„BOJÍM SE VZÍT SI TO JMÉNO A PROHRÁT. ŘÍKALI BY MI PODVODNÍK. FALEŠNEJ CREED…“ /// Sly prožije další nezapomenutelnej zápas, ale tentokrát to voddře mladej černoch. Musí totiž dokázat, že není chybou svýho fotra. Nebejt to pokračování Rockyho, byl by to jen příběh dalšího afroameričana, kterej se chce rvát i když zrovna není emočně rozhozenej. Než začnou trénovat – nuda. Mladej balí šťabajznu – nuda. Mladej klátí šťabajznu – nuda. Rocky mudruje – nuda. Přípravy na zápas – něco mezi. Takže fajn – vlastně taková klasika je až ten zápas. Poslední dobou mě ty kusy, ve kterejch se víc mluví než řeže, neberou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, co musím udělat pro to, aby mě trénoval Rocky. 2.) Nedělám to. (Kvůli nohám.) 3.) Thx za titule „juarezcool“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Starý známý otřepaný příběh o krvi a potu, které člověk vydá na cestě za svým snem... Byl hezky zpracovaný, to je fakt. Jenže bohužel, mně osobně nic moc neříká ani Rocky, ani svět boxu obecně. Když už, tak mě tam víc zaujalo to samotné nasazení a úsilí, které je člověk schopný vynaložit, když před sebou vidí jasný cíl. A myšlenka, že člověk je sám sobě nepřítelem, sedí samozřemě opravdu na život obecně, ne že by byla uplatnitelná pouze na profi boxery. Takže v tomhle ohledu má film za mě plus, ale to by bylo asi vše. Možná se mi v podobném žánru přece jenom více líbilo Southpaw s Jakem Gyllenhaalem, což jsem mimochodem viděla shodou okolností taktéž v Lucerně na projekci. Tohle mi navíc svou stopáží přes dvě hodiny přišlo až moc dlouhé. ~(3,3)~ ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě že mám nakoukané všechny díly s Rockym. S tátou jsme takhle protrávili mnoho nedělních odpolední. Box jako sport mě však nudí a viděl už jsem víc boxérských filmů, než bych třeba chtěl, ale po většinou stály za to i tak a mnohdy byl box až v druhé řadě. To je tak trochu i případ tohodle spin-offu, do kterého Sylvester Stallone po důstejném ukončení v "šestce" před deseti lety k mému údivu šel. A jak se ukázalo na Globéch, nemá čeho litovat. Nemusíme litovat any my diváci, jelikož Creed je strhující sportovní drama s několika nezapomenutelnými momenty, do kterých dávají Sly a vycházející hvězda Michael B. Jordan naprosto vše a z výsledného filmu je to cítit. Ryan Coogler připravil nadstadardní a v jistém ohledu emotivní a líbivou žánrovku, která šlape od začátku až do konce a dává zároveň prostor i nostalgii. Snad ho u Marvelu nezkazí...9/10 ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych jakou vlnu nostalgie dokáže Creed vzedmout, ale Rocky je pro několik generací srdeční záležitostí, včetně té mé, takže nějaké to zamáčknutí slzy je na místě. Nejklasičtějšímu příběhu na síle nic neubírá, když se umí podat a se Slyem na vedlejší koleji není prostě co vytknout, nostalgická radost. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|95%| Tak a je to tady a já jsem bohovsky spokojen! Na podzim jsem si řekl, tak zbývají pro mě 2 filmové pecky: Spectre a Creed. Spectre mírně zklamalo, až taková bomba to nebyla, ale furt skvělá záležitost (4*-80%). No a Creed mě doslova nadchnul. Jsem velký fanda celé série o Rockym. Každý díl má své, takže vše na 5*. U tohohle projektu jsem se dost obával. Jednak hlavního hrdiny, aby mi sedl a k tomu příběh. Také jsem se obával, aby neměl Sly málo prostoru. Naštěstí, nic z toho se nestalo. Příběh byl slušný, nenudil a to je hlavní. Samozřejmě, něco bych ještě vylepšil, ale to jsou detaily jen. Chtěl bych pokračování Creeda, no, uvidíme. Takže si to shrňme. Jordan jako Creed byl dobrý, průměrné herectví, ale jeho postava byla uvěřitelná, takže pohoda. Zápasy byly tři, ten finální byl bezpochyby nejlepší. Dramatické linie, emoce - to vše fungovalo dokonale. Sylvester Stallone u mě opět dokázal, že je skvělý herec – měl zde svojí postavu Rockyho ve velkém prostoru. Konec filmu u mě vygradoval velké emoce. No, to se už dlouho nestalo. A hudba ? Jiného skladatele než Contiho jsem se bál, ale asi zbytečně. Hudba byla dokonalá. Měla i pár starých soundtracků, hlavně v posledním kole v boxu. Dokonce i svůj hlavní hudební motiv, který se zatraceně vydařil. No, asi už nemá cenu to dál pitvat, jsem spokojen, rád bych byl za další díl a už se těším, až vyjde DVD! ()

Galerie (100)

Zajímavosti (43)

  • Jde o první film v sérii, ve kterém se neobjevuje Paulie (Burt Young), bratr Rockyho (Sylvester Stallone) zesnulé manželky. Podle nápisu na náhrobku zemřel Paul Pennino v únoru 2012 ve věku nedožitých 72 let. Sám Burt Young pak zemřel v říjnu 2023 ve věku 83 let. (Jespi)
  • Niektoré davové scény boli natočené na štadióne Goodisonon Park v Liverpoole, počas polčasu futbalového zápasu Everton – West Bromwich, ktorý sa hral 19. januára 2015. (m.a.t.o.)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

02.12.2022

Tak o tohle si asi žádný z diváků neříkal. Legendární americký snímek Bezstarostná jízda herce a debutujícího režiséra Dennise Hoppera z roku 1969 má dostat novodobý reboot. Konsorcium vlastníků práv… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (více)

Reklama

Reklama