Reklama

Reklama

Adonis Johnson nikdy nepoznal svého slavného otce, světového šampióna v těžké váze Apolla Creeda, který zemřel ještě před jeho narozením. Přesto však svůj původ nezapře a box má v krvi, takže ho to stále tahá do Philadelphie, města, kde se odehrál legendární souboj Apollo Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhledá a požádá ho, aby se stal jeho trenérem. Rocky zpočátku odmítá, protože ring je pro něho už jen minulost, ale postupně v Adonisovi objevuje sílu a odhodlání jeho otce Apolla, bývalého rivala a blízkého přítele. A tak nakonec souhlasí, že se mladého boxera ujme, i když sám bojuje s o mnoho nebezpečnějším soupeřem. Adonis je pod Rockyho vedením na nejlepší cestě získat svůj vlastní titul, ale má kromě talentu i srdce pravého bojovníka? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (828)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy mám rád a málokdy mne zklamou. Příběhově klasická pohádka ovšem bohužel bez emocí, tedy Southpaw v tomhle ohledu zvítězil. Jordan sympaťák, Stallone kamarádský a souboje na jeden záběr téměř bez střihu dech beroucí, škoda, že byly pouze dva, ale za to slušně dlouhé i adrenalinové. Nenudil jsem se. 75% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Scénář podle šablony a tak trochu trojka ROCKYHO (kde Creed trénoval Rockyho) naruby s ozvuky čtyřky (Creedova smrt), kdy Rocky trénuje Creedova syna. Ten mohl být snadno otravnou figurou, ale díky Jordanovi je to sympoš, a Rocky - se kterým se divák vždycky znovu rád setká - naštěstí dostal spoustu prostoru. Takže i když to není nic objevného, spolehlivě to vzbuzuje patřičné emoce od napětí po (nostalgické) dojetí a kouká se na to dobře. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Musíš viac počúvať ako kecať..." Príbeh Rockyho Balboy pokračuje z čoho majú fanúškovia radosť, ale ešte väčšiu z toho, že kvalita filmov z touto postavou si udržuje svoju kvalitu a ešte nikdy nespadla do kategórie"sračka" alebo tam, kde by si tvorcovia povedali dosť. I v tomto príbehu ostali dvere pre ďalšie pokračovanie otvorené. Nápad so synom Apolla Creeda nebol zlý a celkom dobre sériu previazal a dodal jej celistvosť. Stallone zahral slušne, ale kto sleduje Stalloneho kariéru prekvapený nebude. Sly bol na tom herecky vždy dobre. Prekvapila ma však jeho nominácia. Nie z dôvodu, že by na ňu nemal, ale z pohľadu ľudí, ktorí ho na cenu navrhli. To mi prišlo divné. "Ó, Stallone zahral chorého, musíme ho nominovať!". Každý kto zahraje chorého, postihnutého, utláčeného si hneď zaslúži nomináciu? Stallone hral veľmi slušne už desaťročia dozadu, tak prečo zrazu to prekvapenie z jeho výkonu? Zamyslieť by sa mali všetci tí, ktorí ho nominovali a odovzdávali mu nepopulárne ceny - Zlaté maliny, ktoré si rozhodne nezaslúžil. 80%. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jakožto aktivní členka skupiny "Žere nás všechno, ale nejvíc rakovina" jsem chápala Sláje, že se chtěl na nějaký chemo demo ozařování vyprcat a než ztratit vlasy a pak i hrdost prostě exnout tak nějak s nadhledem ALE kdo by se pak postaral o sirotka slyšícího na jméno Adonis, kterej mu na starý kolena vlejval palivo do žil a zas ho přivedl zpátky k lásce k boxu? No nikdo, takže Sláj s Adonisovou pomocí nakope raka do prdele a Adonis naopak se Slájovou pomocí zkusí nakopat do prdele šampiona lehko-těžký váhy. Což je vlastně totální píčovina protože v boxu se nekope a už vůbec se nesmí údery pod pás, takže jsem napsala kolosální sračku a napravím to klasickým "Zkusí mu rozbít hubu". To sice nezní tak úderně jako nakopání prdele, ale je to mnohem reálnější. Adonis se učí old school, takže chytá kuřata, co už nefofrujou tak jako kdysi, běhá po ulici s motorkářema za prdelí a cvičně někomu občas rozbije hubu ať už v ringu nebo i mimo něj. Za jedno sklidí ovace, za druhý den v base, ale to už k životu patří a udá mu to směr, kde má komu tu hubu rozbíjet. Jako bonus získá nahluchlou princeznu a na konci se Slájem vyběhnou...no dobře vyjdou, schody do nebe. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že Creed má schopnosť skutočne chytiť za srdiečko a záverečný zápas je presne to, na čo sme zase nejaký ten rok čakali a vôbec nevadilo, že obaja súperi boli úplne noví. Len si neustále musíme odškrtávať všetky klišé a očakávateľné peripetie, ktoré sa musia na ceste za cieľom nevyhnutne stať. Samozrejme nevyhnutne vo filmovom svete, aby sa mohol predlžovať filmový čas a my sme mali dojem, že hlavná postava si musí najskôr uvedomiť svoje chyby a tak prekážky prekoná. Nakoniec vlizelo klišé aj do Rockyho, doslova, a možno tým chcel Sly naznačiť, že toto už bol skutočný koniec. 70% ()

Galerie (100)

Zajímavosti (43)

  • V závěru finálního zápasu, když si rozhodčí ověřuje stav Creedova (Michael B. Jordan) zraněného oka ukazováním prstů, tak Creedovi pomáhá asistent Stitch (Jacob "Stitch" Duran) poklepáváním prsty na zátylek. (Nocturno culto)
  • V rámci prípravy Michael B. Jordan (Adonis) každý deň boxoval aj posilňoval. Jeho tréner sa zveril, že cieľom prípravy bolo, aby herec vyzeral byť v lepšej forme ako Carl Weathers v úlohe Apolla Creeda. (ywo666)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

02.12.2022

Tak o tohle si asi žádný z diváků neříkal. Legendární americký snímek Bezstarostná jízda herce a debutujícího režiséra Dennise Hoppera z roku 1969 má dostat novodobý reboot. Konsorcium vlastníků práv… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (více)

Reklama

Reklama