Reklama

Reklama

Kami-sama hajimemashita OVA

(seriál)
  • Japonsko 神様はじめました OVA (více)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Soubor šesti OVA patřící k anime seriálu o středoškolačce Nanami, která se souhrou okolností stala jednoho dne bohyní v jedné z tamních svatyní a zamilovala se do svého liščího ochránce Tomoeho. Všech šest dílů vyšlo mezi lety 2013 až 2016.

Kami-sama hajimemashita OVA (2013) epizoda 1: „Odmítnutá bohyně" a „Bohyně jde do horkých pramenů"

Nejdříve Nanami přistihne Tomoeho, jak si bere od Tanuko záhadnou černou krabičku se slovy, že díky tomu už Nanami nebude potřebovat, což samozřejmě nenechá zamilovanou dívku chladnou, a poté společně vyrazí do horkých pramenů, kde mají v plánu strávit část školních prázdnin.

Kamisama Hajimemashita: Kako-hen (2015-2016) epizoda 2 „Bohyně skáče do minulosti" (1. část)
epizoda 3 „Zamilovaná liška" (2. část)
epizoda 4 „Bohyně se stává nevěstou" (3. část)
epizoda 5 „Bohyně někoho potká" (4. část)

Je zima, padá sníh a prostory svatyně jsou plné smíchu dovádějící Nanami a malých bůžků. Když tu náhle přepadne Tomoeho slabost. Slabost, která s sebou nese nedozírné následky. Svatyně se rozpadá a Tomoe je zapečetěn do kouzelného zrcátka, aby nezpůsobil ještě více škod a zpomalil se tak postup kletby, která ho postihla. Vypadá to totiž, že dal kdysi před pěti sty lety slib ženě jménem Yukiji, který nedokázal dodržet. Jediná možnost, jak najít účinný způsob na odražení trestající kletby, tkví v tom, že se Nanami vydá do daleké minulosti a zjistí, jak k onomu slibu došlo.

Kamisama Hajimemashita: Kamisama, Shiawase ni Naru (2016) epizoda 6: „Bohyně bude šťastná"

Do svatyně zavítá Ookuninushi s úmyslem vyplnit svůj slib – proměnit Tomoeho v člověka. Jenže je tu jeden háček. Tomoe neumí žít jako člověk a Nanami má stále ještě titul bohyně, což ji zbavuje lidskosti. Proto je jim dána roční lhůta k tomu, aby oba dostudovali střední školu a připravili se tak na budoucí společný život jakožto obyčejný smrtelný manželský pár. (EMIA)

(více)

Recenze (2)

novoten 

všechny recenze uživatele

K původnímu profilu vtipné výplňovky (svého času s o třídu slabším hodnocením) byly trochu nešťastně vlepeny jak epizody s podtitulem Kako-hen, které tvoří zkrácenou třetí sezónu, tak i finální Shiawase ni Naru. Nejraději bych viděl profily tři, protože náladově by všechny počiny nemohly být rozdílnější, ale nemůžu mít všechno. Paradoxně právě ucelená čtyřdílná exkurze do Tomoeho minulosti, která se může honosit slušnou výpravou, je ze zmíněných pokračování nejslabší. Dovypráví sice klíčovou kapitolu, jejíž příjemně romantická pointa na nás už nějakou dobu mrká, ale až překvapivě často se právě od ústředního trylkujícího slaďáku odklání. Když se Tomoe ve své démonické verzi vilně dere na bezbrannou Nanami a její jedinou reakcí jsou rozpaky nad tím, že jí to v tu chvíli nesluší, jen jsem šokovaně zamrkal, kam že se to tvůrci ve vyobrazení zamilovanosti vydali. Jednalo se naštěstí jen o chvilkové zaváhání, ale mírné rozčarování už mě neopustilo. To u OVA, dějově patřící mezi první a druhou sérii (a tedy i příběhově nejméně důležité), jsem se téměř celou dobu mohl potrhat smíchy a překvapeně ji řadím mezi to nejvtipnější, co se v okolí jedné nenápadné svatyně událo. A konečně finální rozloučení, byť v až krutě krátké stopáži, slouží jako něžné, citlivé a nejen díky tomu i jako tuze dojemné zamávání téhle bláznivé partě. Žánrová střelba do všech směrů možná měla slabší chvilky, ale o to víc jsem si užil ty silnější. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

No tohle je spíše takovej mix OVA a dalšího dílu navíc. Samozřejmě tu nechybí ohraný téma jako jsou lázně a začíná to být příliš přeslazené. ()

Reklama

Reklama