Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známá sexuoložka dr. Joan Allenbyová jednoho dne přistihne svého kolegu a milence Davida Kanea v posteli se sekretářkou. Davidova nevěra ji zraní, avšak nejvíc dosud sebevědomou ženou otřese, že David o ní mluví pohrdavě. Joan proto vykoná nesmírně rafinovanou pomstu: na dobročinném večírku se tajně přestrojí za sexuálně vyzývavou luxusní prostitutku, sejde se s Davidem a zastřelí jej přímo v terapeutické místnosti. Zatímco několik svědků vidělo Davida před jeho smrtí ve společnosti tajemné svůdné dámy jménem Lisa, Joan má velmi dobré alibi. Avšak ne tak dobré, aby oklamala policejního detektiva Columba… (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát byl podle mě vrah docela slabý. Nemám schopnost geniální dedukce, ale obávám se, že tohle bych vyřešil i já sám (zavražděný u sebe neměl klíče od bytu, ve kterém byl nalezen - kdo jiný mohl vraždit, než žena, které onen byt patří?). Inu, když ženy jednají v afektu, moc slavně to nedopadá... Příběh ale zachraňuje prostředí toho filmu, jakási nepopsatelná noirová atmosféra - hudba (ten saxofon!), stíny, bouřka a jedna žena, co se tak ráda prezentuje jako někdo jiný, že se na tom nakonec stane závislou... Protože by Columbo mohl odhalit vražedkyni už v prvních dvaceti minutách, je příběh naplněn vtipnými (ale opravdu vtipnými) vycpávkami - Columbo hraje na tubu, baví se s ruskou uklizečkou, (ne)konverzuje o sexu, radí sexuologům, jak si mají zařídit svůj život... ()

haWranka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch dílů, kdy je vám vlastně vraha líto. Doktora rozhodně není zlý nebo prospěchářský člověk, jen prostě nesnese výsměch od někoho, koho miluje. A i přes tohle vážné psychologické téma je moc fajn, že tvůrci nezapomínají na humor. Výraz v poručíkově tváři, když se ho doktorka ptá na jeho sexuální život, je k nezaplacení! ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo stavia na tom, že jeho protivníci sú veľmi charizmatickí, zároveň ale aj veľmi nesympatickí. Je to dané šikovnosťou hercov. Protivníčka v tejto časti je na druhej strane veľmi sympatická a držíme jej skôr palce, pretože jej dôvody sú opodstatnené. Vražda je ale vražda a tak nakoniec musí vyhrať Columbo. Nakoniec sme na jeho strane kvôli jeho nezmarnému vyšetrovaniu a humoru. Všetci ale zároveň dúfame, že dostane najnižší trest a za dobré chovanie ju v polovici trestu pustia na slobodu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podmanivý jazzový doprovod se sólem na saxík vytváří tomuhle filmu jedinečnou atmosféru, v níž se vznáší neviditelné vzrušující napětí a snad i trocha melancholie z toho, že poručík nám od osmé série stárne před očima rychleji než předtím... Lindsay rozhodně není nejkrásnější Columbovou soupeřkou, ale jako jediná ze všech mě přesvědčila, že i žena může doopravdy zabít a udělat to s chladnou hlavou. Z ženy v černém se stala mýty opředená modla. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rozdiel od mnohých užívateľov, považujem tento diel iba za priemerný. Ani nie pre zločin a jeho vyšetrovanie, ale pre nechutné spôsoby poručíka Columba. To jeho váľanie sa po zemi v dámskych toaletách, šialené prehľadávanie smetných košov, jeho nekonečné vracanie sa kvôli nejakej ďalšej nejasnosti, to mi vôbec nepripadá vtipné, aj keď to tak autori zamýšľali, ale trápne. Asi tak, ako mi je trápne, že tieto detaily u mňa rozhodujú o tom, či príslušná epizóda dostane odo mňa štyri alebo iba tri hviezdičky. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama