Reklama

Reklama

Vzpomínka na otce

  • Japonsko Čiči o tori ni (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dvě mladá děvčata, sestry se dozví, že jejich odcizený otec umírá. Zahořklá matka je vyšle, aby mu byly po boku. Otec zemře, když jsou dívky na cestě a ony se vydávají na pohřeb člověka, kterého vlastně vůbec neznaly... Koharu je sedmnáctiletá studentka střední školy, která žije v poklidném městečku Numazu v prefektuře Shizoka. Koharu žije se svou matkou Sawou a sestrou Hazuki. Před čtrnácti lety je opustil otec Matsaka kvůli jiné ženě. Jednoho dne u večeře Sawa dcerám prozradí, že je jejich otec v posledním stádiu rakoviny a vyšle své dcery, aby se s ním rozloučily. Když sestry dorazí do vesnice Ashigara, otec je již po smrti a dívky se ocitnou na pohřbu tváří v tvář otcovým příbuzným, kteří se chovají až škodolibě. Děvčata se snaží splnit matčino přání – přivézt domů fotku otce, aby se mu mohla vysmát do tváře. Film je plný situačního humoru a nechybí fantastický dějový zvrat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (4)

skockalanova 

všechny recenze uživatele

Nejako sa to cele tahalo a tahalo a tahaloooo a 74 minut pre mna nemalo konca.. pribeh klasicky a mne sa rata, ze bol v povodnom zneni a ze ukazal japonsku kazdodennost. Takze tri hviezdicky za exotiku. Inac spomaleny standard. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jelikož je film z Japonska, jsou tu scény, kterým příliš nerozumím. Vlastně mi přijde, že je dost těžké pochopit tu kulturu jako takovou. Je neuvěřitelně specifická. Ta skromnost, pokora a důraz na decentnost je až neuvěřitelná. Jestli v tomto filmu měl být humor, zřejmě jsem ho nepochopil. Každopádně i jako drama jsem měl problém to brát. Scény, které by u nás každý bral vážně Japonci brali s naprostým přehledem. Možná i proto, aby neurazili mrtvé. Každopádně se musím přiznat, že svoje kouzlo tenhle film měl. Ukázal zajímavou japonskou krajinu, ke které se nedostanu každý den a také mi dokázala, že stejné emoce můžou být vnímány člověkem někdy i jinak, než by mi přišlo normální. Ale právě proto je krásné takové filmy vidět. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten příběh má boulavou duši, ale je vyprávěn z takovým citem a respektem, že mě odrovnal. Vzájemný vztah dvou sester procházející na základě smrti jejich otce hodně emotivním vývojem a to nejen jedné k druhý, ale i ke své mámě a tátovi. Tady stačí jen poslouchat ty dialogy , koukat se hlavním postavám do očí a není co řešit. Kamera udělala z obrazu magnetickou záležitost, která mě nedovolila ani na vteřinu sundat pohled na obrazovku. Za mistrovský považuju i začlenění určité hravosti (závěr), několika absurdních scén (nápadník s rýží ) a vtipných dialogů (večeře sushi ) spolu s obrazovou poetikou a příjemně se poslouchající hudbou dělá z tohoto vnitřně smutného příběhu zvláštně pozitivní a pohodovej film. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

co k tomu říct? Na můk vkus to bylo až příliš japonské. Je to pro mě tak vzdálená kultura, že pokud se nejedná o horor, tak mám s filmy odsud problém. I tady byl film plný rýže a klanění, a vůbec tzv. slušného chování, které působí místy až absurdně. Děj je vlastně komplet popsán v obsahu, nic víc se tam už neděje, pouze ten avizovaný situační humor nějak zapomněli zrealizovat. On i ten japonský humor ( samo o sobě je to skoro protimluv ) je velmi krotký, maximálně tak na pousmání. Dá se na to koukat, ale je to velmi zapomenutelný snímek, který ničím extra neupoutá. 50% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama