Reklama

Reklama

Aldabra: Byl jednou jeden ostrov

  • angličtina Aldabra: Once Upon an Island (více)
Trailer

Obsahy(1)

Výlet do míst, kam lidská noha takřka nemá možnost vkročit, příběh plný fascinujících dobrodružství zdejšího přírodního světa a mimořádný zážitek, jaký může nabídnout jen nejmodernější 3D technologie – všechny tyto atributy a ještě mnohem více v sobě sdružuje nový film ALDABRA: BYL JEDNOU JEDEN OSTROV. Působivý rodinný snímek nabízí unikátní osudové příběhy podivuhodných živočichů, kteří obývají atol Aldabra, kteří se zde rodí, vytvářejí společenství, přivádějí na svět mladé i bojují o své přežití. Film Aldabra: Byl jednou jeden ostrov není přírodopisným dokumentem, je vzrušujícím a napínavým příběhem ze světa přírody. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

Sisyfos odpad!

všechny recenze uživatele

(Recenze je rýpavá nadsázka a zklamání nad šancí udělat zdařilý dokument ve 3D pro děti) Naprostý rodinný odpad a nedoporučuji jej rodinkám o vyšším rozumovém stupni, vzdělanosti sebe, i svých dětí, pokud nemáte v plánu vyhodit peníze oknem či strašit děti do věku 4 let. Představte si dabing ve stylu studia kamarád, kde se navzájem požírají živočichové v přirozeném boji o přežití, takže dokument vyznívá často jako zvrácený humor nějakého psychopata a v některých pasážích nevíte, jestli se bát či psychopaticky smát a koulet přitom bulvami. Jenže to není vše. Informační hodnota přírodovědných znalostí je 0, absolutní nic. Nedozvíte se opravdu zhola nic. Jen Vaše nejmenší děti budou mít možná chvíli noční můry, protože tenhle studio kamarád byl opravdu z jiného soudku. Sem tam pojmenují živočicha a jeho cestu potravním řetězcem doplní úchylnou pohádkou, kdy jej stylizují do lidské podoby vnímaní svého okolí a z dětí tak dělají naprosté pitomce, protože si snad myslí, že by to stejně nepochopily. Neustálé podceňování rozumových schopností dětí tak v tomto kousku dostává obřích rozměrů. Nevím, proč se tak děti podceňují a vykládají se jim všelijaké hovadiny, když se jedná o tak krásně natočený kousek přírody. V televizi bych to ještě snesl, dá se přepnout, ale v kině nás to všechny dožralo tím více, že jsme čekali dokument, protože i upoutávka se tváří jako dokument pro děti. Ne, nešli jsme na pohádku a ani pohádka pro děti to tedy nebyla, rodinný film, vyprávění atd. Šli jsme na dokument pro děti. Ten to také ale nebyl. Bylo to něco, co se stěží dá specifikovat. Syn mého kamaráda, jež se zajímá o pravěk a přírodu, umíral nudou a okomentoval to slovy, že ten pán je nějakej divnej, protože říká hrozný blbosti a ten druhý, o rok mladší, chtěl odejít zklamaný už po deseti minutách. Nicméně i kdyby se nezajímal, tak je zbytečné děti krmit nesmysly. Pokud již ale Aldabru chcete opravdu shlédnout kvůli obrovskému 3D akváriu, vezměte si sebou do kina špunty či mp3ku. Celý "rodinný" film, dokument nebo co to vlastně vůbec bylo, jsme nedokoukali ani do konce a celá naše rodinná banda se zvedla a zbylých 20minut přenechali v kině těm největším odvážlivcům a masochistům, ale budiž, každý máme jiný vkus. No, ale docela mě děsí, to vysoké hodnocení. Pokud by producenti ponechali jen hudbu, mohlo by se docela dobře usnout u krásného 3d akvária a probudit se až na závěrečnou kino reklamu. Tehdy bych dal možná i 3 hvězdičky. Za mě odpad a vyhozené peníze. Jak mám velice rád hlasový projev pana Kaisra v éteru, kdy při čtení knih nemá pro mě konkurenci, zde to bylo šlápnutím vedle. ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Normálně mi Oldřich Kaiser jako herec nevadí, ale tady byla jeho volba coby vypravěče nešťastným krokem a zkazilo mi to celý film. A snesla bych i jeho hlas a výslovnost, kdyby aspoň byl ten komentář napsaný seriózně. Záběry byly nádherné, ale celkový dojem hrozný. Mám pocit, že autor doprovodného komentáře buďto vůbec děti nezná a nerozumí jim, nebo je má rovnou za blbce. Tak moc mi to šlo na nervy, že jsem - navzdory nádherné přírodě - film nedokoukala do konce. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak je to primárně určené pro děti, proto je ten komentář takový jaký je a i když mi ne vždy sedl, stejně tak nemůžu říct, že by mě vyloženě iritoval. Jen je to celé takové... průměrné. A v mém věku mi to už nemá moc co dát. Já hlavně doufal, že to nebude přírodopisný dokument, ale že to bude mít nějaký děj, odněkud někam to půjde, ale bohužel ne. Fakt je to spíš přírodopisný dokument, který sice má něco jako hlavní postavu, ale dějově to je úplně o ničem, jen sled několika "scének". A takových dokumentů je fakt hodně a tomuhle chybí něco, čím by mě výrazněji zaujal. Ale nutno uznat, že děckám by se to mohlo líbit, natočené je to hezky, pár scén je taky zajímavých a nějaké své kouzlo to má, ale na víc jak 3* to nevidím. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem takhle povedený dokumentární snímek neviděla. Seděla jsem před obrazovkou televize jako přimražená a užívala si každičkou scénu. Oldřich Kaiser byl výbornou volbou pro roli vyprávěče. Je takovou třešínkou na dortu.Umí být kouzelný i dětinský. Chtěla bych, aby mi předčítal pohádky na dobrou noc. Jen víc podobných dokumentů, protože jich není nikdy dost. Byla to krásná postva pro moje oči. Lituju, že jsem na něj nešla do kina. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Aldabra je dokumentem jako stovky jiných. K vidění je krása a rozmanitost fauny a flóry, ale není tu nic co by jsme už neviděli někde jinde. Kaiser jako vypravěč mi tu sedl tak 50/50. Když mluvil k seriózně a k věci tak bylo vše OK, ale nepovedený vtípky a dabování zvířat mi tedy moc nesedly. Dětem se to ale asi bude líbit. Za mě je to pouze průměrnej dokument, kterej zapadne " v davu " jiných a mnohem lepších. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (1)

  • Ostrov je nedostupný a nehostinný, ale přesto kypící životem. Nachází se jižně od Seychelských ostrovů a severně od Madagaskaru. Je tvořen výhradně korály a zbytky vápenitých schránek dalších živočichů. Jeho nejvyšší vrchol se proto nachází pouze 19 metrů nad mořem. Geologická fakta navíc prozrazují, že tento unikátní atol v minulosti nejméně šestkrát zmizel pod hladinou moře. Klimatické změny a tání v polárních oblastech nás varují, že tento přírodní div světa se může brzy opět potopit. (Zdroj: Falcon)

Reklama

Reklama