Reklama

Reklama

Komisař Moulin - Série 5 (1993) (série)


Komisař Moulin: Znamení hrozby (S05E01)

(epizoda)
  • Francie Syndrome de menace

Moulinův infarkt zaskočí každého z jeho okolí. Ale Moulin je tvrdá nátura, nejraději by začal pracovat hned v nemocnici. A brzy k tomu také dostane příležitost. Vedle v pokoji stojí nepřetržitě policejní stráž. Leží tam těžce zraněný nevidomý člověk, kterého přejelo auto právě před policejní stanicí. Stal se nepřímým svědkem vraždy své ochrnuté přítelkyně. I přes důslednou ochranu je však muž zastřelen. Proč musel být zavražděn nevidomý člověk a proč byla zabita ochrnutá nevinná dívka? Moulina už na nemocničním lůžku nemůže nic udržet... (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

marcel5 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To přepadení na začátku byla jen záminka k infarktu, nutno pochválit, že to v té nemocnici s Moulinem bylo velmi reálné a ještě ke všemu jeho otec (opravdový otec Yves Reniera Max Renier)! Jinak to bylo opravdu politicky poskvrněné, a odvaz to teda nebyl... ()

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších Moulinových případů doslova plný skrytého napětí. Usvědčený trojnásobný vrah, nelíšící se od podobných profesně působících jedinců, je chráněn státním tajemstvím, "vyšším zájmem", který byl tolik kritizován v listopadu 1989 na pražských ulicích - a nejen tam - v případě předchozího režimu. Každý systém má svá tlustá střeva a konečníky. V tomto díle jsme jich viděli hned několik. Potěšil i důkaz, že komisař Moulin není neprůstřelný. Společenská kritičnost se s detektivním žánrem nepere; v přiměřené míře k němu naopak patří. Srovnatelné případy známe i u nás (nedávno uváděná ztráta 11 mld Kč v Turecku). ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Snad nejslabší díl série. Nereálný, nezajímavý až nudný. Moulin v nemocnici je tak tristní podívaná, že chvílemi zapomínám že sleduji krimi a vžívám se do role zdravotní sestry na dopoledním školení FN v Motole. Tady tvůrci připravili hodně velkej úlet. ()

Zajímavosti (1)

  • Na začátku filmu dojde k honičce, na jejímž konci vjíždí pachatelé do uličky lemované stromy, ale nikde v dálce není vidět bílé auto, o které vzápětí pak Peugeot 604 pachatelů vyskočí. Na druhé straně je i tmavé auto, které také nebylo vidět. (marcel5)

Reklama

Reklama