Reklama

Reklama

Hexenšus

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Vtipná feydeauovská fraška dramatika Johna Grahama, kterou režisér Karel Smyczek zdařile převedl do současného českého prostředí. Na počátku děje stojí jedna nevěra, kdy sympatická mladá paní podlehne svodům známého televizního komentátora a pozve si ho do ložnice: on jí slibuje, že v jeho pořadu bude moci zpívat. Ale Zuzana zakrátko pozná, že v žádném Petrově pořadu zpívat nechce, jenže je pozdě: Petra sklátil hexenšus, uvízl ve vaně a nemůže se hnout, do toho se vrací manžel Leonard, v bytě se utábořil slepý ladič pian a dostaví se ještě: jedna opilá letuška, dále Petrova řízná televizní šéfka Věra Kousal(přípona – ová už se nenosí), lékař s akupunkturními jehlami – a ti všichni pod inteligentním vedením chytré Zuzany zápasí navzájem se svými identitami, nikdo neví, kdo je vlastně kdo a co v bytě dělá. Nakonec se Zuzaně podaří všechny z bytu vystrnadit a spočinout si s Leonardem nerušeně v náručí...ovšem, přece jen hexenšus zaúčinkuje ještě jednou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (47)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Buď mi po prvních dvou pokusech ČT o adaptaci současných světových divadelních komedií klesla kritéria, nebo tohle opravdu aspoň částečně fungovalo. Tedy až na nefunkční Danu Markovou. Ale optejte se libovolného zkušeného scenáristy, a on vám potvrdí, že nejhůře se dělají filmové scénáře z divadelních her. A v ČT někomu přijde jako dobrý nápad, že na to stačí režiséři sami. To mluví samo za sebe. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Věřím, že v divadle bych si to užila stoprocentně ... Bohužel ale tento film působí spíš jako parodie ... Herecké výkony Jany Podrmanové a Saše Rašilova byly naprosto strašné, což naštěstí kompenzovaly skvělé výkony Jaroslava Plesla, Vladimíra Javorského a Pavla Lišky. Škoda, že to tvůrci stíle brali jako hru, kdyby se napsal pořádný scénář a film se natočil jako film, udělali by tvůrci daleko líp ... Hvězdička navíc za Jardu, jeho ztvárnění role aspoň trochu pobavilo ... ()

Reklama

Piškotka odpad!

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, že díky hercům by mohlo jít o více než dobrý film. Ale chyba lávky. Tohle byla snůška rádobyvtipnosti a parodie na sebe sama, což je velká škoda, protože téma srší potenciálem. Dokážu si ho více představit na divadelních prknech. Z herců jsem se nejvíce těšila na J. Plesla, tady hrál docela normálního chlapa:-) Ale dobře. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Příjemné, koukatelné a dobře narežírované. Herci si své role užili a režisér, jak se zdá, text, který je v podstatě o ničem, jak už to u těchto komediíí na jedno použití bývá, plně využil, takže ani nepůsobil tak divadelně jako u předchozích příšerných inscenací z tohoto cyklu. Plesl a Javorský byli v komediální poloze skvělí. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Strašně přiblblá nereálná zápletka, přehrávání jak ve francouzský veselohře s Funézem, moc divadelně hrané a první půlhodina slaboučká, ale co naplat - když se vila naplní všemi postavičkami a začne guláš s identitami rozjede se jak kulomet palba situační komiky , které jsem podlehl a ve 44.minutě jsem šel smíchy do křeče jako snad asi třikrát v životě u nějakého filmu ( za to dávám maximum hvězd). Mohlo to mít lepší konec, ale pro mne milé překvapení na tv film. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Slovo „hexenšus“ označuje bolest v oblasti bederní páteře, neboli ústřel. (SONY_)
  • Ve filmu malou roli ztvárnil i režisér Smyczek. (M.B)

Reklama

Reklama