Reklama

Reklama

Černá listina

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2023), 156 h 23 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Jon Bokenkamp

Režie:

Joe Carnahan, Nick Gomez, Vincent Misiano, Michael Waxman, Bill Roe (více)

Hrají:

James Spader, Megan Boone, Ryan Eggold, Diego Klattenhoff, Harry Lennix, Annet Mahendru, Parminder Nagra, William Sadler, Aja Naomi King, Alan Alda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(10) / Epizody(218)

Geniální uprchlík se sám udá a nabídne FBI pomoc s hledáním dalších padouchů. Ale jen když jeho partnerem bude nováček Elizabeth Keen. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (182)

elishia 

všechny recenze uživatele

Je tam hodne pruseru v celem serialu, ale nejvic me asi stve fakt, ze se snazi byt strasne svetovi. Casto tam nacpou vychodni Evropu, protoze asi cool, ale ty prizvuky, to je tragedie, to mi rve usi. Opravdu by to stalo tolik usili a penez navic aby najali rodile mluvci? To vypada, jako kdyby to snad ani nekonzultovali s rodilima mluvcima a ucili se vyslovnost s google translate. Prvnich par dilu supr, pak uz to nemelo moc stavu. Pohrava si to s vetsim tajemstvim, ale neumi udrzet divaka napnuteho aniz by nezacal nudit. Takovy wannabe kultovni serial, ale bohuzel to sklouzlo jenom na hodne prumerne krimi. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že první díl mě nenadchnul. Trochu jsem se nudila, ale naštěstí dávám seriálům šanci tak 3 až 4 díl. Další díly byli už zábavnější, zajímavější případy. Mám ráda krimi seriáli, kde se kromě případu každého dílu řeší i zápletka celé série, což tady je. Občas se u něčeho chytnu za hlavu. Hlavní ženská postava mi připomíná Lucy Lawless, takže mi je sympatická :-). Na 5 hvězdiček to není, ale baví mě to víc, než Temný případ, kterému jsem také dal 4. Takže kdyby to šlo, tak dám 4,5. Ke konci 1. série zvyšuji své hodnocení. Nyní mě ten seriál opravdu upoutal. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud by FBI vážně fungoval podle tohoto seriálu, hádám, že by nevyšetřili ani krádež slepičky a kohoutka z venkovského kurníku. Jako jo, má to určitý šmrnc, svižnost a asi i nadsázku. Bohužel mě to neoslovilo a nenašla jsem tu nic, co bych mě zaujalo.Takže jsem skončila někde mezi třetím a čtvrtým dílem 1. série a sledovat víc je pro mě ztráta času. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi nadhodnocený seriál. Viděl jsem čtyři epizody a vzdávám to. Nese se to stále ve stejném duchu: Celkem zajímavé zápletky, kvalitní zpracování a nehorázně vypráskaný scénář. FBI působí dojmem bandy idiotů, která jde panu důležitému, chytrému a tajemnému ve všem na ruku a skáče jak pan důležitý, chytrý a tajemný píská. Ten pokaždé vyloví ze své dokonalé paměti nějaké zásadní jméno a během minuty si vyjedná naprosto nehorázné podmínky. Pak následuje řetězec senzací, které jsou sice zručně natočené, ale nedávají smysl (pokud se tedy divák nechce spokojit s béčkovými zápletkami typu padouch někde umístí chemickou bombu - hlavně moc diváku nepřemýšlej proč - a hodlá zabít stovky dětí i s maminkami a zamořit půl Wahingtonu k tomu... ale bystrá agentka si vzpomene na razítko na ruce padoucha a běží do ZOO, pak se tam objeví rusky hovořící expert na bomby, přešmikne dva drátky, zajásá, sebere chemickou bombu a vypaří se jak kouzelník Zababa). Shruba tři vteřiny na to je ZOO obklíčená zmatenou FBI. A když naše naštvaná agentka propíchne panu důležitému, chytrému a tajemnému krk, nikdo se nad tím nepodivuje. A já už se ničemu nedivím také. Je to z lejna upletený bič a lobotomie inteligence diváka z toho čpí na sto honů. Škoda skvělého námětu. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Zvládl jsem jen prvních 10 dílů první série. Kdybych se koukal dál, padalo by to u mě do odpadu. Hlavní zlobr je na začátku sympatický, ale jeho postava nijak negraduje, je to pořád dokola a tak začne nudit. Blbá opuchlá policajtka v hlavní roli mi lezla na nervy od začátku a opravdu vůbec mě nezajímají její rodinné trampoty a ani co si myslí nebo chce nebo cokoli. Parta policejních tupounů kolem ní byla také docela nesnesitelná. Pohromadě to nedrží ani dlouhodobá linie, která negraduje a o co v ní jde by hned zkraje došlo i Frantovi dole z vesnice, co krmí prasata a kydá hnůj. A ty rodinné či jiné vedlejší linky plné žvástů postupně začaly okupovat i polovinu stopáže každého dílu. A taky tam ani není komu fandit. Každý je buď zmrd nebo blbec. Stačilo, více už ne. (22%) ()

Galerie (3 781)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku 19. epizody se coby město Krajlevo v Srbsku objevuje záběr Prahu, přesněji na kostel sv. Mikuláše na Malé Straně. (multiflexi)
  • Ve 20. epizodě 1. série se objevuje postava senátora České republiky, který ovšem v originálním znění nemluví česky, nýbrž lámanou česko-rusko-polštinou. (HectorHagman)
  • Když na začátku epizody uříznou ruku chlapovi v autě, potřebovali by daleko delší dobu na to, ruku odříznout nožem, ne jen jeden tah. (veronikajel)

Související novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama