Reklama

Reklama

Seznam vyřazených

  • Česko Liga vyoutovaných (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tento dokument z produkce HBO představuje šestnáct uznávaných členů komunity leseb, gayů, bisexuálů a transgender osob v Americe, kteří se otevřeně vyjadřují k celé řadě problémů, od identity až po rovnoprávnost. Rozličná skupina dotazovaných se v dokumentu The Out List dělí o příběhy z osobního i profesního života, ať už srdcervoucí či triumfální, které vypovídají o jejich zkušenostech coby příslušníků komunity lesbiček, gayů, bisexuálů, transgender osob či jiných sexuálních menšin. V tomto poučném hodinovém portrétu současného života homosexualů v Americe pracuje režisér a producent Timothy Greenfield-Sanders s řadou mimořádných lidí, kteří pocházejí z odlišných prostředí a mají různé zkušenosti. Od herce Neila Patricka Harrise, přes atleta Wade Davise a političku Christine Quinnovou, až po zpěváka jménem Jake Shearse ze Scissor Sisters', zde všichni mluví o svých neobyčejných útrapách a vítězstvích, kterým kdy museli čelit. Dokument se skládá z exkluzivních intimních zpovědí, které se dotýkají řady témat – od ožehavé problematiky manželských práv, přes náboženství a kulturu, až po rodinu a politiku. Tito úspěšní američané, kteří jsou díky své sexuální orientaci "out", dávají inspirativní příklad budoucím generacím a jejich výpovědi zasáhnou široké obecenstvo. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Beagle 

všechny recenze uživatele

Určitě nemůžu doporučit dabovanou verzi, už na názvu je znát, že si s překladem někdo nedal moc práce (a nebo je "seznam vyřazených" myšlen jako dadaistická hříčka, v tom případě to respektuji). Jinak jde ale o zajímavý dokument, nijak nerozporující existenci různých názorových proudů v americké LGBTQ komunitě a během sympatických pětiminutovek představující jedny z jejích nejznámějšcíh zástupců. Sympatická hodinka. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

HBO a jejich speed dating dokument s šestnácti osobnostmi, který se snaží říct tak moc, že nakonec neřekne prakticky nic. ()

Reklama

Bukk 

všechny recenze uživatele

Každý z těch lidí, co se tohoto projektu zúčastnili, má své vlastní problémy a s těmi se musel vypořádat. Dokument ovšem všechno tohle úplně nehrotí a do extrémů se nezachází. Protože každý má na srdci něco jiného a chce sdělit jiné "poselství", je to jako celek uděláno fakt dobře. Dám každému několik minut na to, aby se vyzpovídal, to mohlo dopadnou hodně špatně s pořádnou dávkou patetických keců. Takhle tady ale sledujeme veřejně známé zástupce LGBT komunity (mně teda ne všichni známí), kteří se jen snaží ukázat, že být queer nemusí hned znamenat neustálé se utápění sám v sobě se sebevražednými sklony, ale všechno je to o tom člověku a to, jak se prostě nedá a tak má šanci on sám pomoci druhým. Je to takové milé. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, zda "Seznam vyřazených" je zrovna to, co tvůrci názvem "The Out List" mysleli, byť mnozí z účinkujících si to v životě opravdu zažili. Taky ve mně hrklo, když hned v úvodu, když prakticky ve druhé větě Neil Patrick Harris říká, že se v dětství "necítil ve vlastní kůži (což je obrat používaný i v češtině), ale v překladu "se necítil ve svém pohlaví". Ale jinak byl překlad v pořádku, dokonce genderqueer zaznělo. A tak s úsměvem beru i to, že slovo "pussy" od Wandy Sykes je přeloženo jako "žena". :o) ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Nikoli z výpovědí dotazovaných, všichni rozhodně mají co říci, ale zvolená forma mluvících hlav je tentokrát velmi nesnesitelná a zabíjí jakýkoli potenciál. Takže příště prosím klidně o dvacet minut delší stopáž a hlavně záběry mimo studiový ateliér. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama