Reklama

Reklama

Městečko Pines

(seriál)
  • USA Wayward Pines
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2016), 14 h 31 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Siobhan Fallon Hogan, Matt Dillon, Carla Gugino, Toby Jones, Shannyn Sossamon, Melissa Leo, Hope Davis, Reed Diamond, Terrence Howard, Tim Griffin (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Ethan Burke (Mat Dillon) je agentem tajné služby, který vyšetřuje, kam zmizeli dva jeho kolegové, rovněž federální agenti. Během pátrání utrpí náhle autonehodu, a když se probere z bezvědomí, vidí, že se nachází v idylickém městečku Wayward Pines. Nepamatuje si však, za jakých okolností se tam dostal. Místní lidé ho nejen chtějí přimět, aby u nich zůstal, ale Ethanovi se ani žádným způsobem nedaří navázat kontakt s okolním světem. Celé město je opředeno jakousi podivnou tajuplností a zdá se, že z něho není úniku. Ethan chce věci přijít na kloub, ale místo odpovědí naráží jen na stále nové a nové záhady. Brzy si začne uvědomovat tvrdou realitu: vypadá to, že z Wayward Pines už nikdy živý nevyvázne. (Film+)

(více)

Videa (41)

Trailer 2

Recenze (201)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Pilot zatím hezky poutavý.. Dillona mám rád, na Carlu se mi taky hezky kouká a zatím i ta Lewisová působí nerušivě... Dějově mě to zaujalo a jen doufám, že to nevyústí v nějákou stokrát viděnou "překvapivost" a nebudeme na to čučet abychom nakonec neočekávaně zjistili, že se to celé odehrává v jeho hlavě-nebo tak něco- pokudmožno rozpatlané do 4sérií. Protože zatím se to tváří, že to tak (s trochou neopatrnosti) klidně dopadnout může-Snad tvůrci překvapí...... Edit: Tak po zkouknutí celé první série zvedám na max. Bavilo mě to, všechno bylo vysvětleno, žádné abstraktní natahované konstrukce se nekonají a celé to dává v rámci subžánru smysl. Tohle můžu. EDIT2: Druhá série o poznání slabší.. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

První řada byla příjemná mysteriozní jednohubka připomínající Persons Unknown a velmi okrajově Twin Peaks (alespoň zpočátku). Shymalan a jeho tým scénáristů dokázali napsat poměrně chytrou guilty pleasure s skvěle vystavenou první polovinou a čistě žánrovou (leč stále skvělou) polovinou druhou. Bohužel po zmrtvýchvstání šel seriál do háje. Druhá řada (jež by trefně mohla nést titulek Město dětí) postrádá jakoukoliv logiku a naprosto imbecilní odpravování původních postav na úkor těch nových (jejíchž zajímavost by nikdo nenašel ani nanolupou). Hodnocení zůstává díky skvělé minisérii, na tu kaši co přišla raději zapomenu. 1. série: 80% _____ 2. série: NEHODNOTITELNÁ ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

1. série ze vcelku nudného, předvídatelného pilotního dílu ve stylu Big Brothera, se ve čtvrtce seriálu zrodila opravdu hutná paranoia, v půlce se na svět vynořila docela obstojná mindfuck pointa, která by mě na začátku nejspíše nikdy nenapadla a nakonec se ještě přitvrdilo. Od mysteriózna, přes sci-fi až k hororu, to je Wayward Pines v jedné větě. Konec řady opravdu potěšil svou poctivou, nekompromisní hororovou gradací a na druhou sérii je, sice s absencí pár hlavních aktérů, slušně našlápnuto. K mým obavám, podle zdejších ohlasů, ale asi k velmi průměrné. No uvidíme. 2. série dopadla podle předpokladů. Začátek převážně nudil kvůli tomu, že se děj odehrává později než první řada, hlavní známé postavy mizí do pozadí a vedlejší neznámé do popředí, což je možná trochu na škodu. Tím, že se k nadvládě dostala První generace, seriál pomalu ale jistě klesá na kvalitě, protože se zkrátka scénář musel zaměřit na flashbacky, vysvětlování dřívějších nejasností a upřesňování zdejších vztahů. Po druhé polovině druhé série musím naštěstí konstatovat, že rapidně zase vyhrabala děj z nudy a i když to není taková pecka jako předtím, za pěkný otevřený nebo případný návazný díl na třetí řadu palec nahoru. Za mě ale druhá řada tahá tento seriál dolů, jinak bych dala hvězdy čtyři. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů. Na co jiné seriály potřebují x sezón, to zvládli v Wayward Pines na ploše pouhých deseti dílů. Na jedné straně je sice škoda, že ona počáteční zmatenost a nejistota "co se to vlastně děje" vydrží jen pár dílů, následující vývoj je ale všechno možné, jen ne předvídatelný (a každé téma se aspoň nestihne okoukat). Klobouk dolů před podobným sebevědomým uchopením, kdy jde v prvé řadě o příběh a jednotlivé osudy, než aby se hrálo na hvězdná jména a dojení tématu donekonečna. Jsem moc zvědavý, co přinese druhá série a zda si udrží podobný nekompromisní styl. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem napnutá jak kšandy i po čtvrtém dílu, atmosféra taky bezvadná, tak uvidíme dál, co se z toho vyvrbí..........tak to mně vydrželo asi do šestého dílu, kde se to najednou začalo pohybovat směrem ke zdi, za kterou se odhalilo konečně to, na co jsem s takovým napětím čekala a to byla už na mě asi moc silná káva. Neotřelé, příšerkové, což mnohé asi potěší, ale já tentokrát nad trojku nejdu. Matt Dillon byl výborný a Toby Jones, který si střihnul dr. Jenkinse mně sedne spíš do těch komediálních rolí jako byl Marvellous a nebo v seriálu Detectorists. A dámy hrály výborně. ()

Galerie (235)

Zajímavosti (10)

  • Městečko Pines je fiktivní městečko v Idahu, takže neexistuje. Seriál se natáčel v Kanadě v Britské Kolumbii ve městě Agassiz poblíž Vancouveru a interiéry se natáčely v Burnaby také nedaleko Vancouveru. (Trajektt)
  • Kniha, na jejíž motivy je seriál natočen, byla tak úspěšná, že vznikla řada navazujících alternativních příběhů napsaných jinými autory. (jerry12)

Související novinky

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama