Reklama

Reklama

Království

(seriál)
Trailer 7
USA, (2013–2017), 57 h 12 min (Minutáž: 44 min)

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Adelaide Kane, Megan Follows, Torrance Coombs, Toby Regbo, Celina Sinden, Caitlin Stasey, Anna Popplewell, Alan Van Sprang, Rossif Sutherland, Jenessa Grant (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

V učebnicích dějepisu je mezi řádky skryt pravdivý příběh Marie Stuartovny. Svět ji poznal jako skotskou královnu Marii. V Království sledujeme osud dospívající Marie, mladé ale už tvrdohlavé budoucí královny, ale také krásné a vášnivé dívky, která se ocitá na samém počátku svého bouřlivého vzestupu k moci. (AXN)

Videa (136)

Trailer 7

Recenze (74)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Při slovech „Skotsko“, „král“ a „vzpoura“ jsem zbystřila, očekávat však výpravné historické drama, které by vysílala každý všední den v podvečer Nova Cinema, to jsem asi musela mít hodně slabou chvilku.;-) „Reign“ je typická (vyzobaná) teenagerovská soap opera, kde jsou všichni namydlení, „krásní“ a „sexy“. A to chování jako na newyorské střední... Neverrrmorrre. ()

crashy 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie po prvej sérií. Poväčšina z vás sú nároční diváci ani ja nie som výnimkou, ale tento seriál je to pravé oddychové pre mňa. Má to zápletku, intigrii, moc, lásku a uznávam, že trošku trapnejšie efekty, čo sa týka vojen a zabíjania... ale večer po práci, keď potrebujem relaxovať to bohate stačí ...... nepotrebujem aby to malo scény ako Túdorovci alebo Hra o tróny :P však to najdem práve tam...... ()

Reklama

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Jůů, CW mi vrací GG, akorát v jiném století!!! :)) Moje historické já občas popláče, ale co, lepší aby mládež měla Marii Stuartovnu za černovlasou kočku, než za paní x z učebnice dějepisu. Občas jsou dialogy úsměvné (konkuruje jim i "Ach Žofréé"), ale děj je i přesto napínavý a přitažlivý. Koho baví intriky, pletichy a politika, ted se vyžije. Uvidíme, jak dopadne první série, po 7. dílu zatím 3*. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Historie mě nikdy moc nebavila, takže na nějaké prznění dějin si stěžovat nemůžu. Chvíli mi ale trvalo, než jsem se smířila s tím né-moc-dobovým vzhledem, s moderní hudbou atd.. Ale! Má to fajn zvraty, obraty, převraty :-D Na herecké obsazení si nemůžu stěžovat, všechny dějové linky jsou zajímavé, skvěle to odsýpá a baví, plus... Bash. Bože, hormony řádí. ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Pokud jste alergičtí na znásilňování historie, tak můžete přeskočit o seriál dál. Tvůrcům jsou historické milníky i postavy vcelku ukradené, ale to nutně neznamená, že se jedná o špatný seriál, i když uznávám, že toto je jeden z těch kousků, o kterém se před přáteli nezmiňuji, a není to asi nic, co bych doporučil dále …. Zkrátka jeden z těch, o kterých se nemluví, ale o nichž se ví, že je všichni sledujeme … Guily Pleasure … 1. Série: 80%, 2. Série: 85%. Oblíbené postavy: Mary Queen of Scotland, Francis a Catherina Medici. ()

Galerie (661)

Zajímavosti (7)

  • V 3. epizóde 1. série sa spomína cisár Maximilián sídliaci v Prahe, ale v tej dobe bol cisárom Ferdinand. Maximilián nastúpil na trón až v roku 1564 a vládol do 1576. (vavrinec)
  • Seriál sa odohráva v období rokov 1547 až 1610, ktoré historici označujú ako obdobie 3 Henrichov. Začína Henrichom II. a končí Henrichom IV. Obdobie bolo významné náboženskými bojmi. (vavrinec)
  • Michel de Nostredame, nazývaný Nostradamus, prišiel na francúzsky dvor až po smrti Henricha II. v roku 1559, kedy sa stáva radcom Kataríny Medicejskej, ale seriál sa odohráva v roku 1557. (vavrinec)

Reklama

Reklama