Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (261)

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Nečekaná bomba roku. Od úžasných úvodních titulků (hlavně jejich první polovina s pohledem na světové metropole), skvělého nápadu provázanosti postav a následné interakce, po výborné herecké výkony a brilantní scénář i režii, jež vás nutí shlédnout seriál během jednoho či dvou dnů. Dokonalou třešničkou na dortu je hudební scéna z konce čtvrtého dílu a začátek pátého, kde Lito zažívá "změny nálad". ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Sense8 je pecka. Můžu s klidem říct, že se ten seriál opravdu povedl a kudos Wachovským za to, že na všechno serou a dál do nás perou takhle originální látky, aniž by je trápilo, že i poslední fanoušci Matrixu už začínají pomalu předstírat, že je neznají. Co se může na první pohled zdát jako další ulítlý mix sci-fi, fantasy nebo snad thrilleru je opět ve skrze velmi jednoduchý příběh o lásce. Ale ano, nic víc za tím není. Na rozdíl od Jupiteru jim do toho ale tentokrát nikdo moc nekecal, měli na to víc času a povedlo se jim sehnat herce, kteří ve svých rolích působili přesvědčivě. To je ten zásadní rozdíl a důvod, proč pravděpodobně Netflix objedná druhou řadu a Warneři pošlou jakkékoliv sequely s Milou Kunis v hl. roli královny vesmíru rovnou do koše. Když se tedy vrátím k té lásce, hodilo by se říct, že pokud si tohle základní téma uvědomíte, budete ve finále spíš než skákat nadšením z chytře vystavěných interakcí všech hlavní postav, dělat "awww" při každém zaznění slov "I love you." Když nic jiného, je to zatraceně roztomilé. A k několika hodinovému příběhu osmi lidí, z nichž každý musí v první řadě vyřešit svůj vlastní osobní děj (který je ve většině případů nejen ze života, ale zároveň přesně padnoucí kultuře dané osoby), se to prostě hodí. Někdo by namítl, že se řeší stále to samé, že příběh často využívá všech různých klišé - copak je to ale v realitě jinak? Vedeme život tak, jak se nám to hodí a přesně to se děje i na obrazovce. Ten skutečný háček a důvod, proč je to však celé o fous zajímavější, jak komedie z pera Woodyho Allena, je v premise spojených vědomí. Zde seriál vykazuje svůj opravdový potenciál v plné míře. Z počátku to možná chvíli trvá, jakmile ale začnou postavy využívat svého spojení, vznikají parádní a hlavně pamětihodné scény, doplněné o doslova senzační hudební podkres - tvořící tzv. audiovizuální orgie. A jestli něco můžu, jsou to právě ty. A jestli mám mít jednu výtku, je to právě fakt, že ke konci jejich počtu ubylo na úkor toho tolik vzývaného "hlavního příběhu." Takže ano, Sense8 je pecka. Má své mouchy ale ty se dají v klidu přehlédnout, pokud se tak rozhodnete. Seriál se vám za to v poslední třetině bohatě odmění, to mi můžete věřit. Druhá řada tak bude velice vysoko na mém radaru a s trochou štěstí, se mezitím třeba podaří Wachovským přijít i s nějakým opravdu dobře řešeným filmem. Takhle z hlavy dejme tomu... MATRIX 4?!! Come on, guys. Give us the love. 1. řada Sense8 - 8/10 ()

Reklama

Redi 

všechny recenze uživatele

Jak mám rád osudové filmy, kde se příběhy několika lidí proplétají, tak tento seriál byl pro mě povinností a už dopředu tutovkou s ohledem na přední tvůrce, kterým se nejen celkové technické zpracování opravdu povedlo. Často čítám, že to má do 4.ep pomalý rozjezd a podobné kraviny. Osobně netuším, jak naspeedovaný rozjezd by takový materiál měl podle některých mít. Právě naopak. Tempo to má naprosto výborné, stoupající a já se spíš bojím druhé řady, aby to nebylo moc hrrrr a moc akční, s ohledem na poslední ep. první řady. Nemůžu dát plný počet ze dvou důvodů: - 1 - Z Larryho Wachowski se stala před lety Lana, a to má očividně dopad i na sourozeneckou tvorbu (o nevkusném sci-fi plné zženštilých mužských postav 'Jupiter vychází' škoda mluvit - to ale ani nebyl jeho největší problém). Z tvorby Alana Balla (Americká krása, Six Feet Under, True Blood) jsem zvyklý na všelijaké homogayoviny, a jak Alan předvádí, dá se u toho i zasmát bez nějakého zesměšňování či vtíravého vtipu. Ale tady to Wachowští už trochu přestřelili až na hranici gay softporna, a na to se normálnímu chlapovi dívat moc nechce, protože je to prostě nechutné. Naštěstí funguje šipka do prava pro překlikání stopáže, takže jsme byli párkrát velkými kamarády. - 2 - Pije mi krev, když se ve filmu/seriálu příběhy odehrávájí z různých koutů světa a všude mluví anglicky. Nechci znít moc antiamericky, ale beztak je to jenom kvůli tomu, že by se negramotným amíkům nechtělo (nebo nestíhali by??) číst a seriál by měl tím pádem malou sledovanost, což je nepřípustné. To by byla u mě ta největší a pravděpodobně jediná negativa. Jinak super seroš. Ještě podotknu, že s cenzurou se tu moc nese*ou, takže bod k dobru... no, dívat se 4x do roztažených porodních nožek s vylézající hlavičkou během jedné epizody jsem se asi nemusel, ale na počtvrté už jsem se musel smát, jaké jsou to hovada bez servítek, s čímž mě vlastně Wachowští dost překvapili. Zajímavost: Nevyhneme se zde ani páru, kterého je součástí Nomi - transsexuálka. Její představitelka Jamie Clayton je transsexuálkou i ve skutečnosti. Season 1 **** ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Má to svoje problémy. Príbeh nie vždy napreduje tým správnym tempom a pravdepodobne mal celý backstory potenciál tiahnuť sa dlhšie a komplexnejšie, než na rozsah dvoch sérii a dvoch špeciálov. Niektoré scény sú čistokrvný gýč a tá zasnená osudová romantickosť niekedy išla cez čiaru, takže mnohí by neprežili ani jeden diel. Ale inak je to krásne. Nielen myšlienkami a motiváciami, ale aj z filmárskeho hľadiska. Skvelo to pracuje s paralelizmom a je to strihový, kamerový a výpravný manifest a naozaj ojedinelý a odvážny pokus o niečo vizionárske. Každý jeden dolár ktorý do toho napratali je viditeľný a uznania hodný. Možno aj preto si to vytvorilo taký divácky kult. Finále je tak krásnou a zábavnou bodkou, až budí dojem, že to takto naozaj bolo celé plánované a žiadne utnutie v tom najlepšom zo strany Netflixu a divákmi vydupaný koniec sa nedialo. Takto sa pozná láska k materiálu a sila kultu ♡ ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pokud má někdo v životě tolik času, aby mohl trávit čas u seriálů, kde se nic neděje, nemám proti tomu námitek. Já ten čas nemám. Strávil jsem pět dílů svého života s tímto seriálem, abych stále čekal na něco, co se nakonec nestalo. Pak jsem si pustil naslepo pro jistotu jedenáctý díl, abych o něco náhodou nepřišel. Nepřišel jsem. Obávám se, že větší zvraty a zajímavější děj má i Doktorka Quinnová. Ta má zde na csfd 50% a stejně hodnotím i tento spektákl. Tímto seriálem a Jupiterem vycházejícím jsem definitivně s Wachowskými skončil.... ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Kvôli neustálemu cestovaniu na natáčania štáb dokopy prelietal 100 000 míľ (cca 160 000 km), čo je približne rovnaká dĺžka ako obídenie zemegule štyrikrát dookola. (Astonko)

Reklama

Reklama