Reklama

Reklama

V čelistech života

(festivalový název)
  • Jugoslávie U raljama života (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dunja je režisérkou a scénáristkou televizního seriálu „Štefica Cvek – v čelistech života", jehož hlavní hrdinkou je úřednice Štefica toužící po lásce. Vztahy s muži jí však přináší řadu po sobě jdoucích zklamání. Přestože se snaží najít životního partnera, pro muže, kteří vstupují do jejího života, je jen známostí na jednu noc. Jak Dunja natáčí další epizody seriálu, zdá se, že do své hrdinky Štefice promítá stále více sama sebe. (dzira)

(více)

Recenze (2)

vlastovka 

všechny recenze uživatele

Adaptace krátké prózy D. Ugrešić (vyšlé v češtině v souboru 5 jugoslávských novel) má dvojí podobu jako celovečerní film a TV seriál. Ve filmu se proplétají 2 linie - režisérka natáčející film o Štefici a dívka Šefica hladající vysněného partnera (parodie žánru červené knihovny). ()

jenerikku 

všechny recenze uživatele

Najpopulárnejšia hláška: "Sad ću da te karam." (Bata Živojinović) Bod navyše oproti ostatným hodnotiacim dávam za: a) neprestajné žranie všetkých ženských postáv, b) Šteficinu svetaskúsenú kolegyňu v podaní Miry Furlan, z ktorej som umieral od smiechu... ("možda sam primitivna, al' frajer ti je glavna stvar u životu!") ()

Reklama

Reklama