Reklama

Reklama

Tančící Arabové

(festivalový název)
  • Izrael Dancing Arabs (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Eyad (Tawfeek Barhom) je palestinský mladík, který vyrůstá ve výrazně židovském prostředí. Kolem sebe soustavně pozoruje aktivismus některých učitelů i vlastního otce, jenž je výrazně politicky činný. Identitu mladíka dále utváří silná přátelství i problematická láska k místní židovské dívce. Svižný film s četnými okamžiky komiky i tragiky diváka srozumitelně uvádí do složité sítě vazeb a emocí v neklidném regionu. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (2)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film o tom, ako si jedna zúfalá žena spolu s jednym mladým týpkom, ktorý zhodou okolností je našim hlavným hrdinom, luxusným spôsobom nájdu riešenie z nezávideniahodnej situácie. Gratulujem! ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

ejch, ejch... pan režisér po filmu přiznal, že zpracoval de facto příběhy dvou knih... a na filmu je to celkem znát. Začíná to tak trochu jako komedie hrající si s klišé vůči arabskému světu (Arab=terorista), pak to přeskočí k sociálnímu dramatu... mezitím se tam rozvine "romeovskojuliovská" zápletka a skončí to jako něco nedefinovatelného. Ve filmu je otevřených mnoho stavidel a ve finále to tak nějak, bohužel, ztrácí kompaktnost. Ovšem koukatelné to rozhodně je :-) ()

Reklama

Galerie (22)

Související novinky

Filmová přehlídka zdarma na Dnech Jeruzaléma

Filmová přehlídka zdarma na Dnech Jeruzaléma

17.06.2015

DEPO2015 v Plzni a nový kulturní prostor na Stalinu na pražské Letné a další místa v metropoli se od 19.6. stanou dějištěm multižánrového festivalu Dny Jeruzaléma. Vstup na projekce je zdarma,… (více)

Reklama

Reklama