Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkoví iluzionisté ze skupiny Čtyři jezdci (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco a Lizzy Caplan) se vracejí ve svém druhém dobrodružství, aby na svém celosvětovém turné předvedli kousky přesahující hranice lidského chápání a posunuli hranice jevištních iluzí do nových výšin. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (474)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

"Good trick works on so many levels..." říká Morgan Freeman a má pravdu. Stejně jako špatný film na spoustě úrovní nefunguje. Tady nefungují už základy filmařiny, což zřejmě supluje neustále popojíždějící kamera se snahou nahradit soudržnost pocitem dynamiky. Jenže dynamiku nemá samotný scénář, který nahradil spektakulárnost a překvapivé momenty levnou, cheesy gangsterkou bez snahy o divácký mind-blowing. Zdaleka nejsmutnější je, že ani základní jiskření a špičkování hlavních postav pomocí cynického humoru nezůstalo. Namísto toho je divák svědkem pokusů o dojemné utužování party, z něhož se tak maximálně zvedá kufr. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už prvý diel bol pre mňa väčším sklamaním, ako pre väčšinu ostatných a pokračovanie je na tom ešte horšie. Keď na prvý krát nefungoval iba príbeh a ostatné veci, ako herci, dialógy a výprava boli v poriadku, tak tu sa už na takého Harrelsona a Radcliffea nedá ani pozerať, pri počúvaní replík Cainea a Freemana mi ich bolo úprimne ľúto a Macao nedokázalo vyvolať ani závan exotiky. No a premýšľať nad tým, ako to bolo a kto koho podfúkol, tak na to už vážne nemám najmenších síl. Táto séria je tak podľa mňa iba triviálnym podvodom, pritom sa tvári ako šikovný trik. Nenechajte sa oklamať. ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Tak tedy, Podfukáři 2 celkem zklamání. To, na čem byla postavena jednička, gradace do vyvrcholení finále, byl pro mě jeden veliký Uau efekt. Dvojka, strašně vaří, nezačíná to špatně, snaží se porovnat k předešlému, ale čím více se film blíží ke konci, je to čím dál více ulítlé a dost přitroublé. Finále celého filmu je až tak moc okaté, že ho prohlédne i 10leté děcko. Trošku mi film připomněl Cimrmanouv hru ( Ty nejsi má teta, tetičko, Ne. Jsem tvoje vzdálená snacha, Nedělej si výčitky, milý synu. Já totiž nejsem tvůj otec. Jsem tvůj syn ) Co se týče výkonů. Herci klasicky dobří, přiznám se, že mi tentokrát dost vadila dvojrole Woodyho, na můj vkus zbytečná onanie vůči jeho herectví. No a Daniel, to je pro mě stále takové nedomrle, které zkrátka na svůj film počká, až mu pořádně narostou fousy. Další díl, už bych nepáchal. Kouzelnické filmy mám rád, ale nic se nemá přehánět. Chtělo by to zkrátka nový a neotřelý nápad. Tak tedy zkouknout Podfukáře 2 a Vichr z hor. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Magie je pryč. Dvojka Podfukářů se snaží být přesně tím, čím byla jednička, bohužel díky všudypřítomnému natahování a snaze stejný koncept prodat znovu ale jinak druhý akt příliš nefunguje. Vyloženě hloupé momenty sice vynahrazuje několik opravdu dobrých, ve výsledku je to ovšem jen odvar toho co minule, bez toho náboje originálnosti a nápaditosti, který z jedničky dělal tu správnou letní podívanou. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|72%| Shlédnuto v kině. První díl mě nečekaně zaujal – tam byla kvalita o něco lepší. Přesto jsem za toto pokračování rád. Jedničku to nepřekonalo, ale ani jí nedělá ostudu. Je to příběhem trochu odlišnější, méně zapamatovatelných scén, příběh o dost jednoduší a méně záživnější, ale přesto to má své kouzlo. Kouzelné scény a prvky byly opět přehnané, ale o to tu nejspíš jde. Stačí trochu vypnout a užít si to. Je tu mnoho vtipných scén a hlášek. Nejlepší scénou pro mě asi bylo tajné předávání jedné karty – to nemělo chybu. Závěr byl rovněž vydařený, scéna s letadlem – to byl pěkný podfuk. ;) Herci mě opět bavili, nejvíc asi Mark Ruffalo, který tu měl skvělý příběh. Hezky se to propojovalo s jedničkou. Daniel Radcliffe mě tu docela pobavil, i když je vidět, že nejvíc mu seděla role Harryho Pottera. Přijde mi, že moc hrát už neumí – spíš jde o můj subjektivní názor. Přeci jenom vyšlo s ním dost negativních článků jaký je to alkoholik atd. Michael Caine a Morgan Freeman tu jsou spíše k doplněním sestavy či do počtu, ale přesto mě potěší je vidět. Scénář by tu mohl být bohatší, ale přesto mě film jako celek bavil od začátku do konce. Tylerova hudba byla opět skvělá. Nemám co už dodávat, klidně bych ještě uvítal trojku. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (12)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 90 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy Dylan (Mark Ruffalo) navštíví Thaddeuse (Morgan Freeman) ve vězení (cca 41. minuta), se v posledním záběru vrátí minutová ručička asi o pět minut zpátky. Během jedné minuty rozhovoru se také ručička posune o tři minuty napřed. (Rodriguez.)

Související novinky

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Boratova špionážní komedie našla režiséra

Boratova špionážní komedie našla režiséra

04.12.2013

Sacha Baron Cohen se dlouho poctivě připravoval na roli Freddieho Mercuryho. Jeho snaha ale vyšla vniveč, když ostatní členové skupiny Queen odmítli jeho nekompromisní pojetí i se stinnými stránkami… (více)

Reklama

Reklama