Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se to být nemožné, ale i hračky mohou být smrtelně nebezpečné! Mladá policistka se v temném skladišti utkává s velmi nebezpečným gangem a ještě nebezpečnějším pekelným démonem a jeho démonickými hračkami. Nastává boj, který může vyhrát pouze jeden. (Chupacabre)

Recenze (17)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film Demonic Toys je jakousi odpovědí společnosti Full Moon Entertainment na tehdejší rostoucí popularitu hororových filmů Puppet Master, které rovněž pochází z její dílny. Po slušném diváckém ohlasu se tentokrát producent Charles Band rozhodl přinést na filmovou scénu místo oživlých loutek, vraždící hračky. Obě hororové série se však nedají moc srovnávat, protože v nich jde přece jen o něco jiného. Do režisérského křesla usedl nepříliš známý Peter Manoogian, který měl v té době na svém kontě čtyři filmy, z nichž pouze se dvěma prorazil trochu víc do filmového světa. Tím prvním je akční Enemy Territory (1987) a druhým sci-fi Arena (1989). Ani jeden z nich však žádnou velkou díru neudělal a jde především o podprůměrná díla. Ani tentokrát se toho moc nezměnilo, ale rozhodně šlo vidět mírné zlepšení hlavně díky ostatním lidem, kterými se obklopil. Scénář filmu je rozhodně zajímavý, ale horší je to už se samotným zpracováním. Většina děje se odehrává v temném skladišti a přilehlých místnostech, což se na první pohled může zdát jako vynikající nápad, ale pokud máte jednotlivé scény špatně podsvícené a kamera ne vždy zabírá přesně to, co by chtěl člověk v danou chvíli vidět, vznikne první problém. Tím dalším je atmosféra: pokud totiž nejsou zrovna v akci hračky, tak sledujeme jen nudné tlachání hlavních postav a spoustu nesmyslných doplňujících scének, které sice můžou lehce navnadit, ale logicky do filmu moc nezapadají ( např. jízda malých holek ve skladišti). Nudu se snaží zahnat hudební doprovod pod taktovkou Richarda Banda, který spolupracoval i na sérii Puppet Master. Jednotlivé krátké hudební vložky rozhodně stojí za pozornost, protože jde opět o kvalitní práci. Ve filmu se však vyskytlo tolik nelogických věcí, že se to rozhodně nedá přehlédnout a sráží to celkový dojem z filmu. Přehrávaní herců, nesmyslné tlachání, které stejně nikam nevede, přehnané akční scénky (střelba do dveří = žádná kulka), špatný dabing malého kluka (zpožděný), atd.Tenhle film patří do těžkého průměru a rozhodně si myslím, že je horší než Mistr loutkař. Dají se na něm najít určité pozitiva, ale převažuje nuda a špatné herecké výkony. Na druhou stranu musím objektivně uznat, že zde máme šanci vidět více krve i rovnoměrné zapojení všech ďábelských hraček. Kdyby ovšem nebylo jich a jejich černého humoru, tak bych se unudil k smrti. Pochválit musím rovněž erotickou vsuvku v podání sličné blondýny a jejích silikonových předností.50% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Za mě můžu říct, že Bandovci rozhodně nezklamali... Primitivní příběh, poměrně sympatičtí herci (až na Daniela Cerneho, ten klučina mě sral už v Kukuřičných dětech 3) a klasicky slušná Bandova hudba... A když k tomu přidáme litry krve a příjemný černý humor, dostaneme parádní béčkovou jednohubku... Ale musím podotknout, že série Puppet Master je třídu lepší... ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Bandovci nám prinášajú ďalšiu várku obživlých vražedných hračiek. Vlkolačí, slintajúci plyšák( ktorý nakoniec zmutuje do regulérneho vlkolaka ), maniakálne sa rehotajúci šašo v krabičke, lejzrometný robot a hláškujúce recidivistické bábätko. S ich oživením sa tvorcovia veľmi neserú, v sklade je proste akýsi osvetlený kruh a keď do neho kvapne krv tak začnú šarapatiť démoni. Aké jednoduché! Posadnuté hračky majú zábavný potenciál ( krpatá bábika vlečie po zemi mŕtvolu pupkatého strážnika ), ale skapú nejako moc rýchlo a miesto nich nastúpi nejaký rohatý satanáš a cínový vojačik. Obaja sa napokon zmenia na malých chlapcov a zvedú spolu súboj. Keby tam tak bolo viac veselo vražedného besnenia tých hračiek a menej satanistických drístov a flashbackov, ale človek nemôže mať všetko. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Počas policajnej akcie dochádza k prestrelke. Jeden z páchateľov sa ukryje v sklade s hračkami. Nakoľko je zranený a krváca, upadne do bezvedomia. Jeho zlá duša sa následne, za pomoci krvi prevtelí do hračiek, ktoré sa začnú zabávať po svojom. Až na pomerne solídne gore, je tento film (hlavne) veľmi vydarenou komédiou, obohatenou o "skvelé, presvedčivé" herecké výkony. Miestami som sa cítil až trápne, že na to vôbec pozerám - 40%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Levný, ale dobrý. Demonic Toys jsou přes svůj rok zaseknutý někde na počátku osmdesátých let: minimálně jeho feeling a celkové ztvárnění tomu napovídají. Rádoby velké skladiště zastoupí několik studiových místností, a do těchto ateliérů je nahnáno pár postaviček, aby ožily, bojovaly a následně umíraly pod rukou démona, který svou sílu vtělil do hraček. Ty jsou však kupodivu zvládnuty lépe, než slavnější příbuzní ze série Puppet Master. Jsou živější, brutálnější a navíc je s nima větší sranda. Obzvlášť s krabičkovým klaunem a panenkou Ups Daisy, jejíž hlášky stojí za to. Bohužel, naproti tomu takový flashbacky do minulosti a polopatické vysvětlování ďáblových úmyslů si mohli tvůrci odpustit, dost otravujou. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Hlídači skladiště běží v televizi jiná klasika bratří Bandů s vraždícími hračkami, a to Mistr loutkář (1989). (Bloody13)

Reklama

Reklama