Reklama

Reklama

Zmar

(festivalový název)
  • Austrálie Ruin
Trailer

Obsahy(1)

Phirun a Sovanna jsou dva cizinci, které dohromady svedla náhoda a úsilí uniknout z přízračné a trpké reality současné Kambodže. Obě spřízněné duše v sobě naleznou oporu a společně se vydávají na cestu pryč z hlavního města Phnompenhu, v němž bují společenský úpadek a lidská agrese. Dvojice snažící se uniknout začarovanému koloběhu násilí a zla se však ani cestou na venkov nedokáže odpoutat od všudypřítomného zmaru. Naopak i oni sami musí v zájmu svého úniku z civilizačního pekla mnohé obětovat. Díky malému štábu, absenci pevného scénáře a značné míře improvizace nabízí bytostně zneklidňující snímek nadmíru autentický zážitek, jehož působivost dotváří i uhrančivý zvukový mix a esteticky promyšlený, přesto však až dokumentárně působící obraz. Na pozadí neobvyklé love story se tvůrcům daří vykreslit vykolejený svět, stále se potácející v odkazu tragické minulosti země, z něhož se nelze zcela vyvázat. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Composter 

všechny recenze uživatele

Ruin neni filmem s klasickym vypravenim. Je to sled pomalych obrazu, vysek par dni ze zivota dvou mladych lidi, kteri pri uteku od svych nevalnych zivotu najdou k sobe citovy vztah. Pri jejich putovani se nestiti kradezi ani vrazd. Nic neni ospravedlneno jakoukoliv potrebou - je asi na divakovi, zdali opravdu ucel sveti prostredky. Co stoji za to, jsou obcasne snove pasaze s vybornou hudbou. Jinak film dokaze radne uspat. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Jasně, beru to jako amatérský film, bez cílevědomí, ale i tak to kvality nemá ani průměrné. Přeci jen je ale příběh dvou hledajících se cizinců poutavý a na tom se už dá něco stavět, takže nebudu zlý a dvě hvězdy sem hodím. - 3/10 - ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Není nad to být mladou, osamělou Kambodžankou. To se vám rýsuje buď perspektiva být každou chvíli znásilněná nebo se nechat prodávat za stravu a střechu nad hlavou. Ani kambodžský dělník na tom není dvakrát skvěle, takže se jejich cesty náhodně sejdou a spojí. Což vede k bezdůvodným vraždám. Pomalé, hypnotické tempo a děj, který dělá čest názvu filmu. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama