Reklama

Reklama

VOD (1)

John Henry Clayton se vrací domů z občanské války. Doma nachází jen svého otce Samuela, který je místním reverendem. Ten z jeho návratu radost nemá. Je přesvědčený, že syn nežil podle božích přikázání a že se z něho stal zabiják. Oba muži jedou spolu do města, Samuel svého syna varuje před skupinou násilníků, kteří teď ve městě řádí. Vůdcem bandy je místní majitel saloonu James McCurdy. Ten se právě za pomoci kriminálníků snaží místní farmáře okrást o jejich půdu. Sám McCurdy upozorní násilníky ze své bandy, že John Henry jim může zkomplikovat plány. John se ve městě setká i se svou bývalou láskou, Mary Alice, která je teď už provdána za farmáře Toma a je matkou malého chlapce. John se snaží vyhnout konfliktům s McCurdyho lidmi, které vede místní zločinec Frank Tillman. McCurdyho bandité zatím nutí násilím okolní farmáře, aby McCurdymu prodali své pozemky. John se na žádost otce stále drží zpět. S bandou McCurdyho zločinců po farmách jezdí podivný, vždy dobře upravený gentleman – Dave Turner. Jde na farmáře vždy po dobrém. Když to nezabere, násilníci pak vykonají své. Turner se také vrátil z války, a to s ním Johna podivně spojuje. McCurdy se svými bandity rozpoutá ve městě teror ve snaze získat levně půdu farmářů. McCurdy si uvědomuje nebezpečnost Johna, a proto se proti němu pokusí poštvat manžela Mary Alice. Když to nevyjde, přesvědčuje ho, že bude lepší, když svou půdu prodá a s rodinou se odstěhuje pryč. Prý aby zabránil Johnovi svést Mary Alice. Před kostelem Tom Johna napadne a chce po něm, aby veřejně prohlásil, že s Mary nic nemá. John se ale nenechá k ničemu vyprovokovat. McCurdy dál tlačí na Mary, aby Tom a jeho rodina z kraje odešli. Ta se ze zoufalství obrátí na Johna, aby jí pomohl… (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (58)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Typický americký western. Zápletka se nepřekvapivě točí okolo zlého boháče, který "vykupuje" pozemky od prostých farmářů až nakonec jednomu týpkovi dojde trpělivost a rozhodne se věci řešit... westernovým stylem. Velmi předvídatelné a neoriginální, ale diváci westernů si asi zvykli už. Největší problém ovšem je, že film není zajímavý v jediném aspektu. Samozřejmostí je i co největší přiblížení americkým vidlákům formou vynuceného vyzdvižení farmaření, aby se pak redneckové mohli poplácat po zádech, že na nich stojí Amerika. No a nakonec Kiefer Sutherlands, který vypadá jak strejda štamgast a absolutně se na svou roli nehodí, protože z něj jde nulový respekt. Ač uznávám, že barová přestřelka byla fajn. Ve výsledku se na to kouká dobře, ale nic navíc tvůrci nenabídnou. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když už dneska někdo natočí western, snaží se do klasického žánru vnést něco nového a občas to vypadá, že natočit obyčejnou pistolničinu už skoro nikdo neumí. Cassarovi se to povedlo a patří mu ze to dík. Je mi úplně šumák, že zápletka s pistolníkem na odpočinku, kterého okolnosti donutí znovu pozvednout kolty, je ohraná a film je tudíž předvídatelný tak, že to víc nejde. Prostřednictvím Forsaken na mě zase po dlouhé době promluvil duch starých kovbojek a to se cení. Notabene oboum Sutherlandům to tady báječně (ne)klape, Landon Liboiron je perfektní čestný padouch a při závěrečné přestřelce jsem si slastně pomlaskával. Jediné, co bylo špatně, je Demi Moore. Ta už na to asi opravdu nemá. Ale i ona se dala překousnout. Spokojenost veliká. 85% ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele

Pomalý westernový příběh je sice plný cliché, ale dobří herci to vytahují do nadprůměru. Škoda jen, že první hodinu je film tak rozvleklý (i když krásná příroda stojí opravdu za to) a snaží se hrát pouze na dramatickou strunu ve vztahu otec a polepšený synek. Závěrečná přestřelka a celkové vyznění filmu jsou však výborné! Kiefer je prostě ideální volbou pro mlčenlivé mstitele; chtělo by to další western s ním a Michaelem Wincottem!:o) Slabší 4 hvězdy. ()

Rhod 

všechny recenze uživatele

Klasická priemerná westernovka. Na mňa bol úvod príliš dlhý, kým sa vôbec niečo začalo diať, ubehla už skoro polovica filmu, zbytočne pre mňa natiahnuté. Od takého hereckého obsadenia by som čakal trochu lepší film, nie že by bol tento zlý, ale chýbala mi tu poriadna akcia, poriadny dej. Skoro po celý čas ide o pokojný priebeh, poriadnej zápletky sa dočkáme až pri konci, pričom záver hodnotím dosť kladne, ten sa mi páčil a konečne bolo vidieť vo filme aj akciu. Tešil som sa aj na Demi Moore, pretože som dlho nevidel žiadny film, v ktorom hrala, ale nadšenie odpadlo. Jednak preto, že nám trochu zostarla a už nieje taká príťažlivá ako kedysi (hodnotené subjektívne) a po druhé, vo filme sa jej veľa miesta nedostalo, objaví sa len v pár scénach, ktoré nie sú až také dôležité. Kiefer, ten nesklamal, táto rola mu podľa mňa sadla. Nemôžem tento western zaradiť medzi tie lepšie, ale na také oddychové pozeranie sa hodí. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Ten začátek, to bylo něco! Pohodlně sedíte, když najednou slyšíte křik a pláč, vidíte ruce od krve a pohled do očí. Říkáte si, jestli jste si pustili ten správný film respektive žánr. Bohužel po skvělé první minutě přijde několik dalších desítek minut, které už takové napětí a jiskru nemají. Filmu chybí především kvalitnější scénář, jelikož příběh je snadno čitelný, přičemž zápletka nefunguje, tak jak by měla. Tohle bylo velké vystřízlivění, jelikož jsem čekal daleko víc! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Pracovným označením snímky bol názov Redemption. (MikaelSVK)
  • Tento film je druhým, kde si herci Donald a jeho syn Kiefer zopakovali úlohy filmového otca a syna. Prvýkrát to bolo pri filmovom debute Kiefera v roku 1983, vo filme Max Dugan Returns (1983). (MikaelSVK)

Související novinky

Sutherland a noví Hráči se smrtí

Sutherland a noví Hráči se smrtí

09.07.2016

24ka se na podzim vrátí na obrazovky bez Jacka Bauera. Kiefer Sutherland seriál předal novému hrdinovi, který bude mít tvář Coreyho Hawkinse (Straight Outta Compton), a hodlá se věnovat filmové… (více)

Reklama

Reklama