Reklama

Reklama

Příběh o proměně mladé spisovatelky, kterou dožene její minulost. Alice, která je nucena čelit obtížným vzpomínkám a činit odvážná rozhodnutí, nakonec překoná své démony, což jí umožní najít lásku a znovu objevit svůj tvůrčí hlas. V americkém filmu, který je zasazen do bezohledného světa newyorského vydavatelství, sledujeme Alici Harveyovou (Emily VanCampová), dceru vlivného literárního agenta. Ta pracuje na pozici asistentky knižního redaktora a zároveň se snaží překonat svůj spisovatelský blok. Když Alice dostane nečekanou nabídku, aby se postarala o znovuvydání úspěšného románu inspirovaného událostmi z jejího života, autor knihy (Michael Nyqvist) jí opět zkříží cestu a otevře dveře k bolestným vzpomínkám z minulosti. Alice, která se potácí mezi přítomností a minulostí, v sobě musí najít sílu čelit nepříjemným zážitkům, které celé ty roky skrývala před světem, a učinit rozhodnutí, jež nakonec zaženou její démony. S pomocí nejbližšího člověka začne postupně nacházet svůj tvůrčí hlas i víru v sebe sama. Znovu objeví chuť do života i lásky a vydá se na spisovatelskou dráhu, o které vždycky snila. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (19)

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Mladá a talentovaná spisovatelka žijící v ignorantském světě musí překonat své trauma s dětství, aby dosáhla vytouženého úspěchu a vnitřního klidu..... Příběhově nic extra, navíc je to celé prezentováno tak nezáživnou formou, až to skoro bolí. Plusem jsou pouze zajímavé výkony herců. Za mě má dívka z románu dvě hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nevím, ale mně tenhle film opravdu nic neřekl. Prostě jsem se na to jen díval, ale nějak jsem neviděl smysl v tom, co se snaží říct. Je to vlastně snaha o drama, anebo jen o klasický romantický film, který má hrát na to, že ta hrdinka má vlastně trochu problém? Nevím a ani se mi po tom smyslu nějak moc pídit nechce. ()

Reklama

Vikimi 

všechny recenze uživatele

Emily Van Camp mám moc ráda a do téhle role se opravdu hodila. Fungoval tam vztah i se spisovatelem, stejně jako s jejím přítelem. Film byl sice místy smutný, ale dával divákovi naději, že je možné se osvobodit od své minulosti a hloupých chyb, které jsou lidské. Jsem ráda, že jsem na něj náhodou narazila. Doporučuju. A doporučuju hlavně všem, kdo si Emily (stejně jako já) zamiloval v Revenge. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Hodně se podobá filmu Otcové a dcery, ale podle mě je o chlup lepší. Zejména ty flashbacky do Alicina dětství jsou úplně na jiné úrovni a prostě celkově znepokojující. Její výsledné chování je pak "logičtější", než jak tomu bylo v Otcové a dcery. Obsazení je dobré, scénář sice není nijak světoborný, ale líbilo se mi to. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Svoje dojmy asi najlepšie vystihnem ak poviem, že mi film veľmi pripomenul iný film, na ktorom som bol v novembri v kine, Fathers And Daughters. Kostra príbehu je podobná, využíva rovnaký spôsob rozprávania príbehu, no súčasne zápasí aj s rovnakými problémami ako vyššie spomenutý film. Hlavná hrdinka Alice je sympatická, no napriek tomu má svoje temnejšie stránky, ktoré v nej akosi driemajú Z toho plynie, že v momente ako má nastať konflikt filmu, tak presne vieme kam to všetko bude smerovať a súčasne aj vieme, ako to celé na konci dopadne. Ale na druhú stranu je cesta, ku ktorej sa k tomu má hlavná hrdinka dopracovať dobrý a zaujímavý. A to je to, čo vie tento film ťahať dopredu. Myslím si, že pri vhodnej príležitosti to môže byť film, ku ktorému sa aj môžem vrátiť. Sú tu veci, ktoré sa mi páčia, sú tu veci, ktoré film trošku naťahujú, ale celkovo má dobré tempo a ani nepôsobí moc dlho. Za pozornosť podľa mňa stojí. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo ve městě New York City. (noelcoward73)

Reklama

Reklama