Reklama

Reklama

Po stopách globálního oteplování

(TV film)
  • Česko Tající ledy (více)

Obsahy(1)

Paul Rose je a byl vším možným. Organizátorem polárních expedic, rozhlasovým a televizním moderátorem, a několik let i víceprezidentem britské Královské zeměpisné společnosti. Spolu s dokumentaristy z BBC se rozhodl uskutečnit svérázné pátraní po příčinách globálního oteplování, s jehož projevy na svých cestách setkával. Vydal se do Grónska a Arktidy, Dánska i Velké Británie. Navštívil své známé vědce - meteorology klimatology, glaciology, archeology i historiky, a hovořil také s prostými lidmi, kteří se mohou denně přesvědčovat o projevech nebezpečného fenomenu.Létal vrtulníky, slézal ledovce, plavil se po oceánu, natáčel v laboratořích i archivech. Jeho "televizní pátrání" skončilo v roce 2005 podobným závěrem jako zpráva Mezivládního panelu pro změny klimatu při OSN, jež byla publikována v únoru letošního roku v Paříži: za změny klimatu může naše civilizace, my lidé.. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

O doby natočení dokumentu už jsou změny viditelné prostým lidem, naše země má strategii přizpůsobení se změnám klimatu a suchu a celosvětově změny už napáchali škody víc než obě světové války. Na vině je přemnožení lidí v Africe, Asii a v Arábii. ()

Reklama

Machrovic 

všechny recenze uživatele

http://www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?idp=10118708016&day=1174518000&time=08:55&ch=2&advanced=1&andf=Po+stop%E1ch++glob%E1ln%EDho+oteplov%E1n%ED&nazvyf=1&aktualnif=1&archivf=1&backaddr=search // režie: Jonathan Renouf http://www.imdb.com/name/nm2223088/ // BBC: http://www.bbcactive.com/BroadCastLearning/asp/catalogue/productdetail.asp?productcode=21924 // Václave Klausi, doufám, že ses díval, aby si zas jménem ČR nevypouštěl do světa bláboly. I když je asi naivní myslet si, že by jakékoliv argumenty mohly změnit tvé pavědecké názory. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jeden z velmi poučných dokumentů, jako dělaný pro "vlajkovou loď české klimatologie" Václava Klause a jeho pseudovědecké a pseudoekonomické bláboly...... ()

Danula13 

všechny recenze uživatele

Že si lidstvo ničí svou bezohledností přírodu, je myslím bez debat. Ale to, že hlavně lidstvo svou činností mění globální klima na naší planetě není prokázané. Dva znepřátelené tábory vědců se zasypávají daty a údaji, které mají prokázat a druhou stranu přesvědčit o správnosti jejich vědeckých hypotéz. Velmi úsměvné bylo nedávné odhalení informací o tom, jak vědečtí příznivci teorie o velkém vlivu lidstva na globální klima záměrně upravují naměřená data tak, aby více podpořila tu jejich verzi. V tomto případě jsem spíše na straně názoru, který zastává Klaus a mnoho mnoho dalších. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama