Reklama

Reklama

Půvabná švadlena Tilly Dunnageová (Kate Winsletová) se po letech vrací do svého rodného městečka Dungatar v Austrálii, aby odhalila pravdu o své minulosti. V dětství musela svůj domov narychlo opustit kvůli podezření ze zavinění smrti svého spolužáka. Dospívání strávila v internátní škole a posléze působila v Evropě jako švadlena předních módních návrhářů. Navzdory svým úspěchům v módním světě se nedokáže zbavit nepříjemných vzpomínek na záhadnou smrt mladého chlapce, a proto se po letech vrací na australský venkov ke své svérázné matce Molly (Judy Davisová). Tamější obyvatelé jí nadále považují za prokletou vražednici a zpočátku nemohou vystát její přítomnost, navíc je značně provokuje svým emancipovaným vystupováním. Postupem času si ale dokáže získat přízeň žen svým vybraným módním stylem a pozornost mužů upoutá svou krásou. V přítomnosti bývalého spolužáka Teddyho (Liam Hemsworth) navíc začíná věřit, že se může zbavit svého životního prokletí. Představu idylického venkovského prostředí ale zcela nabourá několik překvapivých odhalení, která vedou k dalším tragickým událostem... Australský snímek představuje filmovou adaptaci stejnojmenné literární předlohy Rosalie Hamové a žánrově se pohybuje na pomezí dramatu, romance a černé komedie. Snímek bodoval při udílení cen Australské filmové a televizní akademie, kde získal ocenění především v hereckých kategoriích (Kate Winsletová, Judy Davisová, Hugo Weaving) a dále získal ocenění za nejlepší kostýmy a Cenu diváků. (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (257)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Směsice filmových žánrů vytváří příběh, ve kterém jsem se na počátku nemohla zorientovat. Až v druhé polovině mne snímek zaujal a vtáhl do děje. Cením si drsné atmosféry venkovského prostředí, hudby, výpravy, kostýmů i různých módních kreací a v neposlední řadě i hereckých výkonů Kate Winslet jako Tilly. Bylo to zajímavé, nebyla to ztráta času, ale pochybuji, že se k tomuto filmu ještě někdy vrátím. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Má to krásnou hudbu, nádherné oblečení a vynikající Kate Winslet....Ale celé je to takové...Já prostě nevím jak tohle prostě popsat :) Na začátku jsem se několikrát asi během půl hodiny zasmála na celé kolo...Ale pak to začalo mít určitou "hloubku" a já nevěděla co to tedy jako je...Je to "tajemný", je to "drama", je to komedie a nebo parodie..?? Vážně jsem si nebyla jistá, ale začala jsem poznávat tu "tajemnost", kterou to skrývalo...Přiznávám, že cca po 20ti minutách jsem to chtěla vypnout, že na takovou blbost nebudu koukat....ale důvod, proč jsem to nechala běžet byla zvědavost - jak ten kluk zemřel? (že to nebyla ona- to bylo jasné ;) ) ale prostě něco za tím bylo..něco hlubšího....A ono vážně ano...Jsem ráda, že jsem to dokoukala...Jsou tam fakt pěkné momenty, přijde mi to ale celkem dost takové "splácané" ale zajímavé :) A Weaving se tam dobře vyblbnul a Hemsworth - co si budeme povídat, na něj se opravdu hezky kouká ;) A situace skoku do sila...nezapomenutelná.... Jo a celou dobu mi to také připomínalo "jen opravdu z dálky ale s velice blízkým tématem" dílo - Návštěva staré dámy - Friedrich Dürrenmatt :) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nenápadný snímek, jehož rozjezd mě nijak nenadchl, ale který si mě postupně dokázal naprosto získat a já jsem jenom zíral na to, co sleduji. Nádherně stylizované, místy parádně absurdní, ale nad tím vším vyniká nádherná a doslova dechberoucí Kate Winslet, která se tentokrát nemusela ani svlékat. Krásná komedie, hodně černá, ale výborná. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Jsem vážně vděčná za to, že režisérka zůstala tak moc věrná knižní předloze, řekla bych, že tam nebyla scéna, která by se od knihy lišila, takže proto hodnotím film stejně jako knihu. Navíc Kate Winslet je v tomhle filmu tak nádherná! Ukázala, že žena jejího věku v sobě stále má ten sexappeal, který z ní ve filmu vyzařuje jak v žádném jiném. Ale co na filmu je nejlepší jsou rozhodně ty božské šaty! ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Žánrové mixy mám ráda, i když ne vždy se podaří, aby to drželo pohromadě. Tady se to dle mého názoru podařilo a tak mi to přepínání mezi bláznivou komedií, traumatickými vzpomínkami, westernem, revenge žánrem atd. vůbec nevadí, právě naopak. Díky tomu člověk nemohl moc tušit, co přijde a jak to skončí. Do toho milovaná Kate Winslet a ty super hadry, co ušila sobě i těm čůzám, plus velmi stylové finále - prostě nemůžu jít pod ***** ()

Galerie (166)

Zajímavosti (23)

  • Liam Hemsworth podstúpil prísnu diétu kvôli scéne, kde bude bez trička. Kate Winslet sa vyjadrila, že keď mu v tej scéne merala pás, počula mu škvŕkať v bruchu. (megajalec)

Reklama

Reklama