Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (308)

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Pôsobivé. Niet pochýb, že Japonci sú v tomto smere najlepší a najoriginálnejší. Animáciu vedia urobiť pekelne vymakanú. Síce tam chýba plastickosť, v ktorej sa Američania doslova utápajú, ale o to lepšie. Pre mňa určite. Milujem takýto typ animácie, najmä z Miyazakiho tvorby, a vedel by som ju pozerať dookola. Fascinuje ma akým spôsobom ju vedia spraviť, ako ju dokážu vnímať a divákovi excelentne naservírovať. Američania tí môžu ticho závidieť. Americká produkcia sem tam ročne niečo nové ponúkne, ale na japonskú animovanú filmografiu to nemá ani z ďaleka. Aj Vampire Hunter D patrí medzi najlepšiu animovanú tvorbu krajiny vychádzajúceho Slnka, ktorá ma ozbrojila skvelou animáciou, svižnou hudbou, ktorá dodávala filmu správne tempo a impulz, vizuálnym a efektným prevedením. Po prvej projekcií zatiaľ zostávam pri 4*, lebo toľko skvelých momentov, čo film ponúkol som nemohol naraz monitorovať. Možno druhá, určite druhá projekcia to u mňa už vytiahne na konečným 5*. 85% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

V animé se vyznám pouze průměrně, ale tenhle kousek je pro mě jedno z nejkrásnějších a nejakčnějších - to správné slovo, které se sem nejvíc hodí je samozřejmě anglické do češtiny nepřeolžitelné COOL. D je neusále ledově klidný, nechá ostatní vykecat a pak je stylově sejme. Postavy nejsou černobílé, i "zlého" upíra pohání vznešený cit, souboje jsou precizně načasované (přicházejí vždy, když už si říkáte, že by nějaká ta akcička mohla přijít), úchvatné, atmosféra vykreslovaná nenápadnou ale výbornou hudbou... Nemůžu než doporučit, jde o skvost, který hravě strčí do kapsy Van Helsingy i Blady 100% ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Japonských anime snímků jsem viděl jen velmi málo na to, abych mohl srovnávat, ale tato utopická fantasy upířina z daleké budoucnosti, natočená podle, pro mně neznámé, literární předlohy, se mi převelice líbila. Příběh lásky a otázky přežití, zasazený do tíživých podmínek moderního nemoderního temného světa. Velice příjemná, rychlá projížd'ka po mysli japonských tvůrců, která vám nedovolí ani na chvíli se nudit. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vampire Hunter má fakt skvělou atmosféru, to hlavně díky takový tý trhaný starý animaci, která filmu dodá ten správnej styl, ale přece jenom jsem od toho čekal trošku víc, přinejmenším mnohem drsnější příběh. Nicméně se ale musí nechat, že jinak je děj fakt poutavej a docela i napínavej. Je to takovej mix filmů V jako vendeta, Bladea a drákuly a celý to je zasazený do takový futuristickohistorický doby. Většina postav je vykreslená perfektně, jediný co mi trochu nesedělo je tvář lovce upírů, ten byl takovej divnej a v jeho tváři toho moc tajemnýho nebylo na to jak jeho postava celej film působila, ale to je jen malá kaňka na tomhle skvělým animovaným hororu ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Vysoké hodnocení na čsfd naznačuje, že Vampire Hunter je bomba. Není. Tedy pokud nejste fanoušek manga komiksů a ujeté japonské poetiky. Příběh je ve skutečnosti béčko, ale úspěšně to maskuje kupou tradičně skvělých nápadů (prakticky všechny příšerky), ale chvílemi už fantazie tvůrců zachází pro neznalého diváka moc daleko (mluvící parazit na dlani, píseční rejnoci). Opravdu, kdyby se zpoza rohu vynořila obří mechanická krysa, která by z tlamy vypouštěla paralyzující plyn a zvolala: "Konec světa se blíží!", tak mě to už nepřekvapí. Návštěva ve světě japonských pohádek je to ovšem fajn. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)
  • Film byl na rozdíl od naprosté většiny ostatních japonských anime nejdříve namluven anglicky. Dalším jazykem byla kantonština, teprve potom následovala japonština. (Matty)
  • Postava Carmily je založena na románu stejného jména od Josepha Sheridana Le Fana, který byl poprvé publikován roku 1872. (HellFire)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama