Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sunhi (Yoo-mi Jung) je úspěšnou absolventkou filmové univerzity, ale protože by ráda pokračovala v zahraničním studiu filmového umění, obrací se na profesora Dong-hyun Choi (Sang-joong Kim) s žádostí o vystavení doporučujícího dopisu. Ten se ji zprvu od jejího plánu pokouší odradit, když ale vidí, že je Sunhi dostatečně motivovaná k uskutečnění svých studijních plánů, přijímá její prosbu a vystavuje ji dopis, v němž uvádí tvrzení, zakládající se jen na jeho skutečných pozorováních. Dopis, v němž ji profesor vykresluje jako umělecky zaměřenou, nadanou a inteligentní, nicméně poněkud odtažitou a introvertní, Sunhi použít může, ale také nemusí. Rozhodnutí je jen na ní. Po odchodu z univerzity vedou její kroky do blízké restaurace, v níž se po chvíli střetává se svým bývalým přítelem Munsu (Sun-kyun Lee). Ten se zatím stal úspěšným strůjcem nízkorozpočtového nezávislého snímku, pojednávajícím o jejich vzájemném životě. A jak mezi dvojicí přibývá vypitých lahví od piva, Munsu se Sunhi vyznává ze svých stále vřelých citů. Sunhi jej bez jediného slova opouští. Druhého dne se vrací za profesorem na univerzitu s žádostí o sepsání nového dopisu. Zatímco se v téže době Munsu setkává se svým starým a dobrým přítelem Jae-hak (Jae-young Jung), který ochotně naslouchá jeho milostnému lamentování na adresu Sunhi. Zprvu chladný Jaehak ale s ubíhajícím časem a proplouvajícími souvětími, osvětlujícími přítelovu lásku k ženě, zjišťuje, že dokonce ani jeho city k Sunhi nejsou zcela tak chladné, a když se společně se Sunhi pozdě odpoledne osobně potkávají, dostává se mu jedinečné příležitosti, jak se Sunhi ze svých citů vyznat. Každý z trojice mužů, v jejichž srdcích doutná vřelá láska k záhadné Sunhi, si s jistotou sobě vlastní vyjasňuje po čem žena jejího typu touží, co by mohla od případného může chtít a jak na ni co nejvíc zapůsobit. Pronásledují Sunhi až do barevného, podzimně laděného městského parku, kde se překvapená trojice mužů setkává tváři v tvář vždy tak trochu záhadné Sunhi. (Conspi)

(více)

Recenze (2)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono takto, kto pozná Sang-soo Hongovu filmografiu vie, že tento film nie je absolútne ničím invenčný, pretože či už témou alebo prevedením je na vlas rovnaký, ako jeho predchádzajúce snímky. Dakedy mu jeho snaha o emocionálny a milostný trojuholník v umeleckom prostredí funguje, inokedy zase nie a toto je bohužiaľ ten druhý prípad. Our Sunhi nemá zaujímavé postavy a aj akýkoľvek zvrat bol už kopec krát u tvorcu videný. Hong je svojský režisér a hoci väčšina jeho filmov neprekračuje u mňa priemer, stále sa k nemu rád vraciam a objavujem čo je nové v umeleckom prostredí pózerských tvorcov. Toto ma ale nebavilo. Veľmi dúfam, že sa ako tvorca bude aspoň ešte niekam vyvíjať. Veľmi by som bol za to rád, lebo tento film, ak už nič iné, ukazuje obrovské vyčerpanie jeho styčných tém. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, režie nebyla špatná, ale to je tak vše. Kamera (která se ani nesnaží zakrýt, že tam je vždy přítomná) je vaše kukátko do jejich světa a vy jen koukáte, jak mezi sebou ti lidé interagují. Nic víc. Zajímavé obsazení, které se ukázalo v šedé každodennosti. Jestli vás zajímá kousek ze života pár Korejců, jen do toho. Nejde ani chválit za výkony, na nikom totiž příběh nestál, nikdo nevybočoval. Možná má film nějakou hloubku, ale mě se jí nepodařilo najít, případně si ji tam domyslet. ()

Reklama

Galerie (16)

Reklama

Reklama