Reklama

Reklama

Moje Colours

(TV film)

Obsahy(1)

Příběhy hrdinů tohoto dokumentu začínají hned po skončení předchozího ročníku festivalu, k jejich propojení a rozuzlení dochází během čtyř letošních festivalových dnů v červenci 2013. Každý ze spolutvůrců festivalu se v průběhu dokumentu promění ze své civilní podoby do podoby festivalové. Jsou jimi ředitelka festivalu Zlata Holušová, která má na starosti dramaturgii; Josef Podstata, ředitel Moravského divadla Olomouc, který se v rámci festivalu stává průvodcem festivalových hudebních hvězd; Jan Světlík, majitel společnosti Vítkovice Machinary Group, hnací motor revitalizace Národní kulturní památky Dolní oblast Vítkovice a fanoušek festivalu; Daniel Krečmer, dovozce čajů, podle jehož návrhu se Světlíkův areál dolních Vítkovic promění v areál festivalu Colours of Ostrava; známý hudebník Václav Havelka z Please the Trees, který je manažerem nástrojového vybavení festivalu; Lukáš Král, šéf IT firmy a zdravotně znevýhodněný mladík, který má na starosti kompletní komunikaci s fanoušky prostřednictvím webu a sociálních sítí a zároveň pomáhá se sestavováním Colours bez bariér; Radek Michálek, stevard z Pendolina, který svlékne svůj stejnokroj, aby ho již po několikáté vyměnil za uniformu bezpečnostní služby; Jan Fojtík, majitel stánku s nejlepšími langoši, který na Colours jezdí od jeho počátků. A nakonec skupina Mama Marjas, jejíž vystoupení na Colours je její první velikou zahraniční zkušeností. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Kdyby tu nepracovala nostalgie, tak jdu s hodnocením ještě víc dolů. Dokument jako takový mi přijde dost nezvládnutý, vůbec neobsáhl to, co měl. 5/10 ()

Reklama

rekkky 

všechny recenze uživatele

Vcelku nepovedené přenesení uvolněné atmosféry festivalu. Na druhou stranu oceňuji pohled do zákulisí, kdy je možné vidět organizátorům prakticky pod ruky, jak se postupně vypořádávají s nepříjemnými nástrahami při přípravách. Dokument mě nevyvedl z přesvědčení, že Coloursy plní úlohu pro Ostravu funkci jedinečné kulturní události. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama