Reklama

Reklama

Pán času - Série 1 (2005) (série)


Vánoční invaze (S01E14)

(epizoda)
  • Velká Británie The Christmas Invasion

Obsahy(1)

Přežije lidstvo svátky klidu a míru? Vánoční speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Doktor dokázal přelstít smrt a zregeneroval do zcela nové podoby. Tento proces ale není bez komplikací. Doktorovo tělo, přetížené energií z časového víru, upadá do bezvědomí. TARDIS přistává v Londýně o Vánocích 2006. Právě ve chvíli, kdy se má lidstvo opět tváří v tvář setkat s mimozemšťany. Ti ale nepřicházejí v míru. Stihne se Doktor postavit na nohy včas? A může mu Rose věřit, i když vypadá úplně jinak? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvý vianočný špeciál, v ktorom David Tennant spravil fantastický prvý dojem! Akonáhle vstúpil na javisko, ihneď mu patrilo celé pódium a strhol na seba veškerú pozornosť. Tento Doctor má úplne všetko, má charizmu, má štýl, je vtipný a sarkastický, a ten jeho sexy škótsky akcent skrátka milujem. David Tennant podával fenomenálny herecký výkon a stvárnil Doctora vážne svojsky a jedinečne. Už chápem, prečo je David najlepším Doctorom vôbec, v momente, keď nastúpil na scénu, len srší energiou a životom. Je odviazaný, je nahláškovaný a jeho výrečnosť a rétorika ma naprosto uchvátila. A tá Davidova práca s mimikou, prevažne kvôli tým grimasám, je úžasná. Všetko toto bravúrne vypovedá o jeho hereckej všestrannosti a schopnosti nielen postavu komicky zveličiť, ale aj psychologicky zvnútorniť. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První vánoční speciál Doctora Who, ve kterém je Londýn v ohrožení mimozemšťany (po několika podobných speciálech si i v seriálu dělali srandu, co hrozného Brity čeká letošní Vánoce). První plnohodnotný díl s kouzelným Davidem Tennantem coby desátým Doktorem. Většinu dílu sice prospí a děj tak stojí na Rose a její rodině, ale když se Desítka konečně probudí, aby zachránil den, stojí to za to. Plný energie, poskakující všude kolem, vtipný, optimistický a flirtující (!). Není divu, že Tennant si získal srdce diváků. Je neuvěřitelné, jak ho dobrodružství z pera Russella T. Daviese a spol. dokázala za několik let změnit na někoho zasmušilého, přemýšlivého, melodramatického, ale přesto někoho, kdo ještě nechce odejít. 75 % ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se to tady objevilo! První příběh desátého Doctora a první vánoční speciál. Vánoční invaze sice je ze všech vánočních speciálů nejslabší, ale má švih, vtip a atmosféru. Příběh je fajn, nese se to na stylu první řady a už tady Tennant neskutečně válí, i když většinou jen polehává v posteli. Ano, méně než pět hvězd si to opravdu nezaslouží, i když postupem sérií jsou vánoční díly Doctora čím dál lepší. A pokud se tady objeví všechny, bude to jedině dobře. Ale ještě k Vánoční invazi: příběh je fajn a Doctor je.... no, zkuste hádat. Já dávám plný počet a 100%. Allons-y!!! ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvyknout si na "ukřičeného", přidrzlého Tennanta bylo po klidném, někdy až flegmatickém Ecclestonovi těžké, ale povedlo se a lepší Doktor prostě neexistuje. Nicméně co se této epizody týče, nejedná se o žádný scénáristický zázrak, ba co víc, řekla bych, že se jedná o jednu z nejslabších epizod vůbec. Ale závěr s padajícím "sněhem" je krásný.:-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První ze speciálů a i první trpící častou to nemocí právě speciálů. Honí se tu totiž příliš zajíců na příliš omezeném prostoru. Je to kvůli tomu rozhárané a bezmála každý segment se nese v jiném duchu; a tak se na úvodní oživnutí vánočních propriet záhy zapomene (a působí tam násilně nacpané jen z důvodu vánočního uvedení) a jede se v jiném stylu, aby se to následně ještě několikrát proměnilo a končilo se zcela jinak než se začalo. Co se ovšem vydařilo na výtečnou je změna Doktora. Jakmile Tennant v pyžamu začne tváří v tvář šikům A+ krvelačných mimozemšťanů recitovat Lvího krále s tou svou specifickou směsicí dětinské potrhlosti a nesporného respektu, tak zřejmě nebude příliš diváků, kteří by „Desítce“ nesedli na lep hned v této jeho úvodní scéně po probuzení. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama