Reklama

Reklama

Americká zima

(festivalový název)
  • USA American Winter
Trailer

Obsahy(1)

Obratně konstruovaná obžaloba špatné americké sociální politiky prostřednictvím příběhů osmi rodin eskaluje až ke kritice současné podoby politického zřízení. Kombinací statistických dat a osobních výpovědí vzniká rozrušivý portrét nešťastníků obraných o americký sen, jehož bezútěšnost podporuje zvolené roční období.
Lidský rozměr jde ruku v ruce s politickým; k nejpohnutějším momentům patří rozhovory s předčasně vyspělými dětmi zchudlých rodičů, jejichž osudem je opakování chyb starší generace, navíc bez naděje na vzdělání i úspěch. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

RickyFitts 

všechny recenze uživatele

Jako sociologická sonda zajímavé, jako politická propaganda zřejmě důležité a funkční, ale přece jen o Američanech a pro Američany. Celou dobu jsem si musel představovat, jak by se na ten film koukal kdokoliv ze třetího světa... na tlouštíky, plačící, že se musejí odstěhovat do menšího bytu. Pro moji generaci, vyrostlou na dokonalém obraze USA z Baywatch a Beverly Hills i příjemné ujištění, že s touhle zemí fakt něco není v pořádku, no offense... Čistě filmařsky nechutné citové vydírání diváka a ohýbání reality podle předem chtěného vyznění. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Slušný náhled zespoda na americkou krizi, bohužel zbytečně prošpikovaný patosem. Taky mi tam chyběl alespoň jeden případ rodiny, která by si za svou chudobu mohla vlastním přičiněním. 5.5/10 ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama