Reklama

Reklama

Parvíz

(festivalový název)
  • Írán Parviz
Írán, 2012, 105 min

Obsahy(1)

Již padesát let se Parvíz nechá živit svým otcem a žije zahálčivým životem. S pocitem bezpečí spokojeně tráví své jednotvárné dny bez jakýchkoli plánů, jeho tichý život se však ocitá v troskách. To když ho otec jednoho dne vykáže z bytu. Parvíz se s touto změnou nedokáže smířit a v boji proti křivdě, která se mu stala, podniká šokující kroky. (Festival íránských filmů)

(více)

Recenze (6)

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Docela ubíjející zážitek, přesto je podmanivé sledovat, jak si íránská každodennost podává ruku s minimalismem latinskoamerického filmu. Navíc příběh muže, který se po padesáti letech "osamostatní" - a tento akt osvobození z řady vlivů dovede do nejzazších důsledků, má svoji sílu. Jeho nevyzpytatelný portrét sahá na straně diváka od původně ironického postoje, přes lítostnou empatii až po mrazivý pocit z dosaženého ovládnutí vlastního okolí. Společně s ním poznáme, jak nebezpečný a přitom slastný je pocit, když se náhle zbavíme všech všech determinant našeho bytí a zajistíme si bezvýhradně nadřazenou pozici i právo mít poslední slovo. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Solidně natočený, nesympatický příběh o tlustém muži, který si chce povídat. Bydlí u otce a myslí si, že je ve své komunitě nepostradatelný. Když ho ale otec přemístí jinam zjistí, že byl všem jenom pro smích a rozhodne se s tím něco dělat a stát se důležitým. ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci Festivalu íránského filmu. Technicky tam byla spousta chyb (střih, skript,...) Jinak v celku dobrý námět, ale spíše by se hodil pro krátký film. Některé scény (ačkoliv natočené na jeden záběr) byli nesmyslně dlouhé a zbytečné. ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

zajímavý film, jehož antihrdinu by člověk nejraději zavřel na psychiatrii. Viděno na festivalu íránského filmu - děkuji pořadatelům. ()

Reklama

Reklama