Reklama

Reklama

OUTsideři

(festivalový název)
  • USA The Road Within
Trailer

Obsahy(1)

Po matčině smrti je Vincent, teenager s Touretteovým syndromem, poslán do ústavu v Nevadě. Tam se setkává s Alexem, který trpí obsedantně-kompulsivní poruchou, a s Marií, která se léčí z anorexie. Po jednom incidentu jsou Vincent a Marie povoláni k ředitelce doktorce Roseové a ukradnou jí klíče od auta. Alex je svědkem jejich útěku a snaží se zalarmovat ředitelku, a tak jsou uprchlíci přinuceni vzít ho nedobrovolně s sebou. Všichni tři pak směřují k oceánu, do kterého chce Vincent rozprášit matčin popel. V patách jim je doktorka Roseová a Vincentův otec. Téměř na konci cesty Marie zkolabuje a je hospitalizována. Přesvědčuje Vincenta, aby spolu utekli. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Kluk s tiky, anorektička a do třetice všeho divného ten s Obsedantně kompulzivní poruchou. Rozhodně to nejbizzarnější trio, jaké jste kdy viděli na filmovém plátně. A tato nevšední kombinace zaručuje vážně excentrickou podívanou, která ví, kdy má zvážnět a kdy vyvolat salvu smíchu. S přihlédnutím i na výborné herecké výkony a nádhernou americkou přírodu nemůžu jinak, než dát 5 hvězdiček. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda, že sa to vedome snaží hrať vážnu nôtu. The Road Within stojí na veľmi originálnom námete. Anorektička, týpek s Tourretom a týpek s Obsedantno kompulzívnou chorobou idú na výlet. Je tu priestor pre množstvo vtipných momentov a sú tu rozohraté aj príjemné emócie. Príbeh pekne odsýpa a nebyť tradičného a nutného pátosu, tak by bol aj bez výraznejších chýb. Ako vravím, čakal som viacej pozitivizmu a väčšie odklonenie od - ľudia s týmito chorobami majú ťažký život. Mimo to ale film stojí na uveriteľných a dobre zahraných postavách. Patel je skvelý. Kravitzka roztomilá a s pomerne peknými prsiami a Sheehan im skvelo sekunduje so všetkými svojími tikmi a nadávkami. Končí to tak typicky americky, ale na to som si už zvykol. Inak niečo čo naozaj neurazí a čo je príjemné,aj napriek tomu, že tvrdá stopa reality prekrýva tú zábavnú a uvoľnenú. ()

Reklama

Baronne 

všechny recenze uživatele

Nevim jak to tyhle "disease filmy" dělaj, ale tenhle obzvlášť byl neuvěřitelnej. Na to jak jsou ty nemoci hrozný, je to šíleně vtipný, a zároveň šíleně dojemný. Střídalo se to ve mě minutu po minutě, pocity smíšený jak dnešní Frantíci. Rád sem po dlouhý době viděl Deva, Patricka a Kyru.. Krásnej snímek, fakt krásnej. Plnej počet, bez jakýkokoliv váhání! ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Podobně stejně debilní jako předloha, akorát tady nemáme němce ale pana Sheehana z Misfits. Snímek do puntíku kopíruje zápletku originálního filmu, takže víceméně bylo naprosto zbytečné ho sledovat. Opravdu nechápu toho, kdo na tento snímek vynaložil peníze nebo jej se zaujetím sledoval, i když viděl film původní. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dost překvapil. Je to sladkohořký příběh trojice dětí z nich každý z nich má jinou duševní nemoc. Navzájem si ale pomáhají a při své cestě se dostávájí do prkenních až vtipných situací. Opravdu jsem se od srdce nasmála a k tomu je tu i skvělé herecké obsazení, kdy si dovolím vypíchnout Roberta Sheehana, který hrál opravdu přesvědčivě. Doporučuji. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Zoë Kravitz schudla 9 kíl, aby mohla hrať postavu, ktorá trpí anorexiou. (Grims)
  • Natáčelo se v Kalifornii ve městech Los Angeles, Santa Cruz, Santa Clarita, na pláží v Big Sur a Národním Parku Yosemite. Vyhlídka v Yosemite se jmenuje Glacier Point. (Cheeker)
  • Režisérku Grenu Wells k natočení remaku inspiroval pouhý trailer k filmu Vincent jede k moři (2010). Také přiznala, že ji přinutila i její minulost, kdy trpěla poruchou příjmu potravy. (Cheeker)

Reklama

Reklama