Reklama

Reklama

Atlantis

(seriál)
  • Slovensko Atlantída
Trailer 3
Velká Británie, (2013–2015), 19 h 50 min (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Mark Addy, Jack Donnelly, Robert Emms, Aiysha Hart, Sarah Parish, Jemima Rooper, Juliet Stevenson, Amy Manson, Ken Bones, Peter De Jersey, Alexander Siddig (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(25)

Jason sa vyberie hľadať svojho otca, ktorý sa stratil na jednej zo svojich výprav. Keď sa ponorí hlboko pod morskú hladinu, stane sa čosi zvláštne, dostane sa do vodného víru a vyplaví sa na pobreží akejsi starovekej krajiny. Prenasledujú ho vojaci, no zachráni ho okoloidúci, mladý matematik Pythagoras, ktorý býva v dome s bývalým hrdinom Herkulesom. Zistí, že miesto, kde sa ocitol, je antické mesto Atlantída, kde sa narodil a veštba mu predpovedá, že je predurčený stať sa jeho záchrancom. (STV)

(více)

Videa (51)

Trailer 3

Recenze (43)

Helo 

všechny recenze uživatele

Strašná slátanina(Atlantida, Herkules, Pythagoras, Jáson, Minotar,... - všechno na jedné hromadě) - což by se dalo odpustit, kdyby to jinak bylo dobré (viz např. Once upon a time)... jenže ono není. Slabý a téměř pitomý scénář bez ničeho originálního, akce rádoby cool a přitom je spíše úsměvná, celé je to natočené jak takové ty staré dobrodružné levné seriály. Jediné, co je slušné, je hudba a Mark Addy, jehož Herkules je postava povedená, vtipná, srandovní a poseroutkovská, ALE je to Herkules, takže to vlastně nechápu. Kdo z Herkula udělá poseru? Normálně většinou po prvním díle nehodnotím, ale vzhledem k tomu, že už dál koukat nebudu, tak udělám výjimku. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Asi nepatřím do cílové divácké skupiny, ale ať se na Atlantis dívám z jakéhokoli úhlu, nedokážu na něm najít jediný jednoznačný klad. Jako takový nejvíce ze všeho připomíná starého Herkula s Kevinem Sorbem. Dohled BBC se na něm projevuje jenom v levnosti celkové produkce a tak i vypadá jako identický klon málem dvacetiletého fantasy seriálu. Kromě špatných vizuálních triků nechybí nesympatické postavy ani špatné vtipy. Aspoň, že tu křeč tvůrci v první řadě zbytečně neroztahovali, a přestože je příběh hlavního hrdiny cestujícího časem naprosto zbytečný, samotná zápletka v Atlantidě se i při epizodním obsahu jednotlivých dílů jakž takž vyvíjí. Jenže když je od začátku jasné, jakým směrem, nevidím jediný důvod, proč ve sledování pokračovat do další sezóny. A ten trapný záchodový humor mému hodnocení taky nijak nepomáhá. Druhé sérii jsem nicméně nakonec šanci dal, a přestože její kvality nedosahují kdovíjakých výšin, ke zlepšení rozhodně došlo. Nesympatičtí a neschopní herci zůstali nesympatickými a neschopnými poleny, ale co se týče hlavní příběhové linky, ta kupodivu nabírá na obrátkách a chvilkovými náznaky ztráty naivity na úkor lehce temnějšího vyznění (nutno dodat, že temnějšího jen v rámci dětinského seriálu) nejednou dokáže i upřímně bavit. ()

Reklama

adeel666 

všechny recenze uživatele

Pořád přemýšlím, co je na Atlantis špatně a nějak to stále nedokážu pojmenovat. Námět špatný není, což se o zpracovaní říct nedá, to špatné je. Nízkorozpočtovost z tohoto seriálu doslova číší a co se týče hlavních hrdinů, moje pocity a názory jsou více než rozporuplné. Nejsem si jistá, jestli mě rozčilují nebo baví svojí divností (a často hloupostí a jednoduchostí). Věřím tomu, že kdyby seriál vznikl v době, kdy byli Hercules a Xena na vrcholu své slávy a sledovanosti, získal by si spousty fanoušků. Jenže v dnešní době...? ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Oh Mon Dieu! Z Robertha Baratheona, kdysi krále Sedmi království, je špekatý Herkules nastěhovaný spolu z ostatními mytologickými a reálnými! postavami v bájné Atlantidě. Je to klasická televizní zábava jako zmíněný Herkules nebo Xena v modernějším kabátku. Časem se tomu přijde na chuť a jako odreágovačka to poslouží dobře. (hodnocení za 1. - 2. sérii - konec) ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Topornější náhražka za ukončeného Merlina, která dá vzpomenout "legendárního" Herkula, a to nejen tématikou starořeckých bájí a pověstí. Když pominu prapodivný způsob, kterým se Jason dostane z naší přítomnosti do mytologické minulosti, myšlenka na seriál není zas tak špatná. I ty triky alá 90. léta se dají prominout... dokonce i ty hlavní a vedlejší postavy jsou vcelku sympatické a nejsou otravné. Tak v čem je problém? Možná v tom, že se scénáristi neshodli na tom, co Atlantis bude za žánr - komedie, drama, fantasy, horor? Od každého si berou trochu a přitom nevyužijí nic pořádně. Divák si tedy buďto odevzdaně zvykne, že se během některých dílů skoro nic nestane, nebo to rovnou zabalí na začátku... a taky se nic (pro něj) nestane. Je veliká škoda, že seriál nevyužil svůj potencionál, který rozhodně měl - nebo si snad všechny ty mýtické potvory schovávají pro vyšší rozpočet? První série tak nabídla trochu minotaura, nějaké ty harpije a vcelku slušně zakomponovaný příběh Medusy a pak spoustu vycpávek s nějakými mdlými soubojy a něčeho, na co si už nevzpomínám... třeba ve druhé sérii se ta Atlantida konečně potopí, a bude se na co koukat:) ()

Galerie (365)

Reklama

Reklama