Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Prvá cliffhangerová scéna vôbec nenasvedčuje, že by malo ísť o detský film, ale neskôr je to už naozaj detský film s jednoduchými charaktermi postáv a fašistami s ľudským prístupom. Súžitie s krásnou horskou prírodou a zvieratami a pomoc blížnemu sú ďalšie milé motívy, celkovo na lepšie tri hviezdy. ()

Fido 

všechny recenze uživatele

Ano, je to pohádka a někdy hodně sladká a chybičky se vloudí. Ale je to zároveň "pohádka" mého mládí (a ty přece bývají nejkrásnější a nejsladší). A mluví o velmi potřebných a krásných věcech. Navíc vše vynahrazují kukadla Félixe Bossueta, úžasné záběry Savojských Alp i fajnový soundtrack Armanda Amara. Už se moc těším na blu-ray v originální zvukové verzi. Mňam. ()

Reklama

klúčik 

všechny recenze uživatele

Som z generácie, ktorá vyrástla na knihách a seriáloch o Belle a Sebastiánovi. Aj keď len prvá séria seriálu sa odohrávala v horách ( neskôr to boli kone a potom lode a more). Tešil som sa a bol som zvedavý, ako natočia tento film. Nezostal som sklamaný, naopak uchvátila ma krásna krajina v ktorej j sa točilo Naozaj krásne zábery na prírodu. Film hodnotím 70%.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velice milá a hezká alpská dobrodružná podívaná, která dokazuje, že pouto mezi psem a dítětem je leckdy silnější, než rozum dospělých či v tomto případě "mír" německých vojáků za druhé světové války. Krásně natočené, citlivě pojaté...jednohubka na večer po dlouhém dni jak vyšitá...70% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy pro děti, které dokážou okouzlit i dospělého diváka, to ovšem není tento případ. Bella je sympaťačka, ale to je asi tak vše, co pozitivního se dá bez výhrad o tomto snímku prohlásit. Scénář se motá od ničeho k ničemu, pokouší se navodit pocit dobrodružství, poetiky a odvahy, jenže bez úspěchu. Herci zoufale popochází před kamerou a snaží se sežvýkávat toporné dialogy. Takže zůstaneme u toho, že je to velice pěkný přírodopisný snímek, pokocháme se Alpami a zvířátky a na Sebastiana a jeho lidské druhy zapomeneme. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Němečtí vojáci na hlídce v horách mají pušky ráže 7,92 mm, ale na uniformě mají zavěšeny „dlouhé“ sumky se střelivem do samopalu MP 38 (ráže 9 mm, schránkový zásobník na 32 nábojů), taková náhradní munice by jim byla k ničemu. (montywalsh)
  • Jedna z verzí ústřední písně "Belle", konkrétně ta, která zazní ve 35. minutě, je nazpívaná přímo hlavním dětským představitelem Félixem Bossuetem. (jirkahorn)
  • O roli Sebastiána se ucházelo 2 400 chlapců. Ke kamerovým zkouškám bylo vybráno 200 adeptů a posléze vyšel hlavní představitel z dvanácti nejúspěšnějších. (Terva)

Reklama

Reklama