Reklama

Reklama

Pod klenbou stromů

Trailer 1

Obsahy(1)

Singapur v roce 1942. Japonská invaze je v plném proudu. Australský stíhací pilot Jim se probudí zavěšený za lana padáku na stromě uprostřed rozlehlé džungle za nepřátelskou linií. S východem slunce se vydává do divočiny hledat úkryt. Během této riskantní výpravy narazí na zraněného a vyděšeného singapursko-čínského odbojáře Senga. Oba muži hledají útočiště před nepřítelem a cestou si začínají uvědomovat bizarnost střetu války a přírody i jeho vlivu na člověka. Brzy zjistí, že jediná naděje na přežití spočívá v jejich vzájemné pomoci. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (14)

Retik 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na zajímavý film ale po chvíli člověka začne nudit jak se ten pilot plazí po džungli a většinu filmu čumí do listí jak kdyby byl v jiném světě. Zakončení taky nenadchne, přišlo mi to jako moc náhlé a násilné vtrhnutí do "zhulené" dějové linky, která tvoří většinu filmu. Nic víc není třeba dodat protože se tam nic jiného neděje a to myslím vážně. 3/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Spojeneckého pilota za druhé světové války sestřelí nad singapurskou džunglí a on beze zbraně musí přežít. Drsný filmový "survival" ho však nečeká (žádná zvířata, nástrahy prostředí či počasí jej neohrožují), jenom dlouhá, opatrná štreka s vyhýbáním se japonským hlídkám. A to je prosím úplně vše, baleno v krásných záběrech zeleně, němém meditačním tempu a "uměleckých" ambicích. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Minimalističtější film z prostředí války asi jen tak nikdo nenatočil. Nedostatek dialogů přesto vynahrazuje atmosféra tak hutná, že ani dostatečně silný javorový sirup by se s onou hutností nedokázal, ba ani, vyrovnat. Pod klenbou stromů je totiž film o americkém vojákovi, který se s letadlem zřítí uprostřed džungle. Neví kde je on, neví kde je nepřítel a jediné, co se mu honí hlavou je, že chce přežít. 80 minut tak tomuto filmu stačilo, abych nedýchal a jenom civěl na džungli, která mi nikdy nebyla blíž. Tři hvězdičky jsou relativní. Film není vůbec zlý, ale je to jenom taková jednohubka. Kdybyste válku, vojáka a prostředí zaměnili za cokoliv jiného, vyjde to vlastně úplně na stejno. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Tak tady se překladatelé titulků opravdu zapotili! :D Každopádně jak tu již psali ostatní - film naprosto o ničem, dlouhé záběr buď na herce anebo na přírodu. Prostě takový orientační běh po singapurské džungli - která je teda mimochodem perfektně vyobrazena a je jediným důvodem, proč jsem dal alespoň jednu hvězdu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Užívateľ Big Bear ma na film upozornil a po krátkom prečítaní obsahu som si hovoril, že toto bude super. Mám rád malé filmy a viac ako akčné scény si cením hodnovernosť. Vedel som, že príbeh zostreleného pilota ma zaujme, ale... Režisér mal síce dobrý nápad, no nestačil ho celkom využiť. Celý film je takmer bez slov a dobrá správa je, že k nemu vôbec nepotrebujete titulky. Fakt úžasná je zvuková stopa, tá tu má veľký význam a je skvelá. Prúser však nastáva ak chceme od filmu nejaký príbeh. Niečo síce dostaneme, ale príbehom by som to veľmi nenazval. Nekonečné túlanie sa po lesoch trebalo niečím oživiť. Aj obyčajné naberanie vody mi prišlo zaujímavé, len film potreboval takýchto scén viac. Keď sa objavil Číňan, čakal som oživenie a aspoň nejakú komunikáciu, ale opäť si vystačili takmer bez slov. Osobne by som rád videl scény, kde by si pilot napr. rozložil veci, ktoré mu ostali na prežitie, nejaký stret so šelmou v džungli, prípadne nejaká malá akčná scéna. Stačila občasná zmena tempa, pretože film trpí hlavne jednotvárnosťou. Záver výborný, film na pozretie fajn, ale celkovo ide skôr o premárnenú príležitosť a podobný Herzogov Temný úsvit mi je predsa len bližší. 60%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se po dobu dvou týdnů v Singapuru na skutečných místech, kde se tenkrát bojovalo. Později se natáčelo v Austrálii v blízkosti městečka Tocumwal. (Terva)
  • Na přání režiséra Aarona Wilsona se film, ve kterém je minimum dialogů, nepřekládá do jiného jazyka. (Terva)

Reklama

Reklama