Reklama

Reklama

Le Week-End

Trailer

Obsahy(1)

Britský pár z Birminghamu, profesor filozofie Nick (Jim Broadbent) a jeho žena Meg (Lindsay Duncan), sa po rokoch vracia do Paríža, späť na miesto, kde strávili svoje medové týždne, aby tu počas jedného víkendu oslávili tridsiate výročie ich svadby. Na ulici do nich náhodou narazí Nickov bývalý spolužiak z Cambridge Morgan (Jeff Goldblum), ktorý tu žije a ktorému práve publikovali knihu. Ten ich pozve na oslavu k nemu domov, kde prednesie pred hosťami v Nickovom mene kvetnatú reč, ako spomienku na staré časy. Avšak Nick o sebe vzápätí prezradí trpkú a smutnú pravdu... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Něco jako Before Sunrise po 40 letech, jen ne tak dokonale poutavé. Podobný humor, podobná barvitě přirozená řeč, podobně nenucené, podobně nabízí životní rady. Pár důchodcovských hlášek zní moc dobře. # [monitor, 5.1, EN sub] # příběh **** | hudba ** | humor * | akce – | napětí – | pustil bych si znovu *** ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Trochu nejednoznačná čtyřka, Nevím, Byly momenty, kdy mě Meg silně lezla na nervy a za chvíli jsem jí zase dokázala pochopit. Celé to na mě působilo jak hledání ztraceného času. Když si říkali, kam by jeli, co by dělali jiného, ale čas se nevrátí a je třeba brát věci jak jsou. Ani mně to nepřišlo moc komediální, ale snad tím myslel tvůrce ty jejich výstřelky, které by normálně nedělali. Asi to není pro všechny věkové kategorie, ale určitě je to k zamyšlení nad sebou samým. Dokázali bychom i v polovině života změnit směr ? Koupit si malířské plátno a malovat své nitro a pocity na něj. I Nick mně občas připadl bezradný. Byly situace, kdyby jiný muž jednak úplně jinak, alespoň já to tak jako žena vnímala. Zajímavý, citlivý film. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Dosť nevyrovnané, balansujúce striedavo medzi nudou a peknými dramatickými scénami. Niektoré dialógy potešili (hlavne k záveru a na tej oslave), iné menej, to najhoršie však prišlo v podaní Meg, ktorá mi celý čas liezla na nervy. Dosť to podrážalo vnímanie divadelno-hereckého umenia jej kolegu Jima Broadbenta, ktorý sa mi tu pozdával podstatne viac ako tá krava. Ale potešil záverečný tanček - taká elegantná čerešnička na koniec. 60/100 ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Upřímné, inteligentní, sympatické. Přesně ten typ filmu, který byste očekávali programu nějakého dobrého evropského filmového festivalu. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama