Reklama

Reklama

Dětská láska

(festivalový název)
  • Belgie Puppylove (více)
Trailer 2
Belgie / Švédsko / Francie / Lucembursko, 2013, 85 min

Obsahy(1)

Citlivě pojatý intimní portrét dospívající dívky nahlíží na první sexuální zkušenosti, různé podoby touhy a ztrátu nevinnosti. Náctiletá Diane pociťuje první náznaky sexuálního chtíče, přitahují ji někteří spolužáci i nová dívka ze sousedství. Charismatická „lolitka“ od vedle převrátí každodenní život introvertní Diane vzhůru nohama a stane se její průvodkyní na cestě za ztrátou nevinnosti. Nová sousedka totiž symbolizuje a naplno prožívá vše, po čem Diane touží, ale zároveň se snaží potlačovat. Nový belgický snímek zkoumá tradiční problémy dospívání a nahlíží na ně s otevřeností typickou pro 21. století. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (2)

5150 

všechny recenze uživatele

Po filmech KLIP a JEN 17 je tady další příspěvek z poslední doby na téma "pohled do nitra sexuálně zmatené, nejisté dívčí duše". // Febiofest 2014 ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Na Francúzov (pardon, režisérka je z Belgicka) slušný výkon - dejovo priamy ťah na bránu, bez filozofických debát, hoci predvídateľné. Poučné, žiaľ, vzniká tu "efekt odcudzenia", režisérka stavbou filmu sťažuje divákom stotožnenie s ktoroukoľvek postavou. Ja som si celý film systematicky uvedomoval, že sledujem "účelne vybudované divadlo", čo len zväčšovalo môj divácky aj emocionálny odstup. ()

Reklama

Galerie (13)

Reklama

Reklama