Reklama

Reklama

Slídil

  • USA Nightcrawler (více)
Trailer 2

Sociopat Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) je reportér na volné noze, který natáčí videa trestných činů v jejich syrovosti pro zpravodajskou stanici v Los Angeles. Lou stírá hranice mezi účastníkem a pozorovatelem, aby se stal hvězdou svého vlastního příběhu. Jak daleko je ochoten zajít ...? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (1 015)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Mrazivá ukázka toho, co z lidí udělalo moderní náboženství jménem kariérismus. Lou je člověk, který nemá oporu v rodině ani přátelích, takže ho těžko můžeme soudit za to, co s ním provedl tlak okolí. Není se čemu divit, když je kariéra braná jako smysl života. Pokud na ni okatě kašlete, tak je vámi ihned opovrhováno. Když se snažíte a úspěch nepřichází, tak jste automaticky za břídila. Naprosto dokonalou ukázkou je scéna povýšení v autě. Na první pohled je velmi směšná, ale takto svoji práci prožívá většina zarudlých strejdů, kteří vás ráno předjíždějí cestou do práce. Z Gyllenhaalova vytřeštěného pohledu jde celou dobu strach a vše je ještě podpořeno tím, že hned první scénou nám Gilroy naznačí, že tento mladík není úplně v pořádku a divák při každé další situaci, kde se Lou chová jako mimoň, čeká to nejhorší. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ten Gyllenhaal mě baví čím dál tím víc. Po mrazivém Zmizení a psychologické bizarnosti Nepřítel si Jake vybral opět zajímavý projekt, v němž může předvést další hereckou proměnu. A ta je tentokrát nezvykle lahůdková: jako Lou Bloom - cílevědomý mladík, který se za pořádné záběry neštítí leccos obětovat - shodil téměř deset kilo, ulízal si vlasy dozadu a nahodil tak úchylný pohled, že v jednom autě byste s ním nevydrželi ani deset minut. Dokonale by vás vydeptal. Deptá ale i film jako celek, i když nějak ohromně nepřekvapí a příběh vlastně probíhá v přesně očekávaném módu. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka dokáže napnúť naše nervy u automobilovej naháňačke aj v hrobovom tichu zakrvavenej vily. Nightcrawler je tak prehliadkou talentu nielen Jakea Gyllenhaala, ale aj Dana Gilroya, ktorý si svoj scenár prvýkrát tiež zrežíroval. Výsledkom svojej práce sa nám zapíše do pamäti rovnako nekompromisne, ako nepredvídateľný snímok od Tarantina. Film kritizuje viac súčasnú spoločnosť ako svojho hrdinu. Ten nám síce môže byť nesympatický na maximum, ale vlastne mu nemôžeme tak moc vyčítať - začne natáčať svoje kruté zábery len preto, že ich chcú ľudia, so zdanlivo čistým svedomím doma pri televíznej obrazovke sledovať. To diváci správ túžia po krvi a dráme, on im teda ich priania plní. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Opět film bez jakýchkoliv kladných postav, zato s naprosto strašlivým Jakem Gyllenhaalem (myšleno co do image hlavního hrdiny). Jake je normálně celkem sexy chlap a hlavně automaticky sympaťák, ve Slídilovi se ovšem přetavil v neuvěřitelně šílenýho úchyla, jehož žabí úsměv a oči jen tak z hlavy nedostanu. Je obdivuhodné, jak Jake dokázal v Bloomovi vystřihnout dokonalýho slizáka. Zvláštní, co dokážou umaštěný vlasy, pár kilo dole a permanentně "sjetej" výraz s vykulenýma, téměř světélkujícíma očima. Ústřední linka filmu je správně aktuální a zajímavá a Dan Gilroy jí zručně ukočíroval až do cynického konce. Není to zrovna film, co člověka naplní radostí ze života, takže teď to chce urychleně nějakýho toho Prince z Persie na vyrovnání hladiny depresivnosti. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.1/10] | me: Výborná charakterová záležitosť. Jake Gylenhaal ako slizký a bezcitný hajzel na ceste hore. Pre neho netradičná rola, no o to zaujímavejší film. Pokiaľ sa človek stotožní s Jake-om v tejto hereckej polohe (ktorú podľa mňa zvladol vynikajúco), celý film bude vnímať z úplne iného uhla pohľadu. A to je môj prípad :) Do you know what fear stands for? False Evidence Appearing Real. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (35)

  • Film je režisérskym debutom Dana Gilroya. Herečka Rene Russo, stvárnujúca postavu Nini Romina, je vo skutočnosti jeho manželkou. (Da_reba)
  • Jake Gyllenhaal (Louis Bloom) se do jedné emotivní scény natolik vžil, že během ní udeřil pěstí do zrcadla, o které se pořezal. Následně byl odvezen do nemocnice, kde ho ošetřili. Rána si vyžádala několik stehů. Ještě týž den se herec vrátil na natáčení. Během posledních natáčecích dnů, kdy se točily úvodní scény ve sběrném dvoře, musel Gyllenhaal držet ruce založené za zády, aby poranění nebylo vidět. (Barbuchta)

Související novinky

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

09.07.2020

Reboot hororového Vlkodlaka v originále The Wolfman našel režiséra. Chystaný snímek od producenta Jasona Bluma nakonec natočí Leigh Whannell, jehož poslední filmy Upgrade a především Neviditelný… (více)

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (více)

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Reklama

Reklama