Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kolbeinn miluje Solveig a Solveig miluje Kolbeinna, ale Kolbeinn miluji svoji prvotřídní klisnu, miláčka Gránu. Grána je však posedlá hřebcem Brúnnem. Vernhardur miluje vodku a kůň Jarpur miluje Vernhardura, svého pána. Grimur má vášeň pro starou koňskou dopravu, ale Egill obdivuje jiskřivé elektrické ploty. Přichází jaro a celá místní komunita sleduje tento příběh. To nemůže skončit dobře... Během natáčení nebyl žádný kůň zraněn. Herci přežili, otázkou však zůstává jejich možná psychická újma. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (87)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Komédia? A kde? Nevšimol som si... Miesto toho som 80 minút sledoval kone premávajúce sa po malebných islandských údoliach a ľudí, ktorí sa ocitali v takpovediac nevšedných situáciach, často až tragických. Rozhodne tu však nebolo nič, čo by ma rozosmialo alebo nebodaj zaujalo. Veď čo už je zaujímavé na pobehujúcich koňoch a ich podivných majiteľoch? Skôr mi to pripomínalo nejakú grotesku, čomu by nasvedčovala aj tá hudba v pozadí. ()

M.Niccals 

všechny recenze uživatele

- "Vodka! Dollar!" - "Ti Islanďani jsou ale divnej národ." ...ano, to tedy jsou. popsat tenhle film je hodně težké. je tak originální, že k němu prakticky neexistuje žádný adekvátní příměr. komično se tu mísí s vážným a o bizarní situace tu není nouze. zároveň se ale místy klidně jde až na dřeň divákových citů! kult jízdy na koni je tu jakoby parelelou a něžnou variantou motorkářských gangů, které se prohání po neučesané islandské pustině. avšak vtipný cval místních koní okamžitě dodává scénám nový rozměr. na to, že je to Erlingssonův celovečerní debut, je to hodně sebevědomý počin, který si jde nekompromisně vlastní cestou. asi jako i celý Island, který je tak nějak ostrovem sám pro sebe a to přeneseně i doslova. | CINEMA MUNDI 2014 ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Film s tým najvýstižnejším názvom pod Slnkom, ktorý vám zároveň vyspoileruje aj celý obsah filmu. „O koňoch a ľudoch“, tak o tom presne je, o tom a o ničom viac. Ako komédia mi to takmer neprišlo, čierny humor mám rád, ale tu ho je ako šafranu. V podstate mi to však neprišlo ani ako dráma, na tú sú osudy postáv príliš nezaujímavé. Je to skôr taká 80 minútová prehliadka po islandskom vidieku a ukážka života jednej komunity kdesi na Islande. Nič viac, nič menej. Niekoľko prírodných krás, severská poetika, ale inak len kobyla na kobylu, kobyla na kobyle, kobyla v kobyle, človek v kobyle, kobyla vo vode, kobyla ... no jednoducho samá kobyla. CELKOVO: 2* (4/10) ()

petrskoc 

všechny recenze uživatele

Z počátečních rozpaků nakonec slušná záležitost, zejména díky několika velmi humorným scénám, které ale nejdou za hranu a jsou ve své podstatě naladěny i na vážnější notu. Ve filmu se vlastně nic neděje a celý je složen z jakýchsi prazvláštně propojených "povídek", které jsou spíš poetické, než by měly nějaký zřetelnější příběhový význam. Celý koncept přesně splňuje název filmu - netřeba vytvářet nějaké zápletky, prostě zachytíme situace, které by se s trochou nadsázky mohly stát právě v přítomnosti lidí a koní zároveň. A ono to prostě funguje. Nechybí ani situace silnější - zejména ta s koněm v zimě. Prostředí nádherné, kamera taktéž. Legrační jednohubka, kterou si znovu sice už nejspíš nepustím, ale někde na festivalu by zážitek mohl být ještě větší. Kino by tomuto filmu určitě slušelo víc. Hezká práce s hudbou a řazení jejích motivů k jednotlivým scénám. A ti koníci opravdu groteskně hopsají. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

O Islanďanech, trávě a podivném koňském cvalu, který umí vyvolat smích v sále. V tomhle filmu umírají koně i lidé a nikoho to nepobuřuje. Krásná pohlednice dokazující, že Island nejsou jen gejzíry a vřídla. Ten motiv cyklisty byl ale zbytečně moc profláklý. Zvláštní humor, pěkné zobrazení přírody a možná úmyslně jen načrtnuté charakteristiky malých velkých postaviček jednoho údolí. Cinema Mundi, 2014. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo na Islandu. (Terva)

Související novinky

Začíná přehlídka severských filmů  SCANDI

Začíná přehlídka severských filmů SCANDI

05.01.2019

Přehlídka severských filmů SCANDI přináší do českých kin kvalitní výběr novinek i starších oblíbených titulů z islandské, dánské, švédské a norské produkce. Od 10. do 13. ledna nabídne v patnácti… (více)

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

SCANDI – Severská filmová lekce

SCANDI – Severská filmová lekce

08.01.2015

Česká a slovenská premiéra aktuálního vítěze festivalu v Benátkách, výtečného filmu Roye Anderssona Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě, zahájí historicky první ročník festivalu severských… (více)

Reklama

Reklama