Reklama

Reklama

Domov

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Sedmadvacetiletá Lou netušila, že má ještě prarodiče. Když jí matka sdělí, že její dědeček právě zesnul, racionálně uvažující a odměřená dívka se vydá na jeho pohřeb. Po setkání s babičkou Fridou se rozhodne na venkově zůstat. Dokonce se začnou trochu mírnit projevy její sociální fobie, psychickou vzpruhu ale bude potřebovat především Frida, jež se se ztrátou životní lásky vyrovnává těžce a netradičně. Romantická tragikomedie lehce poťouchlým okem sleduje mezilidské vztahy a bez zbytečných kudrlinek se hlásí ke svému žánru. Maximilian Hult coby debutující režisér i scenárista dokazuje obratné vyprávěcí schopnosti se smyslem pro detail. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Celkom som sa dobre cítil pri sledovaní tohto nenápadného filmu, o ktorom som vopred nič nevedel. V podstate tam boli iba štyria ľudkovia, z ktorých každý si so sebou niesol nošu svojich problémov, ktoré mu viac alebo menej úspešne pomáhali riešiť ostatní. Postavičky to boli bizarné, spočiatku ťažko čitateľné. Nedá sa všetko zviesť na Aspergera, i keď Sagu Noren som v postave Lou trochu cítil. Ani neviem, či by sa dalo na filme niečo zlepšiť. On to bol taký film s primeranými ambíciami, na ktoré dosiahol. A to nie je málo. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Mně tam se všemi bylo tak fajn, že by mě nemuseli dlouho přemlouvat a já bych sedla na cokoliv a nebo do čehokoliv a jela tam za tou nesourodou čtveřicí osůbek hned. Bylo tam nahozeno několik bolístek, které možná v určité míře trápí někdy každého z nás. Já se tam také našla, částečně v Lou, částečně v Tomovi a co se týká Fridy, tak jsem zažila úplně stejnou posloupnost, způsobenou smutkem u svých prarodičů. A mezi nimi pendloval sympatický Henrik, ovšem srdce ho táhlo pouze jedním směrem. Křehký, místy míně úsměvný film se dostal na to správné místo v mém srdci a já neváhám s hodnocením ani sekundu. Mé díky patří určitě i evulience3 za titulky k takovým filmům, co jsem zatím měla možnost vidět. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Mohla bych napsat dokonalý komentář k tomuto snímku, a sice takový, že bych přeložila ze slovenštiny do češtiny ten od evulienky3. Domov se mi neskutečně líbil svou.. rázovitostí, přímostí, jasným tahem na branku či jak by se to ještě dalo nazvat. "Umřel tvůj dědeček." - "Ten umřel už před dvaceti lety." - "Ano, a dnes umřel doopravdy." Krásný debut Maximiliana Hulta za 5*. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Milujem tieto malé veľké filmy, v ktorých sa vlastne dokopy nič nedeje a sú len akoby vystrihnuté z obyčajného života. Severský minimalizmus v kombinácii s hrejivým príbehom zdanlivo nejdú do kopy, ale tento film dokazuje, že sa to dá. Načo sa nezaoberať zbytočným vysvetľovaním, niekedy stačí príbeh nechať plynúť tak ako život až z toho vznikne jedno nádherné pohladenie pre dušu...Videné v rámci Challenge Tour Special - Filmový lov. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Obyčejný romantický sladkobol zneužívající k útoku na city Aspergerův syndrom. Sociální fobie uvedená v obsahu je zcela mimo. Stačí-li vám jen povrchní nástin toho, co tato porucha obnáší, jste vyznavači červené knihovny a SPOILER: máte rádi dobré konce, rozhodně po Domovu sáhněte, přes veškerou jalovost škodí v rámci "žánru autistických filmů" pořád míň než Rain Man. Na skutečně pravdivého Aspergera ale mrkněte na tohle ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Film získal na Febiofestu 2014 cenu Grand Prix a odměnu ve výši 5 000 eur . Dalších 5 000 eur věnoval festival na podporu distribuce filmu. (morgos)

Reklama

Reklama