Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Roy je blázen do aut a jediné, co ho zajímá, jsou automobilové závody a jeho milovaný Ford Mustang. Proto nemá právě radost, když se u něj objeví jeho čtrnáctiletá dcera Nina, která jinak žije s matkou, a trvá na tom, že u něj stráví prázdniny. Zvlášť když má v hlavě především nadcházející závod. Poté, co Roy kvůli poruše motoru prohraje, přijme od svého největšího rivala výzvu k nelegálnímu závodu z Oslo až na Nordkapp, nejsevernější bod Norska. Existují pouze dvě pravidla: 1. Zvítězí ten, kdo první dorazí na Nordkapp. 2. Žádná další pravidla neexistují. (Denake)

(více)

Recenze (38)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Chcel som nejakú dobrú oddychovku bez zbytočných kecov, tak som vsadil na tento nórsky film o nelegálnych závodoch naprieč Nórskom až po Nordkapp. Bolo by to naozaj vcelku vydarené, nebyť tých niekoľkých prehnaných absurdností (skok na trajekt, pád zo skalnatého pahorku priamo na diaľničný ťahač, jazda v závodnom aute naprieč skalisté kopce, atď). Takýto typ filmov nesledujem, tak možno je to normálne, ale mne to prišlo fakt ako extrém. Ale inak fajn, malo to riadne grády. Ale všetkým do jedného by som pobral vodičáky a už nikdy viac ich nepustil na cestu! ()

mart93 

všechny recenze uživatele

Nevím odkud to vzít.. Je dobře že Norové tenhle film natočili. Bezpochyby má svoje mouchy jako slabé počítačové efekty, kterých je díky svojí doočíbíjícnosti víc než by divák toužil. Postava hlavního záporáka až moc primitivně jednotvárná a to tomu podkopává taktéž nohy. Naopak ale herecké výkony ostatních jsou leckdy důvěryhodné a potěšující. Myslím že by celému filmu prospěla ještě špetka péče navíc a mohl to být i kultovní film autičkářů. .. nutkavě se mi to totiž spojuje a připomíná s filmem Tajný závod ze 76roku, který je taky hodný podívání. U obou filmů máte nakonci pocit že se chcete podobného závodu taky zůčastnit :) Takže suma sumárum svěží a originální Norské prostředí, zvraty, nečekaný a trefný humor a pěkné autíčkářské záběry jsou dobrý důvod proč se na tento film podívat. ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

No ja osobne nemozem suhlasit s tym,ze tento prvy diel tejto norskej zavodnej trilogie je najlepsi,praveze naopak,bol najslabsi,malo akcie vobec mi to neprislo vtipne,bola to velka nuda,ale dvojka a trojka,tak tie uz stali za nieco,aj ked obcas to treba brat s rezervou,lebo niektore sceny su uz poriadne blaznive a sci-fi,ale ako zabava to funguje dobre...:⁠-⁠) ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Pokud nejste petrohead nebo obecně nemáte nějaký vztah k autům, bude pro vás ten film jedno velký bóring. V opačném případě se budete jednoduše kochat krásnými záběry. Nehledejte v tom filmu hlubokou myšlenku, je to prosté jak kolo od mustanga. Máte magora s rodinnými problémy, ten má kromě dcerky ještě neustále provokující plešatou nemesis (asi inspirovanou Tokio driftem) a tak než bys řekl barnevet, už se z pouličního závodu alá FaF a přes závodní okruh pouštíme do mega závodu přes celé Norsko. Gumball Norget, sponzorováno Shellkou. Co na tom, že na začátku je asi dvacítka aut, vy prostě jen vidíte jak najednou některé z nich leží v pangejtu, dostali BUSTED! od cajtů nebo jim asi z té námahy už po 200 km odešel motor, to jsou bezejmenné postavy takže chuj s nima. Dál pokračujete v kochání se norskou krajinou a posloucháním brumlání amerických osmiválců. Sem tam je do toho nacpaný rodinný drámo, rozumně prokládaný fórkama od hyperflegmatiků v černym TransAmu. A najednou je hodina a třičtvrtě pryč a už tam sázíte slušné 3,5. ()

Jurrisek 

všechny recenze uživatele

Film měl to co jsem čekal, a hlavně se nebral moc vážně, myslím že přehánění některých scén, bylo docela schválně a bere si tak na paškál fást end fjůrijus. Já jsem se dobře bavil od začátku až do konce a líbí se mi že si u zvuků auta dali opravdu záležet na hlasitosti, konečně mustang zní jako mustang. Nedám plnou palbu kvůli občas nudným pasážím. Jinak ani IMDb to tam nemělo, ale podařilo se mi to najít ta holčina v hlavní roli, dcera Raye je Ida Husøy(sundet)(14) . ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v okolí Osla a Trondheimu a na nejsevernějším bodu pevninské Evropy na Nordkappu. (Cheeker)

Reklama

Reklama