Reklama

Reklama

Úkryt

(festivalový název)
  • USA Shelter
Trailer

Obsahy(1)

Hannah (Jennifer Connelly) a Tahir (Anthony Mackie) se potkali na Manhattanu a zamilovali se do sebe. Jenže jejich láska se neodehrává v módních barech nad sklenkou cosmopolitanu a pak v saténovém povlečení, ale uprostřed krabic, nedopalků cigaret a zbytků z popelnic. Hannah je bývalá feťačka a stejně jako Tahir skončila na ulici jako bezdomovkyně, ve starém oblečení a s kartonovou cedulí s nápisem „bývala jsem někdo". Čím blíže si Hannah s Tahirem jsou, tím více zjišťují, jak moc se vzájemně potřebují uprostřed žalostné přítomnosti, aby dokázali budovat světlejší budoucnost v neobvyklé newyorské love story herce a režiséra Paula Bettanyho. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

campix 

všechny recenze uživatele

Bezdomovecké romantické drama z Manhattanu. Nevím, čím jsem se nechal nalákat. Asi to bude Jennifer Connelly, ale tohle šlo naprosto mimo mě. Upřímně, tady rozhodně není nic vyloženě špatně. Jenom jsme tohle všechno viděli už mnohokrát a rozhodně jsem to viděli i daleko lépe zpracované. Nic komplexnějšího zatím není. Nenaladil jsem se na ústřední postavy a ačkoliv mám Connelly velmi rád, tak tady mě poměrně dost štvala a Mackie za mě není dobrý herec. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Neviem aké okolnosti prinútia človeka,aby sa ocitol na odvrátenej strane ,,slnka",ale keď už, tak život na ulici je kurva ťažký.Aj keď s miernou dávkou nadsázky,tomuto príbehu dominovala pouličná love story,nenadarmo,láska je prítomná všade okolo nás.Po dlhom čase sa mi opäť vtlačila slza do očí.I keď hl.hrdina na houmlesáka vyzeral príliš zdravo,nepoškodene a vyrovnano,čo sa o jeho parťáčke/feťáčke povedať nedalo...(správny výber herečky).Veľmi slušný počin,na ktorý sa oplatí pozrieť a navyše záver nekončí happyendom.Čo si budeme navrávať,však život predsa nie je prechádzka ružovou záhradou,lež tŕňovou korunou. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Houmlesácká love story sice není téma, které by mě lákalo, ale kvůli Jennifer Connelly jsem tomu dal šanci. A chyba to určitě nebyla. Předně je třeba říct, že Bettany citově vydírá a to fest. Ale v kombinaci s bezútěšnou atmosférou, na kost vyhublou Jennifer a dobře hrajícím Mackiem to tolik nebije do očí, jako by tomu nejspíš bylo v jiných případech. Výsledkem je bezútěšná deprese s nádechem klišé a trošku přehnanou stopáží, která se sice nezapíše do dějin, ale rozhodně stojí za vidění. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bezdomovectví komorním pohledem debutujícího Paula Bettanyho. Na kost vyhublá feťačka Jennifer Connelly a silně věřící dobrák Anthony Mackie s podlomeným zdravím. Ztratila manžela a začala se plácat ve všem, co jí život poté přinesl. Nakonec skončila na ulici. Na běžný život i na to, že má někde syna, už skoro zapomněla. Pak poznala jeho a něco se zlomilo. Dokud… Bettany nedává své manželce, která se v podobných partech vyžívá, nic zadarmo. Ukázal se jako docela schopný tvůrce (vlastní scénář), který má ve všech stájích podobně kvalitní koně. Je silný v detailech, v zobrazení lidské intimity a vypjatých chvil, kdy má tahle dvojice ztracených milenců namále. Není to žádná psychologická bitva, aneb kdo snese víc ran, tihle dva prostě musí něco změnit, jinak i ta malá naděje zmizí. I za to, že jde o debut, přimhouřím obě oči. 70% ()

Baxt 

všechny recenze uživatele

První půlhodina snímku si udržuje pomalé tempo a jako exkurz do tragického života lidí bez domova je přesná. Náhlý příval komplikací, jaký krutý svět dvěma ústředním figurám přichystá, ale nebere konce. Bettany, nejen na pozici režiséra, ale i scenáristy, se do špíny noří víc a víc a utrpení svých postav odmítá kompenzovat byť jen malými záblesky naděje. Když začne užívat i tělních tekutin a emocionálního vyděračství, přechyluje se film do ubohého "torture porna", kde se autentičnost i struktura vyprávění podvolí sadistickým požadavkům. Odpudivá snaha o nezávislé umění. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama