Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zkorumpovaný úředník se zmocní rychle rostoucí společnosti. Její zakladatelé obvinění z trestné činnosti pak musí vést boj za očištění svého jména. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

yakoob 

všechny recenze uživatele

Trochu jiná liga ti Poláci...Při sledování jsem měl pocit, jak se jen může něco takového stát?? Vyvolávalo to ve mně takovou bezmocnost...Konec mi udělal i neudělal radost...Jednak se tady omíjí to pohádkovské přísloví: dobro bylo odměňěno a zlo po zásluze postrestáno...Zřejmě je to na tom světě takové...Filmařsky zvládnuté na jedničku a je vidět, že i za málo peněz jde udělat hodně muziky... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Genialny polsky film a jeden z mala dokazov, ze aj za malo penazi sa da urobit vela hudby. Urady v Polsku su pomale, neefektivne, viac zozeru nez vytvoria. Zacinajuci podnikatelia si vybudovali uspesnu firmu, lenze zauraduje polska mentalita .. .dokonca aj protitenoristicky tim sa tu spomina. 95 % ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Když vám likviduje firmu tak jako tady v tomto filmu státní zastupitelství, rozuměj prokuratura- žalobci, tak je to průser. A co teprve, kdyby si na ni brousil zuby sám premiér. Ve FAU by mohli vyprávět, jak je ten milý pán Andrej Babiš zaklekával…Film má šíleně laciný, televizní look a mátl diváka jednou zásadní informací: pokud trojice štvaných podnikatelů skutečně zbohatla na odkupu továrny od obce a jejím následném, výhodném prodeji témuž subjektu- tedy obci, která hospodaří s veřejnými prostředky, pak se nepochybně dopustili podvodu. Jen chci zdůraznit, že se to nestalo nevinným, poctivým podnikatelům. Podle mě to je dost podstatný. P.S.: Jestli jsem to dobře pochopil, tak šlendrián se polsky řekne czeski blad- česká chyba. To pro nás není zrovna nejlepší vizitka… P.S.2: Proč, když se narodí dítě tři tisíce sto gramů, se v titulcích na Netflixu objeví 2,7 kilo? Co ještě jste tam měli potřebu měnit? ()

Helmut02 

všechny recenze uživatele

Po technické i herecké stránce jistě dobrý film, tak jak to Poláci v poslední době dokáží. Pokud by se jednalo o "běžný" hraný film, tak bych tomu nevěnoval pozornost, ale vzhledem k tomu, že to má být údajně "založené na skutečných událostech" je děj dost přitažený za vlasy. Osobně neznám konkrétní příklad, podle kterého měl být film natočen, ale nezdá se mi, že by v našem středoevropském prostoru bylo něco podobného dnes možné. Ale třeba jsem jen naivní a mýlím se. ()

Paolo123 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní film na téma, s nímž si postsovětská Evropa asi ještě dlouho vystačí. Rány minulosti jsou stále nezhojené a takových filmů je nám pořád třeba. Drsnější než místy rádoby laskavá Kawasikiho růže, která nabere tempo a překvapí až v závěru. Proč se nám polské filmy mimo festivaly prakticky nedostanou ? Že bychom se nezajímali o vlastní minulost ? nebo se jí báli ? Proč o ní čeští režiséři, pokud vůbec, točí laskavě ? Proč se období Charty 77 nereflektuje pravdivě a bez příkras jako období Solidarity či předchozí období (r.1969, Poznaň 1970) v Polsku ? ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama