Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (458)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak těch prvních třicet minut je vyloženě kliše a nabízí to průhledné lekačky, které se sice snaží, ale moc jim to nejde . Tak proč sem dal čtyři? Dobrá otázka, po tom co dědek s maskou, navštíví osobně naši mladou hrdinku, tak nastává pro tu holku peklo a pro mně konečně horor. Whannell jako by v té první části, filmu škádlil diváky a připravoval je na druhou polovinu, pač ta co se týče napětí je výborná, začíná vyhrávat pomalý zlověstný soundtrack, kamera výborně střídá úhly a scéna kde Quinn byla sama v upuštěné chodbě na kolečkovém křesle, byla vyloženě alarmující na nervy. Na to že má tenhle PG-13 tak je docela brutální a nekompromisní aneb nejdrsnější sundávání sádry. A konečně, konečně někdo vytvořil část duchů tak jak sem si představoval, nečekejte nic podobného co bylo v Poltergeistovi, hnusný barák a v něm ztrápené duše, to je prostě perfektní. Whannell mně přesvědčil o svých kvalitách, ale jen to konec mohl být víc napínavější. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Rozčarování pokračuje. Třetí díl Insidious opět nepřekročil stín povedené jedničky a nabízí jen sterilní variantu téhož. Lekačky jsem ani nezaznamenal, zloun je spíš k politování a jen ta stará čarodějnice v černém má zase svůj děsuplný půvab, bohužel se jí dočkáme jen ve dvou krátkých scénách. Velmi vratká trojka. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„POKUD VOLÁŠ JEDNOHO MRTVÉHO... SLYŠÍ TĚ VŠICHNI“ /// Blumhouse Productions jsou hororově někde jinde a stejně nedokážou pochopit, že vylpňováním stopáže kravinama nakonec vyděsej jen sami sebe. Hezký na koukání, občas se dá i trochu bát, ale jde o hororovou rutinu, která ničím nepřekvapuje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Často na mě mává osoba v noční košili. (jestli ležíš na LDNce, tak se radši zeptej sestry…) 2.) Chci se naučit komunikovat se záhrobím. 3.) Thx za titule „-OverLord-“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Bohužel, absence Wana je hodně znát a s tímto faktem přispíva nový Insidious svou kapkou do mlýna. Hororová série Insidious je proslavená svojí úžasnou atmosférou, která by se dala krájet, ale hlavně svým vizuálem "duchovního světa z pohledu mrtvých". První dva díly tímto artefaktem dominovaly. Postaral se o to zručný Wan, který stvořil úžasný duchařský scénář i v druhém pokračování. Se třetím dílem jde kvalita poměrně z kopce. Úvodní intro s drásající hudbou sice diváka mohlo navnadit, ale posléze se tento spin-off vlekl jako venezuelská telenovela. Přišlo mi, že polovina dialogů mezi postavami byly spíše pro vyplnění času a také kvůli "oddechnutí" od začínající a gradující atmosféry. Zpočátku se tyto dialogy držely zcela mimo zchátralou kostru scénáře. Právě onen scénář je největším negativem celého snímku. Scénárista (L. Whannell) se sice od předešlých dvou dílů nemění, nicméně zde je důkaz, že ne každý může psát filmové scénáře a zároveň jej i režírovat. Mysteriózní a nervy-drásající atmosféru postupem času střídaly únavné pocity předvídatelnosti a americké přeplácanosti. Kupříkladu v podobě "děsně vtipného" happyendu v podání paní Vymítačky (Lin Shaye) a jejich dvou spolupracovníků, které si svým zjevem zřejmě vypůjčili z Krotitelů duchů. Tvůrci tímto způsobem chtěli poukázat na zrod této exorcistické party. Všechno zlehka zachraňuje již zmíněná hororová atmosféra, což pro mne bylo prioritou, ještě před navštívením kina. Po zdlouhavějším úvodu potěšila i notná dávka lekavých scén, které místy dobře zafungovaly. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No přiznám se, že původně jsem z komentářem na tuto žebrotu nechtěl vůbec ztrácet čas, protože to jenom zapadá do laviny sraček která se v žánru horor valí v tomto roce a tak se děje již několik posledních let. I když je pravda, že co se koncentrované trapnosti týče, tak remake Poltergeista a Vzkříšení demence nastavili laťku (ne) kvality opravdu hodně vysoko, tak tohle tomu zdatně sekunduje. Mno můj čas je drahý takže jenom stručně to co se rozpadlo pod rukama už mistrovi Wanovi ve dvojce se tu dojebalo definitivně. Zkrátka další omletej stokrát viděnej duchařskej koncept plnej laciných lekaček. Pokolikátý už??? 15% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • V 34. minúte sa objaví kresba Billyho, bábky zo série Saw (2004-?). (Marceloo)
  • S rozpočtem 11 milionů amerických dolarů tehdy šlo o nejdražší díl z celé série. (ČSFD)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama