Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (458)

heyda 

všechny recenze uživatele

Určitě půjdu proti davu, ale jedničku i dvojku považuju za průměrný horor a rozhodně se neztotožňuju s tak vysokým hodnocením. V případě tohoto pokračování Leigh Whannell (alias Adam ze Saw) udělal asi něco trochu jinak, protože se mu povedlo atmosféru opravdu těžce zahustit a musím říct, že místy jsem se fakt bál. Podle mě nejlepší Insidious, ale nebudu se zlobit, když se mnou nebudete souhlasit. :-))) 75% ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Po lehkém úvodě vás rozseká taková lekačka, že si uvědomíte s čím máte co odčinění. Agresivita stoupající do maxima s účesem Sama Raimiho! První INSIDIOUS gradoval postupně. z čistého neočekávání až do stoprocentního hororového transu, při kterém se zarážel dech i těm nejodvážnějším hororovým nadšencům. Dvojka navazuje na padesáti procentech maxima, bohužel. Wan dvojku uchopil pro komerční záležitost, a to měl klíč od zlaté brány kultovních hororů, ke kterým se budeme vždy vracet. INSIDIOUS 3 je ale uchopen na devadesát procent, tolik lekaček si nepamatuji dlouhé roky, bylo jich tolik, že jsem si řekl že to nemůže pořád fungovat, ale po dvou scénách jsem vyskočil z křesla (okno). Leigh Whannell perfektně zvládá atmosféru, napětí, správný okamžik úhlu kamery a nepředvídatelnost (až na závěr, ten snižuje dle mého velmi hodnocení). Horor nad kterým zbytečně nepřemýšlet, horor který se musí pořádně procítit. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že série o tolika dílech a s tak vysokým hodnocením bude za něco stát. S každým dalším dílem se mi ale potvrzuje, že opak je pravdou. První "Insidious" mělo alespoň náznaky tvůrčího nápadu a atmosféry, u "Insidious 2" jsem se nudila natolik, že jsem měla problém ho dokoukat a co se týče "Insidious 3", jedná se sice více o rodinné drama než o horor, ale minimálně konec mě zajímal. Whannellovo "To další" mě nicméně nebaví (zažít bych to ale nechtěla xD) a nevěřím, že na tom čtyřka něco změní. A ta škrtící bába v černém už mě taky irituje... 2,5*. Trojka není úplně špatná, ale je o ničem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zmizel směšný ďábel z jedničky, zmizla překombinovanost děje z dvojky a máme zde solidní (příběhově nejslabší= Who cares, it´s not a book bitches?) Haunted House, kterému letos bude rivalovat pouze Crimson Peak. Film má opravdu spousta jump scares, naposled jsem tolik viděl v Drag me To Hell a já oceňuji když někdo jede na plný plyn ( V exploitationech chci vidět spousta násilí, v akčních filmech spousta akce, zde zase lekačky), monotónní atmosféra připomínající zkoušku na konzervatoři je sice intoušům bližší, ovšem pro normální spořádané lidi je intoušská atmosféra otravná asi jako vláda ČR. Film možná působí levněji než předchůdci a smyčcový doprovod zde není tak dunivý jak v Conjuringu, ale chlupy na hoře, mráz po zádech a vyskakování ze sedadla bylo nevyhnutelné( Tak jak se kvalitní písnička pozná dle husí kůže, tak se pozná i horor). Ke konci mi i dojetím ukáplo pár slz, takže o pěti hvězdu bylo rozhodnuto. Největším Highlightem je průchod po Dálavě, kde mrtvá stvoření vskutku nahánějí strach. ( Rád bych uviděl horor odehrávající se pouze v tomhle podsvětí. Samotný záporák s kyslíkovou maskou je bezkonkurenční ( Konečně žádná bledá holka s černými dlouhými vlasy. Oproti monotónnímu a Česky vypadajícímu It Follows od "Trošky", je tohle jasný vítěz a prozatimní number 1. 85% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nechápu, na čem jsem zrovna ujížděl, když jsem nemilosrdně odpálil druhý díl. Vzhledem k tomu, jak dokonalá byla trojka, dlužím snad druhému dílu i menší omluvu. Tohle byla opravdová hororová nálož. Pekelně dlouho jsem u žádného hororu neměl zimomriavky! Atmosféra je zde skutečně mrazivá a jako bonus každého potěší i několik velmi vymazlených lekaček, při kterých si třeba i zakřičíte zděšením. Tento díl se drží osvědčené šablony dílů předchozích. Bubák je dostatečně šeredný, finále dostatečně vtipné. Kdo po tomto snímku sáhne a není úplný retard, ten zřejmě nebude litovat! Nic lepšího, s největší pravděpodobností, totiž letos nevznikne. Leigh Whannell se neminul řemeslem a budu se moc těšit na jeho další hororový kousek. Nejvíce bych přivítal 4. díl s nějakým novým zákeřným dušíkem. Dovolím si přihodit všech 5 hvězdiček. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama