Reklama

Reklama

Rozpačitý příběh záchodu

(TV film)
  • Česko Záchody: Neznámá historie (více)

Obsahy(1)

Problém, který je starý jako lidstvo samo, a přesto se o tomto tématu v učebnicích dějepisu nic nedočteme. Jak vypadají v různých místech světa záchody dnes, jaké byly před stovkami let a co asi přinese v této oblasti budoucnost? Důležitou otázku spojenou s existencí lidského rodu, která však dosud nebyla příliš často a dost podrobně projednávána, budeme nyní sledovat od starořímských latrín až po ultramoderní toalety zítřka. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (9)

Marze 

všechny recenze uživatele

Poctivá vycházka po muzeích výčet typu bakalářské práce. Čekal jsem trochu víc záchodového humoru či historek. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Informace zhutnit do 15 minut, bude z toho velice zajímavá reportáž, 50minut je fakt moc a ve výsledku je to na toto téma příliš moc ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Svým tématem zábavný, ale i poučný dokument o historii záchodů a jejich používání, už jen za ten nápad dám 5* - 85 % ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Všichni čůráme a kakáme, ale jen málokdo o tom mluví. Ono se není příliš čemu divit, není moc mluvit o čem. Tento dokument je takový rychlý průlet stručnou historií vývojem a postupným zcivilizováním způsobu lidského vylučování. Od zakopávání svých hovínek 5 metrů za stanem, přes kálení rovnou na hradby, či první dřevěné díry ústící do země až po dnešní splachovací frajery nejrůznějších tvarů a forem, na kterých se vykonává potřeba ve všech možných i nemožných polohách, a které vám během tlačení ohřívají sedící ústrojí, popřípadě ho rovnou opláchnou. Pár odboček směřuje i k návrhu veřejných toalet. Zmíněno je i několik věciček, které se v průběhu existence lidstva v čištění kaďáků postupně vystřídaly. V závěru na nás skočí lehký nástin toho, jak by to mohlo v ideální budoucnosti vypadat a že bychom místo plýtvání vodou na odvod našich tělesných odpadů, mohli hovínka využít k výrobě energie a po vyloučení vydatného obědu si za odvedený výkon mohli třeba ohřát oběd následující. Dokument je zajímavý a i trošku poučný. Po zhlédnutí se cítím mnohem vzdělanější a hned mám chuť se jít pořádně vykakat, takže mě prosím omluvte. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V dokumente sa dozviete, že hlavným mestom výroby záchodov na svete bola anglická diera Stoke on Trent. Hajzli na uliciach, hajzle v múzeách, skutočne kvalitné mesto. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama