Reklama

Reklama

The Monkey's Paw

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když Jake dostane od svého kolegy na usmířenou opičí pracku s tím, že je kouzelná a splní mu po vyslovení tři přání, ať už jsou jakákoliv, tak mu nejprve nevěří. Po prvním, které mohlo být jen náhoda, následuje vyplnění druhého. Jenže vše není na první pohled tak růžové. Nevinná procházka se začíná měnit na boj o holý život! Je jen na Jakeovi, jestli zachrání sebe i své blízké před temnou stránkou opičí pracky! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Námět nebyl zase tak špatný, herci měli mé sympatie a Stephen Lang byl dokonce parádní. Jenže zpracování kulhalo na obě nohy. Chybělo tomu snad všechno, co dělá horor hororem odpovídající atmosférou počínaje a napětím konče. Pouze zmíněný Lang dával tušit, o jaký žánr jde. Sice se to dá přežít, ale celkový dojem je nemastný, neslaný. Škoda. 30% ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Adaptácia poviedky W. W. Jacobsa odohravajúca sa vo viktoriánskom Londýne prerobená pre potreby amerického publika. Pri prerábaní sa však zjemnil ten hrozivý podtón poviedky o nebezpečenstve číhajúcom v zahrávaní sa z osudom. V knižnej predlohe si totiž manželský pár ako prvé želanie praje £200 aby splatil dlhy, syn im zomrie vo fabrike a oni dostanú práve také odškodné, matka si potom zúfalo praje aby ožil a on ožije, ale znetvorený a tak keď klope na dvere, otec si zaželá aby klopanie prestalo. Keď matka otvorí dvere, nie je tam už nikto... Je ťažko si predstaviť, aby mladík s matkou chorou na rakovinu si neželal jej uzdravenie ani na prvý či druhý pokus (a dokonca ani na tretí) ale namiesto toho si zvolil želanie poriadne prízemnejšie. A taktiež myšlienka zmocniť sa tej opičej packy a odstrániť kvôli tomu všetkých, čo stáli v ceste, pri vedomí, že packa musí najprv splniť 3 želania svojmu majiteľovi je úplne katastrofálna. Oveľa logickejšie by bolo prinútiť majiteľa požiadať si o posledné želanie a následne tu packu od neho dostať. Ale to by som už asi veľa chcel... Brett Simmons sa bude ešte musieť chvíľku snažiť, aby vyrobil horor, pri ktorom bude naskakovať husia koža, zatiaľ sa to bohužiaľ nepodarilo, hoc jeho posledný film Animal už niečo do seba mal... ()

Reklama

molcan2 

všechny recenze uživatele

Je to starý známy príbeh o tom, že si treba dávať pozor na to, čo si želáte. Chlapík pracujúci v továrni dostane opičiu labku a povie, že mu splní tri želania. Na parkovisku uvidí luxusné športové auto a to je jeho prvé želanie. Náhodou sú v ňom kľúče, a tak vezme kamaráta so sebou na rýchlu jazdu. Havarujú a jeho dobrý kamarát preletí čelným sklom, čo má smrteľné následky. Prianie číslo dva je, aby obeť nehody nebola mŕtva. Zvyšok filmu sa zaoberá nemŕtvym Tommym, ktorý je veľmi násilnícky typ so záľubou v krviprelievaní. Pánovi želaní sa dejú zlé veci, a to všetko vďaka opičej tlapke. Herecké výkony sú dosť slušné, ale príbeh sa stáva hlúpym. Dobrá premisa sa neudrží a filmu dávam 2/5. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Monkey's Paw“ není moc povedený film, tak to prostě je. Snaží se být zajímavý, strhnout vás, ale to, co se děje, má jen nějakou svou pomýlenou logiku, která ale nedává moc smysl. Chybí mi tu nějaké skutečné motivace postav. To, co tu postavy dělají, proč to dělají, to mi přijde jednoduše těžko kousnutelné a těžko uvěřitelné. Stephen Lang má dobrou postavu, ale ani její jednání není nějak závratně opodstatnitelné. Prostě jen snaha využít děsivého artefaktu, která nevyšla. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nakrútené v poriadku a herci ma neotravovali. To by bolo k plusom, pretože mínusom je všetko ostatné. Obvykle nemám problém tie novinky okomentovať, ale v tomto prípade naozaj netuším, čo mám napísať. Nudné a nezaujímavé od začiatku do konca. Kolegovu vetu "málo napätia, atmosféry a hororových elementov" by som poupravil na žiadne napätie, atmosféra ani hororové elementy. Netuším, čím sa to chcelo na ten sľubovaný horor podobať, totálne uspávací blábol o ničom a zbytočne zabitá hodina a pol. ()

Zajímavosti (1)

  • Tento film se nechal inspirovat stejnojmennou krátkou povídkou spisovatele W. W. Jacobse, která byla poprvé publikována ve sbírce „The Lady of the Barge“ (roku 1902). (SOLOM.)

Reklama

Reklama